Påstander om rasisme skaper utrygghet

februar 20, 2010


Etter attentatforsøket mot mulla Krekar nølte datteren med å fortelle AMK hvem ambulansen skulle sendes til, i frykt for at de da ikke ville komme.

Ref: VG (20/2/2010)

Etter episoder som den i Sofienbergparken, og episoden på Tøyen, så dukker det alltid opp påstander om rasisme. Det holder ikke at de innblandede har gjort feil, siden det er utlendinger som er rammet så antar noen automatisk at det er rasisme innvolvert.

Men man bør tenke seg om før man kommer med slike påstander, og sørge for å være sikker i sin sak. Ikke bare er det svært uheldig for den som feilaktig blir rammet, men slik påstander skaper inntrykk av at det er mer rasisme i samfunnet enn det er. Og det kan gjøre at innvandrere føler seg mer fremmedgjorte og utrygge i samfunnet enn nødvendig. Det igjen skader integreringen, og det blir dermed mer grunnlag for konflikter, og dermed også rasisme.

Ikke missforstå, rasisme bør bekjempes. Men ved dårlig funderte beskyldninger gjør man ting verre, og ikke bedre.

Reklamer

7 Responses to “Påstander om rasisme skaper utrygghet”

 1. Gaute Says:

  Rasismebeskyldninger er blitt så hverdagslig at ingen tar dem seriøst lenger sålenge ikke synden står til anklagen. Slike beskyldninger er blitt redusert til utdaterte hersketeknikker og viser det intellektuelle fraværet til anklageren fremfor den «mistenkte». Og som du sier, ja. Det øker konfliktnivået betraktelig. Rasistjaget er blitt den nye heksejakten. Sålenge man tør å ha sin egen mening, uten at dette nødvendigvis innebærer forguding av alt «litt annerledes», skal man brennes på bålet.

  Det de staeste heksejegerne nekter å innse er at de skaper flere rasister enn de aner. Sosiale bugs i maskineriet går hånd i hånd, da den heteroseksuelle arbeiderklasse-urbefolkningen her til lands må nøye seg med smulene av sin egen høsting, hvis de vil unngå forfølgelse.

  • ukorrigert Says:

   «Heksejegerne» forverrer situasjonen på mange måter. Et annet stort problem, som du er inne på, er ødeleggelse av debatten.

   En fri og åpen debatt er veldig viktig. Ikke bare for å finne gode løsninger, men også for å ventilere meninger.

 2. liros Says:

  Slutt å hause opp beskyttelse av denne mullaen, det er jo krystall klart at han har arrangert dette så omtalte, «lissom» attentatet selv!!!!!!!!! For å få sympati og tatt hånd om og beskyttet. Det er hårreisende og motbydelig og ikke minst demoraliserende for resten av befolkningen. Send han for pokker ut av landet en gang for alle, han har «kamerater» overalt i resten av verden, så hvorfor skal vi her i Norge bruke skattepenger på en slik utspekulert kjeltring. Og kan noen der ute forklare meg hva han og resten av familien hans lever av?? Er det nok en gang misbruk av skattepengene, han har jo god leilighet og mat og klær, det har aldri kommet frem at han har et ærlig arbeid, så hvor kommer pengene fra?? Jeg bare undrer (sikkert mange andre som gjør også)

  • ukorrigert Says:

   Innlegget mitt handler ikke om Krekar og hans nærmeste. Jeg bruker bare deres reaksjon som eksempel i forhold til temaet.

 3. arctic Says:

  Ja riktig hvor kommer pengene i fra?

 4. Ukjent Says:

  Jeg tror neppe at det var mullaen selv som hadde arangert dette. Han ville da vel ikke ha skadet mannen til datteren hans med vilje 😦

 5. Xpress Says:

  liros, du er så sinnsykt smart! Jeg er dypt imponert av konklusjonen du har kommet frem til!!

  Skulle ha blitt den nye politidirektøren, du!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: