Høy valgdeltakelse er ikke et mål!

november 19, 2010


Høy valgdeltakelse er en målestokk på den politiske interessen i samfunnet. Målet er å øke den politiske interessen.

Tiltak rettet direkte mot valgdeltakelsen blir dermed et falskt mål. Dette gjelder uansett om det er orgasmevideoer eller elektronisk stemmegivning over internett.

 

8 Responses to “Høy valgdeltakelse er ikke et mål!”

 1. Eva Says:

  Jeg har heller aldri forstått hva som er så viktig med å få dem som åpenbart ikke er interessert i politikk til å stemme allikevel? Er det ikke bedre at dem som faktisk har gjort som opp en gjennomtenkt og oppriktig mening om hvordan samfunnet bør være stemmer?

  • Rune Says:

   Tja, men jeg for min del synes faktisk det er en plikt som borger å holde seg sånn noenlunde oppdatert. Denne rettigheten dør folk for andre deler i verden. Her gidder man ikke engang å få den halvfeite ræva opp fra sofaen en gang hvert 4. år for å gjøre den simpleste borgerplikt.

   Pokker heller. Prisen man betaler er at du lar andre styre over deg.

   Hvordan går det forresten an å være så ignorant at man ikke er «interessert» i politikk? Politikk er egentlig det som skjer i samfunnet man beveger seg i.

   Bare så dere vet det, så er de konservative veldig flinke å bruke stemmeretten sin. Disse menneskene som omtrent lever for å begrense alle andre. Så om du synes det er greit at slike mennesker setter dagsorden gfor deg, så er det jo bare å snu seg i senga og sove videre.

  • ukorrigert Says:

   Det er poenget mitt. Tiltak for å oppnå kunstig forhøyet valgdeltakelse er bare å maskere problemet. Jeg foretrekker heller at folk sitter hjemme enn å stemme bare for å stemme.

 2. Samantha Says:

  Eva har rett, selvfølgelig. Men er politikerne opptatt av om de som stemmer har selvstendige meninger? Jeg tror dessverre at det snarere er tvert om.

  • ukorrigert Says:

   Enig med deg. For politikere har mer nytte av velgere som følger dem blindt, enn velgere som våger å utfordre dem.

   Kall det et strukturelt problem. Noen umiddelbar løsning eller alternativ har jeg dessverre ikke.

   Det beste hadde kanskje vært å trene den oppvoksende slekt i å gjennomskue logiske og irrasjonelle argumenter allerede fra barneskolen av. Og da kanskje viktigst med fokus på seg selv, for å lære egne svakheter og egne tendenser til å la seg lure av andre (personer og situasjoner.)

 3. krølle Says:

  Nå er det velkjent att umodne mennesker, sånn som tenåringer og sosialister ofte er opptatt av å «redde» verden, eller i det minste å forme den i sitt eget bilde.
  Det er derfor SV og Rødt vinner de fleste skolevalg.
  Ikke rart att sosialistpartiene sikler etter å få denne velgermassen inn i valglokalet.

  kan noen forestille seg så bisarr verden hadde vært hvis feks. en 18 år gammel norsk jente hadde nok politisk makt til å forme verden akkurat slik hun ville?
  Da hadde det blitt «Det rosa huset i Washington» med miss world som president.
  Dødsstraff for gutter som gjør det slutt med kjæresten. Alle gamlinger, dvs. folk over 30 hadde fått portforbud etter kl 2000. Missekonkuranser på tv 24/7.

  At SV og Rødt er mikropartier er ett bevis på at
  de fleste tenåringer blir klokere med alderen og vokser av seg fjolleriet. Voksne venstreradikale er
  egentlig bare tenåringer som ikke ble klokere med alderen. Sannsynligvis er det en defekt i hjernen
  som forhindret dem i å utvikle seg. Det er tragisk å se raddiser på over 40 som vralter manisk rundt og skal forme verden i sitt bilde. Det eneste de egentlig er opptatt av er å skaffe hasj for i morra
  også.

  • ukorrigert Says:

   Du setter ting litt vel mye på spissen. Men jeg er enig i at rød politikk er overfladisk og forenklet. Den appellerer til sympati og medmenneskelighet, men fungerer dårlig i praksis.

   Jeg kaller det gjerne sosialist-populisme, i og med at det er snakk om veldig forenklede «løsninger» på problemene. «Vi må utjevne forskjellene, ved å ta mer fra de rike, gi til de fattige.» Høres så moralsk høyverdig ut, og har dermed en positiv appell og er lett å like. Men det er forferdelig lettvint, naivt og lite bærekraftig i lengden.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: