Skittent taktisk spill fra Høyre?

september 27, 2011


Som kjent inviterte Høyre først Frp til samtaler om byrådssamarbeid, men de satte vilkår om at Frp måtte snu i Lambda-saken, noe Frp ikke mente de kunne gjøre.

Greit nok, så langt. Men når Høyre så inviterer Venstre og Krf til samtaler, så stille ikke tilsvarende krav. Aftenposten refererer:

Mandag satte Høyre som forutsetning at Frp måtte snu i spørsmålet om Lambda-prosjektet for å gå videre med forhandlingene. Ifølge Astrup vil partiet ikke stille liknende krav til Krf og Venstre.

– Med Frp var det litt annerledes, for det handlet om en sak som allerede var fremmet av et felles byråd og som var viktig å kvittere ut. Med de andre er det ingen slik forhistorie å ta hensyn til, så vi kan starte med blanke ark, sier han.

Problemet er at dette er et fullstendig irrasjonelt argument. Lambda-saken må være eksakt like viktig for Høyre, uavhengig av hvem de har samtaler med, og uavhengig av hva som har skjedd i fortiden.

Dette er en form for «Appeal to history», hvor man argumenterer med at fordi man har gjort en ting i fortiden så styrer det fremtiden. Dette er en logisk feilslutning.

Og enhver som har studert økonomi kan fortelle at når man tar avgjørelser for fremtiden, så er ikke tidligere investering relevant. Fortidens tap har ikke noe å si i forhold til fremtidens resultater.

Spørsmålet som tvinger seg frem blir da: Var det hele bare et skittent taktisk spill fra Høyre for å skvise ut Frp til fordel for Krf og Venstre?

 

Reklame

6 Responses to “Skittent taktisk spill fra Høyre?”

 1. Håvard Says:

  Kan det ikke også ha noe å gjøre med at i hvert fall Venstre er helt tydelige på at de er for Lambda i Oslo? Blir liksom litt dumt, forhandlingsmessig, å stille knallharde ultimatum på saker alle er enige om.

  • ukorrigert Says:

   Det er ikke den begrunnelsen som oppgis.

   I utgangspunktet kunne man vente og se hva som skjedde, om Krf og Venstre var enige med Høyre om lambda. Men når Nikolai Astrup kommer med irrasjonelt tullball som det jeg kommenterer, da blir jeg veldig skeptisk.

 2. Anonym Says:

  Hvorfor snudde FrP på Lambda-spørsmålet rett før valget da?? Kan virke som om FrP innså hvordan dette ville gå (det dårlige resultatet) noen dager før valget og ønsket å legge ut en måte å kunne gå ut av byråd med hode nogenlunde hevet.

  • ukorrigert Says:

   Hvorfor skulle Frp ønske dette?

   Frp sin begrunnelse er også helt i tråd med hvordan Frp vanligvis forholder seg til dyre kultursymboler.


 3. Munch-museet er kanskje en viktig sak for noen?

  Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om å klippe hår med saks

 4. Jarl Flaaten Bjørk Says:

  Hva er det som er så «ukorrigert» ved denne siden? Og hvorfor står du ikke frem ned fullt navn kjære ukorrigert?

  Det er jo helt streite høyre/FrP-standpunkter du forfekter, personlig synes jeg du bør komme deg ut av skapet!
  Mvh.jarl flaaten bjørk


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: