Pressen overdriver kaoset og undergraver demokratiet

september 14, 2009


Norske journalister og «valgeksperter» fortetter å overdrive kaoset på borgerlig side.

Inntil nylig ville alle sagt at en regjering med de samme partiene som Bondevik II var det mest sannsynlige. Nå har Siv Jensen skrevet under på at en slik regjering vil hun felle. Det har svekket alternativet, sier Versto.

Nei, dette er blank løgn Versto. Jensen har ikke skrevet under på at hun vil felle noen, hun har skrevet under på at Frp ikke vil støtte dette alternativet. Der er klar forskjell på å gå aktivt inn for å ødelegge (slik Sponheim gjør, som sier han vil motarbeide enhver regjering der Frp inngår) og å ikke gå aktivt inn for å støtte en regjering man ikke er med i.

Versto praktiserer en svart/hvitt tankegang som blir helt feil. På den måten overdriver han kaoset noe som kan slå negativt ut for de borgerlige partiene generelt, og Frp spesielt.

Dessuten har Versto fulgt svært dårlig med dersom han tror Frp nylig har tatt dette standpunktet. Standpunktet har Frp kommunisert tydelig siden Bondevik II, og burde være velkjent selv for VG’s valgforskere. Det er ganske betegnende for norske medier at bekreftelse av et velkjent standpunkt har fått langt mer oppmerksomhet, og blitt gjenstand for langt mer analyse, enn 100-dagers programmet til Frp, som nærmest bare ble avfeid og ignorert.

Ikke er han konsekvent i sin analyse heller. Han hevder en H+Frp-regjering er umulig fordi de vil bli felt av Venstre og Krf. Men på tross av han mener Frp vil felle en H+V+Krf-regjering så har han det på nummer to på lista over alternative regjeringer. Hva er det for noe tull du egentlig prøver på her Versto? Påvirke valget ved å overdrive kaoset og fremstille det som umulig for Frp å bli med i regjering?

Og hver gang man leser i avisene om at Frp går kraftig tilbake, så ligger de fortsatt midt mellom 20 og 25%. Hvor mange ganger kan man gå kraftig tilbake, før man begynner å merkbart miste oppslutning?

Er det for mye forlangt at medier og eksperter skal prøve å være nøytrale kommentatorer fremfor aktive agitatorer?

Det er synd vi har en så urettferdig valgkamp i dette landet. Det undergraver demokratiet.

Til slutt vil jeg oppfordre til å sende Sponheim og Venstre under sperregrensa. Det er de som er hovedårsaken til borgerlig kaos, og som kan føre til rød regjering selv om det skulle bli borgerlig flertall. I motsetning til Frp som søker samarbeid, så har Sponheim hele tiden klart vært mot bredt borgerlig samarbeid. Det bør han straffes for av alle som ønsker en borgerlig regjering. Send Sponheim ut av politikken en gang for alle!

Reklamer

3 Responses to “Pressen overdriver kaoset og undergraver demokratiet”

  1. Anonym Says:

    støtter den… :))

  2. Odin Says:

    som jeg sku ha sagt det selv

  3. Pirat1 Says:

    Noen bedre begrunnelse for å øke sperregrensen enn partiet Venstre er det vanskelig å finne.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: