Løgnere og mobbere

februar 5, 2012


Jeg har ikke engasjert meg i saken om Trettebergstuen, og «hore»-tilropene. For meg er det «de andre» som krangler, og jeg synes generelt det har vært litt mye hårsårhet i mediene i det siste.

Man saken vil ikke gi seg, og jeg har etterhvert motvillig fått med meg noen detaljer som faktisk er litt «fornøyelige.»

For det første er det Trettebergstuen selv og hennes twittermelding om Plumbo[*]:

Var noen i det hele tatt i tvil om hvorvidt Plumbo hører hjemme langt nedi avløpsrørene sammen m resten av dritten?

Og hun klager over at noen i en buende forsamling har ropt «hore»!? Hva er logikken her? Sparke nedover er greit, men oppover er uakseptabelt? Eller er det enda enklere, når Trettebergstuen mobber er det greit, men ikke når hun mobbes selv?

For å være seriøs, kriteriet her er at «rasister» er en gruppe det er akseptert å mobbe. Så når noen har fått merkelappen, stigmaet, stempelet i panna, da er de automatisk fritt vilt. Da gjelder ikke lenger den anstendighet vi forventer ovenfor andre grupper. Og det man bør reflektere over her er; Viser vi anstendighet av hensyn og sympati til andre, eller har det en verdi også for oss selv?

Så er det Marie Simonsen som i sin støtte til Trettebergstuen rapporterte at ropene om «hore» var taktfaste, noe hun i en kronikk [+] nå beklager. Vent … nei, hun beklager faktisk ikke i det hele tatt, på tross av at denne beskrivelsen har ganske lite med virkeligheten å gjøre. «Tok for hardt i» er hvordan hun beskriver dette selv, uten beklage eller dvele mer ved det, hun er på vei til viktigere poenger. «Lyver så det renner for å understøtte egne standpunkt og sympatier» kaller jeg det. (Håper jeg ikke tok for hardt i nå.)

Det spørsmålet man her bør stille er: Hvor vanlig er det at norske journalister smører på på denne måten når de rapporterer fra virkeligheten? Er dette bare noe Simonsen faller for en sjelden gang iblant, er det vanlig i Dagbladets redaksjon (en avis som på lederplass hevder de jobber mot Frp), eller er det vanlig blant journalister generelt?

Simonsen skriver også om LO, som er «motparten» til Trettebergstuen i denne saken, «Hun kalte det skammelig og skrev at LO ikke kunne gå i tog mot mobbing den ene dagen og være mobber selv den neste.» Akkurat som om mobbing er noe nytt fra den kanten. Har man ikke fått med seg hvordan LO-medlemmer mobber de med «feil» politisk tilhørighet (stemmer man Frp vil man rasere ned arbeidstakernes rettigheter), eller de som våger å være uorganisert, så kan jeg minne om at LO-lederen selv, Roar Flåthen, karakteriserer ikke-medlemmer som «gratispassasjerer». Når en toppleder uttaler slike ting, så  forplanter det seg definitivt nedover i organisasjonen.

Dobbeltmoral, krangling, løgn og mobbing … det er samfunnseliten det.

[*] http://twitter.com/#!/Trettebergstuen/statuses/158333467833286656
[+] http://www.dagbladet.no/digital/a/?p2=a1174549a5f8e9a43

Reklame

One Response to “Løgnere og mobbere”

  1. a.mider Says:

    Dagbladet raporterer til stadighet ting som åpenbart er feil eller kraftig forvridd. De andre mediene trykker også ting, som hvis journalisten ikke er helt ignorant, er mot bedre vitende.
    Sluttningen din om at dette er et kjennetegn for samfunnseliten (med insinuasjonen om at dette er et kjennetegn forbehodt dem) stiller jeg meg tvilende til. Det finnes alle typer folk blant både elite og grasrot. Jeg er i hvertfall glad for at alt jeg sier ikke blir skrevet ned og kan brukes mot meg ved enhver passende anledning.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: