Svineinfluensaen er mindre farlig enn antatt for risikogruppene

oktober 19, 2009


VG gjengir en NTB-melding der overskriften er: Svineinfluensaen farligere enn antatt for friske

Her kan man lese:

– Studier de siste dagene viser at faren for at folk utenfor risikogruppene skal bli alvorlig syke og kanskje dø av svineinfluensa, er større enn tidligere antatt, sier helsedirektør Bjørn Inge Larsen til Stavanger Aftenblad.

De sist oppdaterte rapportene oppjusterer antallet av dem som trenger intensiv behandling i respirator og som i utgangspunktet var utenfor risikogruppen, fra 20 prosent til 30 prosent.

20 til 30% av hva da? 20-30% av befolkningen? 20-30% av de som smittes? 20-30% av de som blir syke? 20-30% av de som legges inn?

Ingen av delene faktisk. Vi finner svaret i: «Hver tredje som havner i respirator, er utenfor risikogruppene.» Det var altså 20-30% av de som havner i respirator.

Det er altså ikke flere enn antatt som havner i respirator, men en større andel av de som havner i respirator var i utgangspunktet helt friske. Men det betyr også at en mindre andel av de som havnet i respirator var på forhånd syke.

Dermed kan man like gjerne lage en overskrift med den motsatte konklusjonen av overskriften til NTB: Svineinfluensaen er mindre farlig enn antatt for risikogruppene

Gode nyheter med andre ord!

Tillegg 20/10:
Ser at VG kjører propagandaforside med denne saken i papirutgaven i dag. Er man ikke smartere i VGs redaksjon, eller er det bare slik at man ikke bryr seg når det er snakk om oppslag som kan selge aviser?

Reklamer

4 Responses to “Svineinfluensaen er mindre farlig enn antatt for risikogruppene”

 1. Tommy Simonsen Says:

  “De sist oppdaterte rapportene oppjusterer antallet av dem som trenger intensiv behandling i respirator og som i utgangspunktet var utenfor risikogruppen, fra 20 prosent til 30 prosent.”

  det siste er at 1 mill vil være smittet til jul.
  det blir 300 000 som feirer jul i respirator.

  God jul.

  Håper gud finnes, mange i legeindustrien som havner i helvete.

 2. Cat71 Says:

  Hvit løgn – forb* løgn – og statistikk…

  Nei, det vil IKKE være 1/3 av de smittede som havner i respirator. Da vrir du på tallene og misbruker statistikk. Statistikk kan brukes til å lyve og til å forvirre folk. Fy skam! Det er ikke sikkert at 1/3 av de smittede VIL HA reale influensa-symptomer en gang. Det er en liten andel av de smittede som får komplikasjoner. Det å havne i respirator tyder klart på komplikasjon 🙂
  http://www.fhi.no har de formelle tallene. Ikke lag tullestatistikk om du ikke er statistiker av yrke, og da skal du ha guts nok til å gå ut offentlig og protestere – med fullt navn, tittel og bilde. Fagperson med mastergrad i relevante fag…

  • ukorrigert Says:

   Jeg tolker det som om du kommenterer Tommy Simonsen ovenfor, og jeg tror faktisk han bare ironiserte litt om de dårlige formuleringene i NTB-artikkelen.

 3. Hermis Says:

  Mer løgnpropaganda fra FHI: I Aftenposten nå står det at 100000 personer er smittet av svineinfluensaen “Overlege Bjørn Iversen går nå langt i å antyde at Folkehelseinstituttet nå vil anbefale vaksinen til hele befolkningen.”

  http://www.aftenposten.no/nyheter/article3333298.ece

  Derimot står det i gårdagens VG at det tilsammen er registrert 1975 smittede siden april 2009, dvs at de fleste har blitt friske. Nekter å tro at antall tilfeller har 50-doblet seg over natta.

  http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=575617

  Skal si FHI blåser opp tulletallene sine for å kunne anbefale at alle burde vaksinere seg. De har vel regnet med alle som er syke pga forkjølelse, skulket skolen etc. Neste blir vel forsøk på å få igjennom tvangsvaksinering. Hvis så skjer, vil flere hundre tusen kunne få alvorlige kroniske sykdommer her i landet pga squalene, kvikksølv etc.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: