«Valgforsker» Aarebrot gidder ikke lenger prøve å femstå som nøytral

august 29, 2009


Frp har lagt frem sin 100-dagers plan, og Dagbladet har som vanlig latt personen de titulerer som valgforsker få lov til å kommentere:

En forsker er en man forventer bringer kunnskap og gode argumenter til debatten, og man forventer også at det gjøres et visst forsøk på saklighet og nøytralitet. Men slikt bryr tydeligvis ikke Aarebrot seg om lenger. Det er jo ikke akkurat slik at Dagbladet der Aarebrot får uttale seg fast er så veldig høytidelige på saklighet, nøytralitet og integritet de heller.

Så det er nærmest forfriskende når Aarebrot kaster all profesjonalitet til side og uttaler seg som en hvilken som helst annen velger med klare partisympatier og ingen interesse av å la annet enn det avgjøre hvilket forhold man har til andre partiers utspill.

Heller ikke valgforsker Frank Aarebrot finner noe nytt i Frps 100-dagersplan.
-Det var jo heller ikke å vente. Jeg må gi Frp ros for presentasjonen. Dette blir som å varme opp grøten og servere landsmøtemenyen to ganger, sier Aarebrot.

Kan noen forresten fortelle meg hvorfor Frp skulle finne på ny politikk til 100-dagers planen sin? Er valgflesk blitt obligatorisk?

Reklamer

6 Responses to “«Valgforsker» Aarebrot gidder ikke lenger prøve å femstå som nøytral”

 1. Mathias Says:

  Når de lager så mye show rundt det hadde man kanskje ventet at de ikke bare tok noen punkter fra partiprogrammet og slang på en ny overskrift?

  • ukorrigert Says:

   Det Frp har gjort er det de har sagt, laget en oversikt over hva som skal prioriteres de første 100 dager.

   Hvor skulle de hentet saker fra, om ikke fra egen politikk?

 2. Torgeir Ølnes Says:

  Du og Aarebrot er jo strengt tatt enige. Aarebrot sier jo, som du, at det ikke er noen ny politikk her, og at det er bare «landsmøtemenyen» omigjen. Og Aarebrot sier jo også at det ikke var noe annet å vente, hvilket jo er sant og stemmer med det du sier. Jeg tror du leser veldig mange negative fortegn i Aarebrot’s uttalelse som nok ikke stemmer med virkeligheten.

  100-dagersplanen er jo også en flott presentasjon, men lite mer. Forventningene til denne planen var jo relativg høye, og når det bare er «gammel» PR i ny form, må det jo være lov å kommentere det. Vi ser jo tross alt nå at 100-dagers «reformen» ikke er mulig å gjennomføre på 100 dager og at det derfor bare blir en forenkling/forlengelse av landsmøteprogrammet.

  • ukorrigert Says:

   Formen på Aarebrot sin uttalelse er særdeles useriøs. Og jeg er sikker på at en profesjonell politisk kommentator kunne gjort en litt mer grundig jobb enn bare å si at det ikke var noe nytt.

   Aarebrot sin kommentar er særdeles overfladisk og lite innsiktsfull. Han fremstår som en som bare er interessert i å snakke negativt om Frp.

 3. Jeuhrn Says:

  Tett i pappen mye? Aarebrot er jo AP-medlem, og det er noe han aldri har forsøkt å skjule.

  Din oppfatning av hva en forsker skal være er det nok ikke mange deler med deg.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: