Angrep på demokrati og ytringsfrihet

desember 15, 2009


Mange missliker Berlusconi pga. hans uttalelser, hans oppførsel og (misstanke om) korrupsjon. På bakgrunn av det ytrer de støtte til handlingen som nå har sent Berlusconi: «Endelig», «det var som fortjent» osv.

Dette er demonstrasjon av sørgelig prinsippløs holdning. Og det er sørgelig å se så mye hat blant ellers helt vanlige mennesker.

Det er også et angrep på demokrati og ytringsfrihet. Retten til å ha sterke og provoserende meninger er viktig i et demokrati. Den direkte nytten er at folk kan kanalisere sin misnøye på en fredelig måte gjennom politikk og ytringer, i stedet for gjennom mer voldelige fremgangsmåter.

Og selv om man er fullstendig politisk korrekt i dag, en gang i fremtiden kan det hende man selv har en mening som er ens egen og ikke nødvendigvis i pakt med flertallet. Og da kan det hende man selv setter pris på at noen har forsvart ytringsfriheten.

First they came for the communists, and I did not speak out—because I was not a communist;
Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—because I was not a trade unionist;
Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew;
Then they came for me—and there was no one left to speak out for me.

Man kan misslike Berlusconi og hans opptreden, men man bør allikevel ha snev nok av bevissthet rundt viktigheten av prinsipper til å ikke hylle en slik handling som nå har rammet Berlusconi.

Reklamer

4 Responses to “Angrep på demokrati og ytringsfrihet”

 1. Jens Says:

  Berlusconi er en bra politiker for Italia. Bermen på venstresiden er noen drittunger. Det ser vi også i Norge. De respekterer ikke yttringfrihet, og med sin islamvennlige holdning er de også iferd med å grave sin egen grav. Vi ser drittungene i København. De kaster brannbomber og viser sitt sanne ansikt.

  • AC/DC Says:

   Berlusconi er ikke bra for Italia, men dessverre finnes det ingen som har stått frem som BEDRE. Det er der problemet ligger.

   Til bloggeren, «misliker» og «mistanke» skrives ikke med dobbelt s. Dette er ikke en kritikk, men denne feilstavingen sees altfor ofte i det siste, kun ment som tips.. 🙂

  • ukorrigert Says:

   Prinsippløse og lite reflekterte mennesker finner man blant «bermen» både på høyresiden og venstresiden. Men jeg har også inntrykk av at selv reflekterte mennesker på politisk venstreside er rimelig prinsippløse. Jeg synes det er sjelden man der ser dypere refleksjon i forhold til viktigheten av å forholde seg til grunnleggende prinsipper.

 2. Shiva Says:

  Bra skrevet!

  Han som angrep var visstnok psykisk ustabil, ikke at det unnskylder handlingen, men bare for å presisere.

  At folk sier «han fikk som fortjent» er selvfølgelig forkastelig!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: