Mennesker har behov. Det ligger i våres natur. Vi har behov for sosialisering, anerkjennelse, noe interessant å gjøre osv. Vi har også behov for sex, spenning og å bli tatt alvorlig når vi har noe vi mener er viktig på hjertet.

Ikke alle klarer å få sex på vanlig måte. Behovet forsvinner ikke av den grunn. Noen kan utvikle frustrasjoner og kanskje sterke negeative følelser mot kvinner generet, fordi de er så vanskelige og lite imøtekommende. Muligheten for å kjøpe sex kan være en viktig ventil som kan hindre at frustrasjon og sinne kommer til utløp på mer voldelig vis.

Noen mennesker blir utrolig rastløse av A4-livet. Jobb. kone og barn tilfredstiller ikke eventyreren i dem. Hvis disse menneskene ikke får utløp for spenningsbehovet på fredelig måte, så vil mange av disse trekke mot alternative og mer spennigsfyllte miljøer. Samfunnet bør tilby og tillate en del aktiviteter hvor rastløse mennesker kan få utløp for rastløsheten sin på en måte som ikke skader omveien.

Det finnes mennesker med sterke meninger. Ofte hatske og negative meninger. Meningene forsvinnere ikke selv om de blir undertrykt. Derimot kan det å aldri bli hørt øke sinnet og frustrasjonen over samfunnet. TIlhørigheten minsker og opposisjonen blir større, og risikoen øker for at noen finner alternative måter å bli lagt merke til. Og disse alternative måtene kan fort være langt mindre behagelige for samfunn og enkeltpersoner enn å tillate selv mennesker med negative meninger å bli hørt.

Man skal være forsiktg med å undertrykke menneskers behov. Man synes kanskje det er kvalmende at noen kjøper sex, men sex er et behov. Man synes kanskje det er ille å høre rasister snakke, men å bli hørt og få sakt fra når man mener noe er galt er et behov. Man synes det er tragisk når voksne mennesker braker sammen i arrangerte slosskamper, men spenning og fysisk avreagering er et viktig menneskelig behov.

Hvis samfunnet ikke tilbyr ventiler for mennesker med slike behov, så vil ikke behovene forsvinne. Derimot kan de resultere i at folk får utløp for sine behov på en mer destruktiv måte. Innpakket krutt sprenger hardere enn krutt som ligger åpent og løst.

Reklamer

3 Responses to “Ventiler”


  1. […] Mennesker er dyr By ukorrigert Ny sidepost: Ventiler. […]


  2. […] dag skrev jeg innlegget “Mennesker er dyr” som en henvisning til en ny sidepost “Ventiler“. (Se i høyre marg under […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: