Segregering er naturlig

juli 13, 2010


Segregering er en naturlig prosess. Det trenger ikke ligge rasisme bak, det holder at folk har en viss preferanse for å leve blant sine egne, så vil naturlige prosesser ta over og føre til segregering over tid.

Dette er tydelig demonstrert med spillteori og The Schelling Segregation Model.

I Norge har vi latt dette skje, av ignoranse og dumskap, eller bevisst og villet. Ikke vet jeg. Men vi har områder i Oslo og Drammen (og kanskje andre steder) med så sterk overvekt av personer med fremmedkulturell bakgrunn at det er skoler og skoleklasser nesten helt renset for barn med norsk bakgrunn og norsk som morsmål.

Selv sterke tilhengere av innvandring og kulturell blanding burde innse at dette ikke er ideelt. Hvor er blandingen med det norske, når det norske har flyktet?

En AP-topp «skjønner at foreldre velger å bytte skole«. Skulle bare mangle. Hvor fanatisk enspora i sin ideologisk politisk korrekthet må man bli før man mister evnen til empati med mennesker som mener noe annet enn seg selv, og som tenker på sine barns utvikling og beste? Jeg synes det er skremmende at det er et tema en gang. Er ikke meningsfrihet noe av det viktigste vi har? Er ikke toleranse og respekt ovenfor andre og deres meninger viktig? Eller gjelder toleranse og respekt kun utvalgte grupper, slik som politisk korrekte sosialister og mennesker som ikke er for lyse i huden?

Noen ganger, og paradoksalt nok, så er det de som roper høyest om respekt og toleranse som har minst forståelse for folk som ikke mener det samme som dem selv. På den annen side, det er kanskje ikke så stort paradoks allikevel. Det er jo en grunn til at de roper høyest.

Tilbake til temaet. Segregering skjer naturlig, og det skjer av seg selv, med mindre man gjør noe aktivt for å hindre det. Det er noe politikere bør erkjenne og ta inn over seg, dersom de ønsker en sunn integrasjonspolitikk og å minimalisere konfliktene mellom forskjellige kulturelle grupper i dette landet. Og ideelt sett så er det som gjøres litt mer konstruktivt enn å skylde på rasister og Frp.

Og jo, følg linken over da. Det er verdt det!

Reklamer

One Response to “Segregering er naturlig”

  1. fhjpeder43 Says:

    Det er naturlig at mennesker søker sammen med andre som er like seg slv. Det har alle folkeslag gjort, også nordmenn.

    http://fhjpeder43.wordpress.com/2010/06/23/inni-er-vi-like/


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: