Karakter for innsats i timen?

november 21, 2010


Nå diskuteres karakterer for innsats i timen. Frontene mangler kreativitet, det er som vanlig enten/eller. Og retorikken er trist: «Jeg fatter ikke at Utdanningsdirektoratet kan utforme dette».

(Hvis du ikke fatter, så sett deg inn i saken før du uttaler deg! Eller bare bytt ut retorikken med noe der du ikke stempler deg selv som mindre begavet! (Ok, et lite sidespor, men dette irriterer meg faktisk ofte!))

For argumentene er faktisk enkle å forstå. På den ene siden vil man minimalisere trynetillegget og sørge for at det er kunnskapen som teller. På andre siden forstår man viktigheten av å lære å jobbe og bidra til timene, samt synes det er for galt at de som jobber hardt uten å helt få det til ikke skal få noe igjen for det.

Begge sider har gode argumenter, derfor vil jeg foreslå en mellomting: Innsats (generelt) ikke påbudt, men man bør få en viss bonus for å faktisk jobbe hardt og være med å bidra. Det betyr altså at man kan og bør få gode karakterer på prestasjon alene (så lenge man ellers gjør det man skal), men samtidig kan man forbedre dårlige karakterer ved å gjøre en ekstra innsats og jobbe hardt. (Dette forutsetter at man ikke legger lista enda høyere, slik at for å få toppkarakterer så må man både oppnå gode resultater og yte god innsats. Da går vinninga opp i spinninga, og resultatet blir at innsatsen teller som en egen del av totalkarakteren.)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: