Klassisk tabbe fra Navarsete

april 7, 2011


Navarsete, om du leser dette, noe du neppe gjør men allikevel, jeg oppfordrer deg til å sette av tid til kapittel to i Kåre Willochs bok Erfaringer for fremtiden. Hadde du gjort dette tidligere, så ville du kanskje unngått gårsdagens tabbe.

For, om jeg leser situasjonen og mediene rett, så jobber du for mye. Du er for pliktoppfyllende og for hardtjobbende, og det rammer både humør, helse og også arbeidsresultater. Og så går du på en smell, og mediene elsker slike smeller. Da koser de seg i Akersgata, for ingen spiker gir større mengder tabloid suppe en offentlige personer som driter seg ut. La oss se på vårens liste:

  • Rita Ormbostad
  • Trond Birkedal
  • Liv Signe Navarsete

Tabbene er av varierende type og alvorlighet, men medienes glupskhet og metodikk er den samme. Spesielt skal man få flest mulig eksperter og forståsegpåere til å komme med sine uttalelser og dommer. Favoritten i forhold til Navarsete er utsagnet om at dette var dårlig mediestrategi. Akkurat som om spontane reaksjoner fra en utslitt og oppgitt politiker er en bevisst og planlagt mediestrategi.

Skyggeministeren (Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix)

Willoch siterer i sin bok bl.a skyggeministeren Stoltenberg: «Jobber du for mye, blir du en dårlig leder.»

Så der fikk du den, Navarsete. Jeg liker ikke Stoltenberg, ikke på noen måte,  men smart er han. Han holder seg mest mulig unna offentligheten, og tar ikke i en kontroversiell sak med mindre den er ferdig bearbeidet og konkludert. For, som sagt, mediene elsker tabber. Og gjør man lite av seg, så begår man ikke tabber heller. Så kan han trekke i trådene i skyggene, slik at AP får sin vilje, ved hjelp av støttepartiene Sp og SV. Og mottar stående applaus bare han viser seg på landsmøtet.

Som sagt, jeg liker ikke Stoltenberg, men at du er hans bitch(*), det burde vel være hevet over tvil. I motsetning til han, så jobber du fletta av deg, i illusjonen og håpet om at det betyr noe. Men all makt sitter i sentralstyret til AP. De gir litt til SV og dere i Sp når det passer, og bestemmer selv når dét passer (sykehus, datalagringsdirektivet, for å nevne det siste). Omtrent slik de behandler egne stortingsrepresentanter. De får også holde på med sine ting når det passer og er i tråd med AP sentralt. Men blir lett skjøvet ut i kulda når dét passer (ikke sant Karita!?). Ja, og partipisken svinges selvsagt hver gang det er noe viktig som skal avgjøres. Det er viktig at man er lojal og står sammen som parti, ikke sant? (Viktig for ledelsen, altså! Ikke helt ulikt hvordan «demokratiet» i LO fungerer, men det er en annen bloggpost.)

Jeg har vært i lignende situasjon selv. Jobbet mange lange sene kvelder, av  få andre grunner enn pliktfølelse og profesjonell integritet. Og ja, man redder kanskje dagen der og da. Men egentlig er det ingen som bryr seg, utover det de selv tjener på det. Man får ikke igjen i forhold til innsatsen som legges ned. Det er en erfaring å ta med seg, og bruke til å endre stil i retning det både Willoch, Stoltenberg, Reagen, Bush,  og mange andre har forstått:

Jobb mindre, jobb bedre, ta vare på deg selv.

Ja, det gjelder deg også Navarsete.

 

De to mennene var ute og gikk, og den ene virket veldig deprimert og irritert. -Se nede ved fjorden der. Alle de naustene har jeg bygget, men tror du jeg blir kalt naustbygger`n? Og alle de de husene på åsen der borte har jeg bygget, men tror du jeg blir kalt husbygger`n? De fjøsene du ser der nede i dalen er det jeg som har bygget, men tror du jeg blir kalt fjøsbygger`n? Neida,men puler man en sau en gang…

 

(*) Kommer bloggen min endelig på forsiden av VG nett nå tro?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: