Dobbeltmoralske hyklere

september 15, 2009


Så fremstilles Siv Jensen og Carl I Hagen som dårlige mennesker, fordi de gleder seg over at det gikk dårlig med mannen som har brukt hele valgkampen på å rakke ned på og ytret ønske om å ødelegge for Frp.

– Personlig synes jeg dette var smålig av Hagen som jo er en partileder som har opplevd mye medgang. Man kan ha skadefryd i seg, men å dyrke den blir feil, sier tidligere venstreleder Odd Einar Dørum til NRK.

Krf-leder Dagfinn Høybråten mener både Siv Jensen og Carl I. Hagen kom med hatske utfall, men tror kommentarene slår tilbake på Frp.

Og hylekoret henger seg på i Dagbladets forum. Man jubler over at det gikk dårlig med Frp, og at Frp ikke kom i regjering, men når Hagen og Jensen er fornøyd med at det gikk med Sponheim og Venstre, da er det plutselig «veldig lavmål», «eier ikke medmenneskelighet», «hatske utfall», «sparke en som ligger nede» og det er ikke måte på.

Verden er full av dobbeltmoralske selvgode hyklere. Og anti-Frp-propagandaen tar tydeligvis aldri slutt.

Og å mobbe en 22 år gammel jente holder man seg selvsagt ikke for god til heller.

Reklamer

27 Responses to “Dobbeltmoralske hyklere”

 1. Lars Says:

  Jeg er så enig med deg. Det er irriterende når enkelte bruker hele valgkampen på å rakke ned på FRP, og deres velgere.
  Jeg tviler ikke på at Sponheim hadde sittet med et særdeles fornøyd glis om det skulle gå dårlig med FRP.

 2. mambo Says:

  At Høybråten ikke har vett til å holde kjeften, forbauser meg. For det er mange Krf`ere som stadig sparker homofile. Når man sitter i glasshus, bør man passe seg litt.

 3. svenn Says:

  helt uenig med deg. Det at en partileder går ut og sier at partiet ikke vil bidra til at et parti kommer i regjering er ikke nytt. Det gjorde Carl I med Bondevik og hans fortsatt drøm om statsministerjobb den gang. OG det var fordi Bondevik ikke ville oppfylle Hagens største drøm om å bli stortingspresident. Patetisk den gang og like patetisk nå når han kan ta rotta på en mann som ikke ville ha FRP i regjering. Carl I hagens ettermæle hva er det? Sutring sutring sutring uten å bidra noen gang konstruktivt. Sponheim – mann med baller.

 4. Fornuft Says:

  Dette var jo et ekstremt unøyansert innspill. Jeg er jo enig i at FrP har hatt ufortjent mye motstand, og har blitt behandlet urettferdig av mange (kanskje til og med de fleste). Men IKKE av Lars Sponheim! Han er jo en av de FÅ som snakker om FrP sin politikk! Og den er han helt utrolig uenig i. Da skjønner jeg godt at han ikke kan samarbeide, og at hane r ærlig på det er jo viktig for oss velgere. I asylpolitikken og miljøpolitikken er det vanskelig for Venstre og FrP å finne kompromiss, fordi miljø er en kjernesak for Venstre og asyl en kjernesak for FrP uten at det er særlig realistisk å finne noe tilfredsstillende kompromiss for begge parter. Da er det naturlig at man ikke går i regjering sammen.

  Hadde du synes det var greit om FrP droppet eldrepolitikken eller asylpolitikken for å komme i regjering?

  • ukorrigert Says:

   Alle kan være uenige om man går inn for å være det. Sponheim har bestemt seg for å være uenig med Frp, og leter så etter begrunnelser for det i etterkant.

   Dette går tydelig frem når det er et problem for V og Sponheim at Frp vil stramme inn asylpolitikken, men det er ikke et problem for V at Høyre også vil stramme inn.

   Det er heller ikke noen grunn for Sponheim å frykte at Frp vil diktere saker Venstre må godta. I et forsøk på samarbeid må man gi og ta, og da kan man avgjøre om samarbeidet er umulig eller ikke. Sponheim har avgjort dette på forhånd.

   Se på de rød-grønne, på tross av at Ap og SV står milevis fra hverandre i forhold til oljeboring, så går de i dialog først og eventuelt skilles etterpå om samarbeid blir umulig.

   Sponheim har gått inn for å ødelegge for Frp uansett, han har ikke forsøkt samarbeid, på den måten har han ødelagt både for seg selv og for hele den borgerlige fløyen.

   At enkelte er glad for at han nå er ute, og uttrykker det, er helt naturlig. På samme måte som at enkelte er glad for at Frp ikke kom inn, og uttrykker det.

   Se også debatten til denne posten for mer om de påståtte forskjellene mellom Frp og V:
   https://ukorrigert.wordpress.com/2009/09/10/frp-inviterer-til-samarbeid/

   • Allan Says:

    For noe tull. Sponheim har hele tide vært til de grader uenig med Frp i det meste. Dette gjelder især asylpolitikken og miljø.
    Skulle Venstre så på tross av slike store forskjeller i politisk syn gå inn til et samarbeide med Frp, blott for å «redde» høyrefløyens sjanse for å danne regjering? DET er dobbeltmoral viss noe er. Her spiller Venstre og Sponheim med åpne kort. Men igjen, Frp liker ikke når noen ikke vil leke med dem og på deres premisser,da bliver de sure og gretne.

   • ukorrigert Says:

    Ingen betviler at Sponheim har vært uenig. Bare grunnlaget han er uenig på.

    Som sagt, alle kan være uenige om man går inn for det. Og Sponheim har definitivt gått inn for det.

 5. Allan Says:

  Etter Carl I Hagens hatske uttaler om Sponheim og dennes avgang, kom ikke Sponheim med noe motangrep, tvert i mot, han roste Carl Ivar som en dyktig politikker og ønskede ham alt godt. Han nektede å kommentere Carl Ivars uttalelser. Dette viser forskjellen på et stort menneske og en liten bortskjemt drittunge som sutre når det ikke går hans vei. Carl I Hagen og Siv Jensen er begge oppblåste narrer som ikke tåler motgang eller å bli motsagt, da griper de til sinne og ufine metoder uten tanker for hvem det rammer. Noen ville vel gå så langt som å si at det minner om psykopatiske trekk. Det gjør ikke jeg, for jeg er ikke fagperson på området.

  • ukorrigert Says:

   Du demonstrerer godt dobbeltmoralen og hykleriet jeg snakker om. Anklager Hagen for hatske uttalelser, men uttaler deg mye sterkere selv.

   • Allan Says:

    Feil igjen. Jeg er i min fulle rett til å anklage Carl I Hagen for å komme med hatske uttalelser, og jeg jeg kan ha mine meninger om hvordan jeg oppfatter et annet menneske. Det ville være dobbeltmoral viss jeg forsvarte Sponheim for uttalelser og oppførsel som jeg anklager Carl I Hagen for. Det er dobbeltmoral.Du har vist fått det med dobbeltmoral galt i halsen. Hadde Sponheim tatt til motmæle overfor Carl I Hagen og kommet med tilsvarende stygge uttalelser, og jeg da hadde forsvart Sponheim, ja da ville det være tale om dobbeltmoral. Men det gjorde Sponheim ikke, tvert i mot.

   • ukorrigert Says:

    Dobbeltmoral er temaet for denne bloggposten. Les hovedinnlegget.

    Selvsagt har du rett til å anklage Hagen for hva du vil. Det er fortsatt dobbeltmoral å anklage Hagen for å komme med hatske utspill, når dine egne utspill er langt mer hatske.

    Forøvrig er jeg fullstendig uenig i at Hagen sine utspill er hatske. De var en helt grei reaksjon på Sponheims ødeleggelser.

    At man synes det er på sin plass at den som ødelegger faller for eget grep kan ikke kalles hatsk.

 6. Trond Says:

  Stemmer FRP men dette kunne de ha latt være.
  Det ble bare flåsete.
  Synes Sponheim har vært en tøffing jeg… bare i så feil parti og så feil meninger.. men han skal ha at han har stått på sitt og ba oss velge enten han eller FRP.
  Det valget var lett !
  Men lykke til videre Sponheim !!

 7. kdybvik Says:

  Carls opptreden var stygg, uavhengig av hva andre har gjort eller ikke gjort, – er Ukorrigert enig i det?

  • ukorrigert Says:

   Ja, jeg synes ikke hans opptreden var stygg. Det får være måte på å være fintfølende på andres vegne.

   Hva er det med Sponheim som gjør at han skal behandles ekstra varsomt i forhold til andre politikere?

   • Allan Says:

    Alle politiker, uansett politisk farge,og uansett om man liker de eller ei, fortjener å bli behandlet med respekt når de må (bliver tvunget) forlate Stortinget. Da utviser man respekt og god folkeskikk overfor en kollega og politisk motstander.

   • ukorrigert Says:

    Hvorfor bare når man forlater stortinget? Hvorfor ikke alltid?

    Sponheim har i mange år ikke vært spesielt respektfull, og mange har hyllet hans for hans evne til å kalle en spade en spade.

    Men nå lager man plutselig stor sak av noen helt uproblematiske uttalelser.

    Sponheim har angrepet Frp så mye, og sagt så mye negativt om Frp, at det å forvente at det ikke skal være lov å uttrykke lettelse over at han blir borte er ganske så tåpelig.

 8. Alex Says:

  Etter å hå lest en masse av de komentarer som blir lagt ut på DB\VG vet jeg ikke hvem som er verst her, men men. Skjønner uansett ikke hvorfor borgelige velgere gidder å lese DB\VG mere etter dette valget! Mener det disse avisene har gjort for å manipulere folk er et hån mot den uavhengige presse. Har ikke opplevd maken til missbruk i form av personangrep, hets, ensidig og partiske formuleringer i sine artikkler! For ikke å snakke om direkte sensur av det som skjer irundt oss. (Sverige) Dette tett oppfulgt på debatt forumene av en hel gjeng av det som for meg fremstår som eksremt venstre radikale personer for å vidresføre sitt hat og anngrep på personer med annen mening. Håper de fleste ser og skjøner dette, og ikke ser på DB\VG(pluss endel andre baisa mediehus) som en endelig sanhet, men med kritiske øyne ser gjennom propagandaen og skjønner hvor blod røde disse mediene er. Grattis til de røde med å kuppe mediene og konrollere deler av folks info kilder! Håper de blå tar lærdom av dette!

  • ukorrigert Says:

   Mange ser nok gjennom propagandaen, men mange lar seg også påvirke. I begge retninger. Mange er ekstremt lite reflekterte i sin kritikk av Frp. Men det er også lett å havne i forsvarsposisjon når man alltid blir angrepet.

   Medienes manglende objektivitet fører uansett lite godt med seg.

  • Muffaloe Says:

   DB og VG blod røde(rettskrivning?)? Nå har jeg hørt det også. VG er jo den mest skandalesøkende og sutrete avisa vi har, og dette er jo mat til FRP’ern i oss alle.
   Folk tror jo at Norge er et helt forferdelig land å bo i sånn som media ofte fremstiller det. Dette er helt feil. Vi bor i verdens beste land, og det er IKKE takket være FRP-politikk.

   • ukorrigert Says:

    Her kommer fordommene mot Frp’ere frem igjen.

    Det er gjort undersøkelser på journalistenes tilhørighet, og journalister overveldende røde.

    Og man skal være bra lite observant for å ikke merke politisk slagside også på skandaleavisa VG.

   • Muffaloe Says:

    Da er jeg nok svært lite obsertvant 🙂

    Grunnen til at mange journalister er mer vesntreorienterte er at for å bli journalist så må du kunne skrive.
    For å kunne skrive må du ha lest mye.
    Når du har lest mye stemmer du ikke FRP.

 9. Muffaloe Says:

  For noe tull! Lars Sponheim har sagt at han ikke kan samarbeide med FRP på grunn av politikken, og det må da være en real sak. Det Hagen og Jensen gjør er jo rent personangrep, og det på en som allerede har tapt. Det er ekkelt. De viser sitt sanne ansikt. Jeg stemte ikke Venstre men angrer nesten på det nå. Lars Sponheim er en tøffing!

  • ukorrigert Says:

   Det er ikke mer personangrep å ønske Sponheim ut av politikken enn det er personangrep å ønske Jensen vekk.

   Dobbeltmoral og hykleri på Sponheims vegne. Samtidig mobber man gladelig en 22 år gammel jente. http://www.nettavisen.no/nyheter/valg/article2707622.ece

   • Muffaloe Says:

    Kan du vise meg hvor Sponheim har ytret ønske om å få Jensen vekk? Det jeg har hørt Sponheim si er at han ikke kan samarbeide med FRP fordi han mener forskjellen på Venstres og FRP’s politikk er for stor. Det er ikke et angrep på Jensen, det er kun en forklaring på hvorfor han ikke vil sitte i regjering med FRP. Hvis du likestiller det med utalelsene til Hagen og Jensen, så mener jeg det er feil.

 10. Hild Frøya Says:

  Det kommer an å hvordan det blir sagt. Å gå til direkte angrep på enkeltpersoner er noe politikere burde holde seg for gode til. Og Lars Sponheim er fått gjennomgå nok nå. Jeg holder verken med Venstre eller FrP, men jeg syns her at Sponheim tok en riktig avgjørelse. Han innser sine feil og går av. Mens Jensen og Hagen ikke ser sine egne feil og isteden påpeker alle andres..

 11. Henning Says:

  Ikke glem av Sponheim har i ALLE ÅR rakket ned på Frp, og gjort alt for å fremstille de i et dårlig lys. Det er klart at vi unner Carl Ivar denne GLEDEN når hans erkefiende forsvinner. Ikke glem at det var Sponheim sin skyld at det Frp ble fremstilt som politisk «spedalske» ved forrige valg.

  Selv med 0,2 prosent flere stemmer og Venstre over sperrelinjen, så hadde det fremdeles ikke blitt borgerlig flertall. Det har jo Sponheim lovet, dvs at så lenge han er politiker, blir det intet samarbeid med Frp. Dermed heller ingen borgerlig regjering. Da er det like greit å bli KVITT hele den uspiselige fyren!

  Det verste er vel at han fremdeles ikke SKJØNNER at det var nettopp pga manglende vilje til samarbeid, at hans egne velgere snudde han ryggen! På tide å våkne, Venstre. Hent tilbake Olaf Thommessen! 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: