Selvsagt må staten trå til!

april 19, 2010


Ref: VG

– Vi vil passasjerene våre alt godt, men her er rettighetene for gode. Jeg kan ikke forstå hvorfor flyselskapene skal ha et kompensasjonsansvar når det er vulkanutbrudd på Island. Det er urimelig, sier Anonsen.

Det kan jeg fortelle. Dersom passasjerene må ta en stor risiko, så vil mange passasjerer ikke tørre å ta risikoen. Dermed lar de være å fly. Og dermed rammes flyselskapene. Det er i flyselskapenes interesse at passasjerene har rettigheter som sikrer dem øknomisk i slikesituasjoner.

– Hvorfor skal staten stille opp med tiltakspakke til en næring i fri konkurranse? Flystans som følge av vulkanaske rammer alle flyselskaper likt, og fører dessuten til økte kostnader for en rekke bedrifter i mange ulike næringer, sier Frps næringspolitiske talsmann Harald T. Nesvik til NTB.

Det kan jeg også svare på. Fordi vi risikerer konkurser som følge av dette. Dermed reduseres forbrukernes valgmuligheter i fremtiden. Og dermed vil vi i fremtiden risikere dyrere og dårligere flytjenester.

Denne askeskyen, dersom den fører til langvarig flystans og uteblivelse av passasjerer, utgjør en situasjon som er såpass spesielle i forhold til vanlig driftssituasjon og hva flyselskapene kan planlegge for, at man kan ikke forvente at alle flyselskap skal kunne overleve.

Det er i alles interesse, næringslivet, staten og forbrukernes, at flyselskapene hjelpes gjennom denne perioden.

Og forresten, hvorfor er ikke noen representant for regjeringen spurt i forbindelse med denne artikkelen? Hvor ER regjeringen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: