Integrering og arbeidstakeres rettigheter

mars 25, 2010


Den nederlandske forskeren Ruud Koopmans mener for gode velferdsordninger fører til at færre innvandrere kommer i jobb. Les: Anbefaler mer restriktiv velferd.

Det jeg mener vi bør fokusere mer på i Norge er å skape arbeidsplasser, gjøre det lettere å ansette nye mennesker, og minske risikoen ved å ansette feil.

Problemet med dette er at dette ofte står i direkte konflikt med arbeidstakernes rettigheter, som er veldig populært å kjempe for i Norge. Sterke rettigheter for arbeidstakere er ofte kostbare for arbeidsgivere, gjør nyansettelser dyrere og mer risikabelt, og gjør at man har råd til færre ansatte.

Dermed blir konsekvensen av sterkere rettigheter ofte at det stilles høyere krav til prestasjoner og at det blir vanskeligere å få jobb. Altså rett og slett et tøffere arbeidsmarkedet.

Og de som først rammes av et tøffere arbeidsmarked er innvandrere.

Så min oppfordring er at man fokuserer mer på at det skal bli lettere å få jobb, enn at man skal være veldig trygg i den jobben man har. Behovet for trygghet i nåværende jobb minsker også når det blir lettere å få ny jobb. Srbeidsgivere trenger arbeidere, men arbeidere trenger også arbeidsgivere, altså bedrifter og investorer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: