Norske aviser gjør seg ikke fortjent til pressestøtten

august 7, 2011


Det er hungersnød i Sudan. Bildene av utmagrede barn er manipulative, men tallenes tale er klar. Tusener dør og millioner er i faresonen.

Det ligger årsaker bak denne nøden, årsaker utover tørke. Det er krig, konflikter og korrupsjon som hindrer nasjonen i å utvikle seg, og som hindrer mat i å nå sultne og lidende mennesker, og som gjør at for hver krone vi gir til hjelpeorganisasjoner så går en andel til de som holder konflikten i gang og er medårsak til situasjonen.

Norske medier informerer svært lite om dette. Vi får noen tall og manipulative bilder som skal vekke følelsene i oss, men der stopper det stort sett. Artiklene inneholder ingen bakgrunnsinformasjon eller linker til dette. Ønsker man dette må man drive egen research.

Bruker man f.eks google til å søke på Al-Shabaab hos VG, så får man en artikkel fra juli. Dagbladet ser ikke ut til å ha omtalt disse siden juli i fjor. (Med forbehold at gruppen ikke har annet navn i norske medier. Korriger meg i så fall.)

Jeg kan som sagt bruke tid på å finne denne informasjonen andre steder. Men det endrer ikke poenget, at norske medier har en oppgave som de ikke tar alvorlig. Det er en grunn til at vi har pressestøtte. Det er ikke for å bli informert at en pupp datt ut på et TV-program i USA.

Reklamer

2 Responses to “Norske aviser gjør seg ikke fortjent til pressestøtten”

 1. Verre enn bortkastet... Says:

  Formålet med milliondrysset fra statskassen er «å opprettholde en differensiert dagspresse». De snakker om å «opprettholde» den, men spør du meg, så har de faktisk ikke greid å skape den. Hvor mange millioner skal vi bruke før vi får en gjennomgang om målet er nådd?

  Med Mongstad-saken gikk 3,8 milliarder kroner rett i vasken. Men pressestøtten er det nok snakk om større beløp (1966-2011), og det er ikke bare bortkastede penger, det er penger som gjør det vanskeligere for nye stemmer i medienorge å etaberere seg. De må tross alt konkurrere med aviser som blir holdt kunstig i livet.

  Og det får ingen oppmerksomhet.

 2. ukorrigert Says:

  Se der ja, VG: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10097526

  Nå utfører dere journalistisk arbeide. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: