Så lyver Dagbladets journalister igjen

august 27, 2009


Redelighet og integritet er tydeligvis ikke noe man bryr seg om i Dagbladets redaksjon. Enten det, eller så er journalistene bare mindre intelligente og ikke skjønner når de forvrenger sannheten. Men igjen er Dagbladet ute og forfalsker sitat.

Skutle forteller at han under åpningsinnlegget sa at fire år med «sosialistene» i SV, «bøndene» i Sp og «fagforeningshorene» i Ap var nok.

Dette er åpenbart en generell uttalelse, og ikke rettet mot noen spesiell person. Allikevel presterer Dagbladet å påstå følgende:

Det går heftig for seg på skoledebatt. – Det er for mye tull og fjas, sier AUFs Heidi Lindebotten som ble kalt hore på debatt i Bergen.

Dagbladet lyver om uttalelse

Dagbladet lyver om uttalelse

En generell uttalelse er altså ikke det samme som å kalle en spesifikk person. Og begrepet hore alene har en betydning som handler om sex, og er en helt annen ting enn fagforeningshore som handler om å selge ut sine verdier.

Men slike nyanser forstår enten ikke journalister i Dagbladet, eller så mangler de ærlighet og integritet nok til å bry seg.

Og dette er ikke første gang heller. Jeg har tidligere kommentert hvordan Nina Karin Monsens sin uttalelse om å starte med et handikap ble til å være handikappet. Og den mindre viktige saken (politisk sett) der Berit Riise sin uttalelse om hennes nærhet til sine sønner ble gjort om til at hun vet når de har sex.

Jeg synes det er svært uprofesjonelt av Dagbladet. Litt integritet må det gå an vise,selv om man er en sensasjonskåt tabloid.

Selve saken? Useriøse uttalelser av UH-politikeren, burde være fullstendig unødvendig om man har gode politiske poeng, men ikke noe utenom det vanlige i slike debatter. Og hva kan man forvente av seriøsitet fra ungdom, når voksne journalister er så umodne og useriøse som Dagbladets journalister er?

Reklamer

3 Responses to “Så lyver Dagbladets journalister igjen”


  1. […] Bloggeren “Ukorrigert” skriver også om dette […]

  2. marius Says:

    Tror nok journalisten hadde en politisk agenda her også. En god Dagblad-journalist lar ikke en anledning til å sverte høyresida gå fra seg i disse valgkamptider. Da får sannhetsgehalten og balansen i journalistikken underordnet betydning 🙂


  3. […] jo ikke akkurat slik at Dagbladet der Aarebrot får uttale seg fast er så veldig høytidelige på saklighet, nøytralitet og integritet de […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: