Skal man le eller gråte?

september 18, 2009


Det er interessante avsløringer som kommer i dagene etter valget. I går fikk jeg bekreftet hvor lite planer Arbeiderpartiet egentlig har i forhold til å løse utfordringen med eldreomsorgen. I dag får vi vite at Sponheim og Stoltenberg har vært i samtaler om mulig regjeringssamarbeid (VG, DB1, DB2). Jeg er ikke overrasket over noen av delene.

Hva sier Venstres velgere til dette, de som stemmer på Venstre fordi de er liberale, ønsker en liberal økonomisk politikk og ønsker en liberal politikk i forhold til enkeltindividene i samfunnet.

Arbeiderpartiet er jo langt fra liberale. De bruker statlige reguleringer for det det er verdt, vil stoppe private fra å tilby mange offentlige tjenester, vil bruke økonomisk press for å gjøre det vanskelig å velge bort barnehager, for å nevne de mest kjente eksemplene.

Sponheim har hevdet Frp og Venstre har forskjellig menneskesyn, jeg vil hevde at Arbeiderpartiet og Venstre har enda mer avvikende menneskesyn.

”Vi kan ikke premiere dem som vi mener har valgt feil” har bl.a Jens Stoltenberg uttalt i forbindelse med kontantstøtten. Hvordan forholder Venstre-velgere seg til Stoltenbergs menneskesyn?

Blir det bortforklaringer og unnskyldninger, blir det stillhet, eller vil de innrømme at dette kanskje ikke var helt bra?

Personlig vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Men som sagt, overrasket er jeg ikke. Sponheims hele oppførsel i valgkampen har jo vært til fordel for Arbeiderpartiet og de rødgrønne, og til skade for de borgerlige.

Reklamer

6 Responses to “Skal man le eller gråte?”

 1. Bernt Says:

  Om bare alle hadde stemt FRP…!

  • ukorrigert Says:

   Hadde vært bedre enn i dag, men selv ønsker jeg en balanse mellom Høyre og Frp.

   Frp fordi de viser evne til nytenking og kreativitet. Høyre fordi de er mer konservative og nøkterne og kan holde Frp litt igjen når det trengs.

   Venstre er velkomne, om de fokuserer på venstrepolitikk, altså liberal holdning til næringsliv og individ, og går inn for samarbeid.

   Krf er etter min mening unødvendig. Det unike med Krf er deres kristne moral, og religion synes jeg vi klarer oss bedre uten. Kan vi ikke begrunne våre etisk valg rasjonelt og basert på humanisme, så er det ikke etikk jeg mener vi bør følge.

   Der er dessuten ikke statens oppgave å opptre moraliserende.

  • Geir E Says:

   Da hadde jeg blitt betenkt på hvilken realitet det norske folk ser for seg. FrP eier ikke en balansert økonomisk politikk, mange samfunnsgrupper er prioritert helt vekk til fordel for kutt i skatter og avgifter som er for den gjevne normann en dråpe i havet, men for de rike en stor gevinst. Den gjevne normann ville dog møte en hverdag uten kommunestøttet SFO (vi snakker priser rundt ti tusen over dagens satser i året), der kommunene blir stimulert til å selge ut eiendommene til private slik at man i flere og flere tilfeller må gå via private sitt ønske om profitt. Jeg har hus på tomt kjøpt fra kommunen, en av tomtene i nabolaget videreselges for 300 000 i fortjeneste. Det synes jeg er en god sammenligning av offentlig og privat politikk på det området. De offentlige vil ha flere til å bo i kommunen, de private vil ha overskudd.

   Apropo kommuner. Frp tenkte fjerne ca 100-125 000 pr årsverk i landbruksstøtte (ref: alternativt statsbudsjett). Det ville totalt revet grunnlaget for landbruk i de største deler av landet, med påfølgende arbeidsledighet, fraflytning og økt tilflytning til byene med høyere boligpriser og gjerne også økte velferdsutgifter mtp bostøtte, støtte til omskolering og så videre. Og ikke bare det, med endringen i utgjevningen i kommunnene ville bygdesammfunn og småkommuner fått enda mindre å rutte med som igjen vil føre til dårligere tjenestetilbud, som igjen presser folk ut av bygdene. Og alt dette og mer fordi folk tenker mer på hva som ganger de akkurat i øyeblikket, enn å nå langsiktige mål.

 2. ukorrigert Says:

  FrP eier ikke en balansert økonomisk politikk

  Hvordan begrunner du dette?

  … mange samfunnsgrupper er prioritert helt vekk til fordel for kutt i skatter og avgifter …
  Hvilke grupper?

  …kutt i skatter og avgifter som er for den gjevne normann en dråpe i havet, men for de rike en stor gevinst.
  Poenget med endringer i skattesystemet er ikke at den «jevne nordmann» skal tjene så mye personlig på det. Og hvor mye «de rike» sparer er ikke spesielt relevant.

  Og hvorfor setter du «de rike» opp mot «den jevne nordmann» i utgangspunktet? Egoisme og misunnelse?

  Den gjevne normann ville dog møte en hverdag uten kommunestøttet SFO
  Det er ikke riktig.

  «FrP mener at det er viktigere å bruke ressursene på innholdet i skolen fremfor barnepass, og vil heller prioritere en utvidet skoledag. Imidlertid bestemmes nivået og prisen på SFO av kommunene, og FrP har foreslått å øke overføringene til kommunene. FrP-styrte kommuner har ikke dyrere SFO enn Ap-styrte kommuner, og at man legger selvkostprinsippet til grunn, trenger ikke å bety at det blir dyrere.»

  Ref: http://sandefjord.frp.no/100+usanne+p%C3%A5stander+om+FrP+fra+AP/LO.d25-ThlDS5u.ips

  Greit å sjekke opp påstander før du kommer med dem.

  ..der kommunene blir stimulert til å selge ut eiendommene til private slik at man i flere og flere tilfeller må gå via private sitt ønske om profitt.

  Er det et problem at private bedrifter har profitt?

  Jeg har hus på tomt kjøpt fra kommunen, en av tomtene i nabolaget videreselges for 300 000 i fortjeneste. Det synes jeg er en god sammenligning av offentlig og privat politikk på det området. De offentlige vil ha flere til å bo i kommunen, de private vil ha overskudd.
  Jeg ser ikke poenget ditt? Mener du at du er for prisregulering generelt? Eller var dette et slags generelt argument mot markedsverdi på varer og tjenester? Kan du utdype?

  Frp tenkte fjerne ca 100-125 000 pr årsverk i landbruksstøtte (ref: alternativt statsbudsjett). Det ville totalt revet grunnlaget for landbruk i de største deler av landet,…

  Dette er bare halve sannheten. Igjen refererer jeg til overstående link:

  «Vi vil gjeninnføre full eiendomsrett og produksjonsfrihet i landbruket, noe som vil gi nye markedsmuligheter og inntektsmuligheter i forhold til dagens regulerte rammebetingelser. Arbeiderpartiet vil opprettholde den politiske styringen av landbruket med produksjonsreguleringer og næringsavtale som har medført at ett av tre gårdsbruk er lagt ned siden 1999.»

  Og alt dette og mer fordi folk tenker mer på hva som ganger de akkurat i øyeblikket, enn å nå langsiktige mål.

  At du tror de som stemmer Frp kun tenker på øyeblikket er bare fordommer og kunnskapsløshet.

  Jeg stemte Frp fordi jeg mener vi må styrke rettighetene til individet, vil ha mindre statlig inngripen i privatlivet, mener vi må satse mer på det private næringslivet, synes eldreomsorgen som drives i dag er under enhver kritikk, vil ha private aktører inn i flere samfunnstjenester for å få mer effektiv bruk av ressursene og mer variasjon i tilbudet og fler valgmuligheter for brukerne.

  Og sist men ikke minst, jeg mener at dagens politikk ikke er bærekraftig. Med dagens politikk krever det offentlige stadig mer arbeidskraft, spesielt i eldreomsorgen. Dette vil utarme det private næringslivet, og gå ut over verdiskapningen og dermed fremtidig skattegrunnlag. Vi vil altså få større offentlige utgifter og mindre skattegrunnlag å betale det med, samtidig som oljen en dag vil ta slutt.

  Som sagt, dette er ikke en bærekraftig politikk, og derfor stemmer jeg ikke på AP som bare vil ha «mer av det samme», men borgerlig politikk og Frp.

  Dette har altså ingen ting med hva jeg ønsker «akkurat i øyeblikket», men nettopp langsiktighet.

  Det verste med (så mange av dere) Frp-«hatere» er nettopp kunnskapsløsheten, fordommene og selvgodheten som følger med.

 3. Den Moderne Mann Versjon 2 Says:

  Ang. det med kontantstøtten, så sa en «mammablogger» det ganske bra:

  «Ja, hurra for kvinnefrigjøring! Nå har de jobbet og kjempa i generasjoner for vår rett til å velge, og når vi først velger så jamrer dem for at vi velger feil!»


 4. Kjærlighetssorg er noe av det vondeste en kan oppleve. Det er helt normalt, og de fleste opplever dette en eller flere eller ganger i løpet av livet, og det går over. Men det hjelper ikke å tenke på det når man har kjærlighetssorg. Det er viktig å kjenne på følelsene, ikke prøve å gjemme dem, de forsvinner ikke fordet. Det er lov å gråte, og det kan kanskje hjelpe litt. Det kan være fint å ha noen å snakke med om sorgen, eller en kan også skrive ned det du føler i en dagbok. Etter hvert blir sorgen mindre og livet lettere å leve. Det er viktig å holde ut og etter hvert finne andre ting å være opptatt av som venner, skole og kanskje andre gutter eller jenter.
  Om du ikke vil snakke med noen du kjenner så ring for eksempel. Her kan du være anonym, og det er kjempe koselige mennesker der du kan snakke med.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: