Skamløs Per Kristian Foss

september 9, 2009


– Frp taper på at det virker som om de blokkerer for borgerlige løsninger. Det tror jeg er en del av årsaken til at de går ned, sier Høyres Per-Kristian Foss til avisa.

Men det er bare tre dager siden den samme Foss, sammen med Inge Lønning gikk ut og advarte mot å stemme Frp. Og dagen etter går Afshan Rafiq fra Høyre ut og påstår at Frp sin politikk nører opp under fremmedfrykt og fiendtlige holdninger til innvandrere.»

Nå snur han virkeligheten på hodet og later som det er Frp som står i veien for borgerlig samarbeid. Dette er skamløst.

De eneste som har garantert å ikke ville samarbeide er Venstre (garantien som ble gitt av Jensen handler ikke om samarbeid, men at Frp ikke vil være et støtteparti utenfor samarbeid), men Foss kritiserer allikevel ikke Sponheim av den grunn. Hvorfor ikke det Foss?

Jens Stoltenberg kan fortsette som statsminister i fire nye år, dersom Siv Jensen står på sin budsjettgaranti. Det mener KrF-leder Dagfinn Høybråten, Venstre-leder Lars Sponheim og Høyres Per-Kristian Foss.

Dette er direkte løgn. Stoltenberg kan fortsette som statsminister fordi dere ikke vil ha med Frp i regjeringssamarbeid. Det er sannheten.

Dette avslører også Høyre, da utsagnet kun er gyldig dersom Høyre allerede har bestemt deg for å samarbeide med V+Krf og ikke Frp. Dermed blir det tydelig at muligheten for samarbeid med Frp kun har vært spill for galleriet, og aldri egentlig vært aktuelt.

Det hele koker ned til arroganse. Av en eller annen grunn tror disse frekke småpartiene at de er mye større enn de er, og at de kan behandle Frp som de vil, holde Frp utenfor samarbeid, og samtidig forvente at Frp skal støtte deres politikk.

Frp har hele tiden søkt samarbeid, og gjør det fortsatt. Så lenge de rød-grønne ikke er størst, så er det enkelt å få til borgerlig regjering, ta med Frp i regjeringen. That’s it!

Så ikke kom å lyv velgerne opp i trynet. De som legger opp til ny Stoltenberg-periode er først og fremst Sponheim og Venstre, men også Høyre når de behandler sine mulige samarbeidspartnere som fiender, slik de har gjort de siste dagene.

Mitt råd til Jensen de nærmeste dagene er: Fortsett å fokuser på Frp sin politikk, og når temaet kommer opp, gjenta følgende mantra: «Frp samarbeider med de som vil samarbeide, men er ikke støtteparti for de som ikke vil ha samarbeid.»

11 Responses to “Skamløs Per Kristian Foss”

 1. Nava Says:

  Er enig i at Høyre har vist en skammelig oppførsel.
  Erna har latt som om hun har vært med Siv når tallene til FrP har gått oppover, mens hun hele tiden har flørtet med Sponheim og Høybråten. Nå ser hun at hun kan sikre seg statsministerstillingen hvis Høyre skulle få gjennomslag sammen med Venstre og Krf. Det vil hun ikke kunne få hvis hun går sammen med SIV. Per Kristian Foss mistet egentlig retten til å uttale seg etter den forrige regjeringskonstellasjonen som folk flest ikke ville ha. Det er derfor helt utrolig at Høyre nå vil prøve det samme igjen. Det kan de bare tape på, bortsett fra Erna da, som vil kunne bli statsminister eventuelt!Det er vel det det egentlig dreier seg om.
  Det er merkelig at politikerne ikke lytter til velgerne sine istedetfor å lytte til hverandre.
  Sperregrensen burde heves. Et parti som Venstre burde ikke ikke vært et parti. Det er for mange partier i et lite land som Norge og Rødt og SV har ingenting i regjeringsposisjon å gjøre.

  • ukorrigert Says:

   Kan tenkes du har rett, men jeg tror situasjonen er låst. Jeg tror ikke V+H+Krf kan danne regjering alene uten Frp sin støtte. Frp vil ikke gi støtte om de ikke får være med i regjeringssamarbeid. Og Venstre vil ikke gå i regjeringssamarbeid med Frp.

   Eneste som da står igjen som en liten mulighet er H+Frp+Krf, og da kan kanskje Solberg forhandle seg frem til statsministerposisjonen med Frp. Men jeg tror det er liten mulighet for dette.

 2. Rune Meier Says:

  Skjønner faktisk ikke helt hva du synes er så skammelig? Høyre har hele tiden sagt en ting: «Vi vil danne en borgerlig regjering dersom det blir borgerlig flertall på Stortinget etter valget».
  Det er Siv Jensen som har stilt ultimatum, og hun har stilt krav om at hun skal være med i regjeringen for at Frp skal jobbe for sin politikk og stemme for budsjetter som gir mer av Frps politikk.
  Dersom vi skal tro Siv Jensen på det hun sier – og det bør vi vel fra en dame som kan bli statminister i landet, kan altså resultatet bli som under Willoch 2 – at Frp sikrer at Ap kommer i regjering.

  Eller tror du ikke på Sivs garantier til velgerne?

  • ukorrigert Says:

   Det er ikke partiene som vil samarbeide som sikrer AP-regjering. Det er partiene som IKKE vil samarbeide som gir oss AP-regjering.

   Frp VIL samarbeide. Venstre VIL IKKE samarbeide.

 3. Mr O Says:

  Dersom ikke FRP er med i regjering, kan heller den rød/grønne barnehagen fortsette.

  Vi trenger ingen venstrevridd regjering i dette landet.

  Mitt ønske er at FRP, Høyre og KRF går i sammen og danner en solid borgelig regjering så slipper man forstyrrende elementer av store stygge grønne menn.

  STÅ PÅ SIV – INGEN BORGELIG REGJERING UTEN FRP!!!

  • ukorrigert Says:

   Frp har to muligheter:
   1. Stå på kravet og forlange gjensidig samarbeid
   2. Være støtteparti og håpe på at til slutt vil de andre samarbeide
   3. Gi opp egen politikk

   Siden jeg ikke tror noen får respekt av å krype og be, så støtter jeg nåværende linje jeg også.

   Punkt tre er uaktuelt, selv om en debattant på bloggen min gikk svært langt i å foreslå dette i går.

 4. Ingar Paaske Says:

  Prostitusjon er lovlig i Norge, og det benytter Erna Solberg seg av. Det er heilt legalt, men moralsk sett, med mine oeyne, burde hun holde seg for god til det i denne sammenheng.
  Hadde «vinglepartiene» H og V forblitt trofaste mot det borgerlige alternativ, saa burde de hatt en fenomenal sjangs til aa innta regjeringskontorene de naermeste dagene.
  Som en liten digresjon har jeg bare lyst til aa nevne at «Nava» i en tidligere kommentar nevnte sperregrense, hvor hun/han mente at 3 partier burde vaert ute av regjeringsposisjon. Tar man siste maaling til etterretning saa maa det da vitterlig plusses paa 2 partier til: KRF og SP, siden det skiller kun 0,4% mellom 4 partier paa 6%-tallet.

  Avslutningsvis saa synes jeg nok de «3 gjenstaaende partier», ikke klarer aa gjenspeile en virkelighet Norge staar ovenfor. man kan ikke la f.eks. religion, etnisitet, rase, formue, sivilstand og seksualitet faa fordeler og saer-rettigheter/plikter framfor andre. Selv utvandra jeg til et land for ca.10 aar sida, der saadanne saerheter ikke er et diskusjonsgrunnlag engang. Til gjengjeld saa lever jeg i et FRITT land, noe man dessverre ikke kan i Norge.

  Mvh
  Ingar Paaske

  Ps: Siden jeg ikke har NORSK mobiltelefon/abonnement, saa er jeg avskaaret fra aa kommentere direkte i Dagladet. (I Norge er det tydeligvis viktig at «storebror ser til enhver tid hva du foretar deg»)

  • ukorrigert Says:

   Jeg har en mobiltelefon som er registrert på jobben. Siden jeg ikke drar den inn i mine personlige politiske sympatier og synsinger, så er jeg også avskåret fra å delta i avisenes debatter.

   Ikke det at jeg ville akseptert vilkårene uansett.

   Jeg er også grundig irritert over V og H. Venstre har jo en god borgerlig politikk med masse felles med Frp. Men så har klovner som Sponheim fått det for seg at man skal fokusere på alt som er forskjellig, i stedet for å fokusere på å fremme borgerlig politikk. Det er rett og slett tragisk.

   Sperregrensa har jeg reflektert lite over. Men jeg har selvsagt sympati med alle som ønsker ødeleggende partier som Venstre under og ut av politikk. Og som ikke spesielt stor tilhenger av religion og moralvoktende politikk, så hadde det ikke vært meg imot at KrF røk ut også.

 5. hmgh Says:

  Frp skal ikke støtte en borgerlig regjering de stenges ute fra pga arrogante politikere fra de andre partiene. Grunnen til at Frp stuper, er ikke det der.
  Frp har ikke klart å spa opp noe folk biter merke i, den siste uken. Annet enn negativt: Man sier ikke at man kan investere i atomvåpen. Der stakk mange potensielle velgere, spesielt kvinner. Atomvåpen er ikke spesielt populært tema.

  Hadde Frp slått til og tatt for seg fattigdomsproblematikken da avisene skrev om økningen av antall fattige under de røde, hadde de holdt seg oppe. Men Frp har ingen ordentlig politikk der…. 🙂

  Vel, vi får se. Frp har noen ok ting i programmet sitt, men de må pinadø stå på. Alkohol på bensinstasjoner er uviktig, en filleting – den bør de ikke mase for mye om.

  • ukorrigert Says:

   Enig, det viktigste Frp kan gjøre er å stå på når det gjelder å fremme egen politikk og egne løsninger. Og fokusere mer på de store linjene, prinsippene og helheten, enn småsaker som Krekar og alkohol.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: