Win Win

oktober 20, 2010


Det er et forunderlig trekk med folk og journalister i dette landet at det virker som om det er noe negativt med at noen «tjener millioner på barna dine«, eller tjener penger på «noe som er det offentliges ansvar».

Så la meg si det klart og tydelig:
Det at private aktører tjener penger på å utføre samfunnsnyttige oppgaver er en WIN-WIN situasjon. Dersom man i et samfunn kan legge til rette for at det er økonomisk lønnsomt for private å tilby tjenester som skaper et bedre samfunn, så tjener alle på dette.

Tilrettelegging for positiv samfunnsnyttig engasjement fra private bør være noe vi etterstreber i så mange situasjoner som mulig, og ikke noe vi bør frykte eller se på med skepsis og misnøye.

Den vanlige innvendingen er at når private trekker ut overskudd, så forsvinner ressurser som skulle tilfalt brukerne av de offentlige tjenestene. Men dette er et snevert bilde av virkeligheten. Private bedrifter betaler nemlig skatt, de skaper arbeidsplasser og de reinvesterer pengene. Dette blir det økonomisk vekst ut av. Pengene forsvinner IKKE ut av samfunnet, bare fordi de har vært en tur innom lomma på for eksempel «barnehagebaronene», som VG kaller dem.

Privatiseringsfobi og redselen for at noen skal tjene penger på å dekke samfunnsbehov er nettopp det, en fobi, en ubegrunnet frykt.

Reklame

One Response to “Win Win”

  1. Vidar Says:

    Gjør meg ingenting dette her, for folk som gjør ett ærlig stykke arbeid. At SV hurpa slenger med kjeften plager meg dog langt mere. Dette er ett samfunsbehov som skal dekkes, !kjære sv…!!!

    Mer problem har jeg med å godta at oljefondet skal gi en halv milliard i utbytte til en, EN, one, 1, forvalter. Oljefondet, som jeg egentlig er en motstander av, ble opprettet for fremtiden og er et fond eid av folket, og utbyttet skal gå til folket i form av helse, skole, eldreomsorg og teknologisk utvikling. Har ingen problem om forvalter får ett honorar på 10, 15 eller 20 millioner, årlig om så skulle være, greit det, men at det skal gis en halv milliard (egentlig skulle det være 900 millioner) når omsorgsnorge sliter helsa av seg. Nei det burde hurpa heller ha gjort noe med. Viktiperer som de er.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: