Maktmissbruk fra staten

oktober 14, 2009


Staten har makt.

Men makt gir ikke rett. Selv om staten har makt og mulighet til å ta fra folk deres eiendom og verdier, og gitt denne retten av stortinget, så betyr det ikke at denne retten er etisk riktig og forsvarlig.

All, too, will bear in mind this sacred principle, that though the will of the majority is in all cases to prevail, that will to be rightful must be reasonable; that the minority possess their equal rights, which equal law must protect, and to violate would be oppression.

Thomas Jefferson

Jeg finner det ikke etisk akseptabelt at staten nå jakter på nordmenns verdier i utlandet, og truer med en tilleggskatt på 60%. Bare fordi en person er nordmann, så betyr ikke det at staten bare kan skalte og valte med denne personens eiendom. Jeg ser på dette som personforfølgelse og brudd på grunnleggende menneskerettigheter, altså eiendomsretten.

Article 17, Universal Declaration of Human Rights

 • Everyone has the right to own property alone as well as in association with others.
 • No one shall be arbitrarily deprived of his property.

Bare fordi man kan, og fordi man har demokratiet i ryggen, så betyr det ikke at det er akseptabelt. Ikke har dette økonomisk betydning for Norge heller. La folks eiendommer være i fred!

Ref: VG/Dine Penger

Reklamer

7 Responses to “Maktmissbruk fra staten”

 1. Ole Says:

  Norge er nok ganske selektiv mht. hvilke menneskerettigheter man vil respektere. Likeledes så støtter tydeligvis flertallet av Norge befolkning alle disse rettighetene, dette da ikke kun er de rødgrønne som ivrer for brudd på artikkel 17.

  • ukorrigert Says:

   Helt klart. I Norge legger vi svært lite vekt på prinsipper og grunnleggende rettigheter i den politiske debatten, og veldig mye vekt på pragmatisme. Selv vår egen grunnlov er vi ikke spesielt nøye på om nye lover er i samsvar med eller ikke.

   Det er synd, men hva kan man gjøre?

 2. NissenPåLåven Says:

  Kanskje du burde sjekke hva «arbitrarily» betyr? Og siden du tror skjulte formuer i utlandet ikke har noen økonomisk betydning for Norge så er kanskje no slags voksenopplæring på sin plass?

  • ukorrigert Says:

   Kanskje du burde formulere et argument fremfor å komme med dårlig funderte retoriske spørsmål.

   Oljefondet er mange mange ganger større enn disse verdiene. Det er snakk om småpenger i den store sammenhengen.

   Her er et utsagn fra Kåre Vallebrokk om viktigheten av formueskatt generelt:

   La meg bare bli spart for å høre flere ganger at «å fjerne formuesskatten er en gavepakke til de rike» og at de 12 skarve milliardene som kommer fra formuesskatten er de viktigste milliardene i hele vårt innfløkte skattesystem og at det nettopp er disse 12 milliardene som sørger for at våre gamle kommer på sykehjem og våre unger i barnehage. Jeg orker rett og slett ikke mer av vrøvlet.

   Ref: https://ukorrigert.wordpress.com/2009/08/30/kare-vallebrokk-om-formueskatten/

 3. Thon Says:

  Hei Ukorrigert!

  Jeg vil bare påpeke en skrivefeil som er gjennomgående i bloggen din. Det heter «misbruk», ikke «missbruk».

  Ha en fin dag!

  • ukorrigert Says:

   Takk for det. Av en eller annen grunn aksepterer stavekontrollen i webbrowsern «missbruk», men ordboka bekrefter det du sier.

 4. MrSlowly Says:

  Hva er eiendomsrett. Ikke kvalifisert til rettighet før en har gjort opp sine plikter. «Gjør din plikt og krev din rett.» Har en ikke betalt sin skatt kan man heller ikke kreve sin eindomsrett.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: