Tenk om skolene reaksjon var: denne listen skal vi ikke komme på!

november 9, 2009


Aksjonen stopp mobbingen får kritikk for å henge ut skoler som ikke har klart å nettopp stoppe mobbingen.

Flere skoler har reagert negativt, man mener seg uthengt og noen føler seg til og med mobbet fordi skolen må bære den skammen at de ikke har klart å ta hånd om og bekjempe mobbingen.

Tenk om… tenk om disse skolene i stedet for å reagere med fornærmelse over at deres mangler blir offentlig kjent, hadde reagert med å legge seg flate, innrømme at de har sviktet unge sårbare mennesker, innrømmet skammen ved ås tå på en lik liste, og lovet høytidelig at de ville gjøre sitt beste for å ta vare på sine elever og rette opp sitt rykte.

Tenk om!

Men nei, slik fungerer det ikke. I stedet for å ville gjøre noe med problemet, ønsker man å skyve problemet under jorden. Selv Kristin Halvorsen, som påberoper seg å være på de svakes parti, ønsker at denne informasjonen om hvordan det står til på enkelte skoler skal boikottes.

Dette er typisk her i Norge. Her skal mest mulig holdes hemmelig. Skolenes karakterer skal holdes hemmelig. Skolenes problemer med mobbing skal holdes hemmelig. Det er åpenbart best om folket får minst mulig greie på hva som foregår, og har mest mulig blind tillit til det offentlige skoleverket.

Egentlig burde det være stikk motsatt. Vi burde få mest og best mulig informasjon om hva som foregår. Kunnskap er essensielt i et demokrati, slik at folk vet hva som skjer og vet hva slags samfunn man stemmer på når man velger sine politikere.

Reklamer

3 Responses to “Tenk om skolene reaksjon var: denne listen skal vi ikke komme på!”

 1. euqid Says:

  Son vanlig tror frepperne at kompliserte problemer kan løses med et enkelt grep…

  At dere ikke ser alle fallgruvene for de mobbede er jo ingen overraskelse. jfr. frepper og gangsyn…

  Ja, la oss offentliggjøre navnet og adressen til alle mobbeoffere like så godt! Hemmelighold er kun akseptabelt når det gjelder frepperes svin på skogen…

  Som tidligere mangeårig mobbeoffer (ser nå at mobberne mine stort sett liker FrP forøvrig) mener jeg denne kampanjen virker mot sin hensikt, og kan føre til at mobbing blir feiet under teppet grunnet skolers motvilje mot å bli profilert som «mobbeskole»…

  • Ukorrigert Says:

   Ingen har sagt at dette alene løser problemene.

   Ingen har sagt at vi skal offentliggjøre navn på mobbeofre. (Og mobberne vet allerede hvem de er.)

   Mobbing blir per idag feid under teppet. Det er det eksisterende problemet. Dersom denne typen informasjon skal hemmeligholdes så kan dette fortsette og fortsette. Det eneste vi oppnår er at vi som ikke rammes legger mindre merke til problemet.

   Dette handler også om noe prinsipielt, som jeg nevner i posten min, nemlig samfunnets rett til innsyn. Som privatpersoner har vi rett til innsyn i hvordan politikerne og det offentlige forvalter våre midler, vårt samfunn og i dette tilfellet våre barn.

   Og du som påberoper deg å være tidligere mobbeoffer, burde kanskje roe litt ned med bruken av kallenavn og hets? 😀

 2. Roar Says:

  Mobbing er ikke en enkel sak. Mobbing må taes på alvor. Det kan hende noen skoler ikke vil på denne listen å gjør noe for å unngå å komme dit. På mange skoler blir det ikke gjort noe i dag. Det kan bli verre, men ikke mye. I dag er det skolene som er det største problemet. Også foreldre er et problem for «mitt barn mobber ikke» som det ble sakt den gangen jeg var skolebarn. Og da var saken over. Men ikke mobbingen.

  Vist en ikke har opplevd mobbing trur jeg ikke mange vet hva egentlig konsikvensene av mobbingen egentlig innebærer. Har de vist det trur jeg ikke mobbingen har vært lenge i skolen. Da er det bevilget penger, utarbeidet kurs, sammarbeisgrupper for lærere osv. Men sånn er det ikke. DESVERRE!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: