Har venstre ofret en mann til ulvene for å redde eget skinn?

februar 8, 2012


Venstres nestleder Helge Solum Larsen er anklaget for voldtekt. Saken er, etter tilsynelatende alles mening, håndtert forbilledlig.

Kommentatorene i avisene kappes om å skryte av Venstre, og trekker sine sammenlikninger til Frp og Birkedal-saken.

Dagbladet: http://www.dagbladet.no/2012/02/08/nyheter/politikk/innenriks/venstre/trine_skei_grande/20130157/

Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–Vekker-allmenn-respekt-6758090.html

VG: http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10043042

Men nå er det visse forskjeller på denne saken og for eksempel Birkedal-saken. Her er forholdene helt klare, de to har hatt sex. Anklagene kom rimelig umiddelbart etter handlingen. I Birkedal-saken var forholdene uklare. Anklagene kom i ettertid, i hvilken grad handlingene hadde skjedd måtte undersøkes først. Så dette er ikke sammenlignbare saker, men slike detaljer «glemmes» gjerne av ivrige spaltister.

Men er egentlig saken forbilledlig behandlet?

For de som husker litt detaljer fra Birkedal-saken så var mye av kritikken rettet mot Frp at de ikke var åpne nok om saken. Eirik Mosveen gikk i leder ut og krevde mer åpenhet fra Frp om forholdene i saken.

Smak på det, VG krevde innsyn i forhold som var under etterforskning. For Mosveen og resten var det at Frp-ledelsen var kjent med påstandene det samme som at Frp-ledelsen kjente sakens fakta og at disse fakta var pressens selvsagte eiendom. Det at Frp ikke valgte å gå ut med slike detaljer umiddelbart var kritikkverdig, og fikk ulvene til å hyle.

Venstre har i denne saken umiddelbart gått ut med full identifisering av overgrepsmannen. Ikke rart man er fornøyd i mediene, i dette tilfelle har media fått det akkurat som de ville. All informasjon, og store overskrifter.

Men er det egentlig så forbilledlig å umiddelbart henge ut en person på denne måten, når man vet at stempelet som voldtektsmann vil bli hengende uansett om han er skyldig i mer enn misbruk av sin posisjon i partiet?

Rent taktisk har nok Venstre gjort det riktige. Gir man pressen det den vil, så går det som regel bra. Men burde Venstre egentlig  tatt seg litt tid og ventet med å offentliggjøre navn til man hadde undersøkt saken mer i forhold til voldtekstanklagen, slik man gjorde med «AP-ordføreren»?

Har Venstre her egentlig ofret en mann til ulvene for å redde eget skinn?

Reklame

3 Responses to “Har venstre ofret en mann til ulvene for å redde eget skinn?”

 1. Barbro Says:

  Min mening er at venstre ikke hadde noe anet valg enn å gjøre det de har gjort i denne saken og at de dermed handlet helt riktig.

 2. a.mider Says:

  1) Det er naivt å tro at dette ikke hadde kommet ut denne uka uansett. For eksempel når venste plutselig får ny nestleder og ingen vet hvorfor eller hvor det har blitt av den gamle nestlederen.
  2) I hvilken verden lever Solum Larsen? I hvilket scenario ser han for seg at det er helt greit for ham, som 40 år gammel nestleder av partiet, å sex med en 17 år gammel jente, mens de er på et partimøte? Hvor mange alarmer bør ikke gå av oppi hodet ditt før du er naken i et rom med en annen person i en sånn setting?
  3) Han har søkt makt og posisjon, og bevist eller ubevist brukt den makta og den posisjonen til å utføre en handling som han MÅ ha visst ville medføre det sosiale og mediale selvmordet som har kommet, hvis og når en tredje person fikk vite hva som hadde skjedd.

  • Barbro Says:

   Han var vel nokså full og hadde dermed mindre dømmekraft. Følte seg vel smigret over flørt fra en ung 17 åring.Men oppvåkningen var nok ikke fullt så behagelig……


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: