Erna Solberg, hvorfor spiller du dum?

september 8, 2009


De siste dagene har politikere fra Høyre gått til angrep på Frp gjennom flere utspill. Solberg selv har sagt at H+V+Krf er mest levedyktig, Per-Kristian Foss og Inge Lønning har advart mot å stemme Frp, og Afshan Rafiq angriper Frps innvandringspolitikk og påstår den «nører opp under fremmedfrykt og fiendtlige holdninger til innvandrere.»

Allikevel klarer Solberg å si følgende: «jeg skjønner ikke hvorfor Frp velger å kjefte på det eneste partiet som har sagt at vi vil samarbeide med dem.»

Erna Solberg, hvorfor spiller du dum?

Jeg tror du spiller, for jeg kan ikke forstå at en leder for partiet Høyre faktisk er så lite intelligent som det Solberg her gjør seg. For det burde være åpenbart at den måten Høyre har oppført seg på i det siste, det er ikke slik man behandler fremtidige samarbeidspartnere.

Men i tilfelle Solberg og andre faktisk er så dumme, så skal jeg forklare:
Man har venner og man har fiender. Venner slår man med fair play. Man konkurrerer og viser at man er best. Men man går ikke til angrep på sine venner. Fiender kan man derimot gå til angrep på og ødelegge for.

Det Høyre i det siste har gjort er å gå til angrep på Frp, altså ikke opptrådt redelig og forsøkt å slå Frp med å være best på borgerlig politikk, men derimot behandlet Frp som en fiende. Det gjør man ikke om man ønsker å være venner og mulig fremtidig samarbeid.

Sponheim er selve kaos-makeren på borgerlig side. Han har løpt de rød-grønnes æren som ingen andre i denne valgkampen. Men Høyres og Solbergs vinglete og umodne oppførsel bidrar også sterkt til dette kaoset. Jeg hadde håpet på et bredt borgerlig samarbeid i år. Men det ser dessverre umulig ut denne gangen.

Min bønn er at velgere som ønsker et bredt borgerlig samarbeid straffer både Høyre og Venstre grundig på valgdagen! Så kan partiene få en ny mulighet til å vise samarbeidsvilje om fire år. Forhåpentligvis uten Solberg og Sponheim, men med ledere som skjønner viktigheten av borgerlig samarbeid for å gjennomføre borgerlig politikk, og som evner å se forskjell på venner og fiender og hvordan man behandler dem.

Reklamer

20 Responses to “Erna Solberg, hvorfor spiller du dum?”

 1. Lasse Says:

  Det største problemet er ikke politikerne, men velgerne.
  Det norske folk må ha ett eller annet å klage på til
  enhver tid. Om FrP kommer i regjering vil jo de rette opp
  alle skjevheter i samfunnet og da er det ikke noe mer å
  klage på. Det er fali’ det.
  Norge har penger nok til det meste. Det er bare politisk
  uvilje til å bruke dem fornuftig.
  Det beste vi kan gjøre for fremtidige generasjoner er å ruste opp alle offentlige bygninger og veier.
  Bygg lyntog over Haukeli. Legg planer som strekker seg
  utover en regjeringsperiode.
  Om mine barn manglet mat, klær og medisiner ville i alle
  fall ikke jeg gått og investert i aksjer først !!!

 2. Otto Says:

  Er det mulig å gå så ettertrykkelig i Jens sin felle ?

  Hva er det Siv og i dag Hangen gjør ???? Jo det eneste dere gjør er å skaffe velgere til den rødgrønne regjeringen.

  Akkurat det samme som Hagen gjorde i 2005 dag det også så an til borgerlig flertall.

  Når skal Frp lære ???

  Erna har ikke endret standpunkt i det hele tatt. Hun kommer til å forsøke å lage en regjering med de 4 regjeringspartiene, men det blir neimen ikke lett når partilederne i alle de tre andre partiene går rundt og lar seg lure av pressen til å garantere mot det ene og andre.

  At Høyre går ut og anbefaler velgerne og stemme Høyre kan ikke være noe alibi for at Jens sitt utspill i helgen har noe rot i virkeligheten ???

  Dette er bare et fryktelig eksempel på at Frp ikke akkurat er lette å samarbeide med når de lar pressen bestemme hva som er sant og usant, og når Frp lar Jens og pressens taktikk om å lage splid få slå ut i full blomst slik Siv og Hagen når har vist.

  • ukorrigert Says:

   Jeg er enig i at Jensen og Frp kunne taklet dette langt mer grasiøst. Jeg er enig i at det var en tabbe av Jensen å skrive under på en slik tullete garanti, da den selvsagt vil bli missbrukt.

   Erna har kanskje ikke endret standpunkt, men de signalene hun og høyre har gitt har vært veldig vinglete, og som jeg påpeker så behandler ikke Høyre Frp på den måten man behandler samarbeidspartnere.

 3. brause Says:

  Hadde egentlig tenkt å stemme høyre iår. Såg så bra ut med tanke på borgelig frp/høyre. Irriterte meg grønn sist valg når høyre rett og slett ødla for en blå regjering, trodde Erna hadde lært, fikk jo til og med kritikk av sine egne.. Men neida.. samme rotet igjen. De 4 åra som rød/grønt har sittet i regjering er egentlig høyre sin fortjneste.

  Ser ut som stemmen min går til Frp..

  • ukorrigert Says:

   Flott! Jeg har ligget nærmest Frp lenge, fordi jeg ikke synes Høyre evner å komme nok på banen med sin politiske ideologi. Men jeg har holdt døra på gløtt for Høyre helt til i går. Nå blir det uten tvil Frp.

   Jeg blir oppgitt og har mer eller mindre gitt opp årets valg. Så nå krysser jeg bare fingrene for ny ledelse i Venstre, og et mer modent Høyre om fire år.

 4. Otto Says:

  Forresten, på hvilke områder har Høyre angrepet Frp i det siste ?

  Er det på områder hvor Frp har kommet med nye utspill om nye kutt i inntekter, og hvor Frp ikke forklarer hvor de skal finne dekning.

  Når Høyre blir bedt om å kommentere disse utspillene, mener Frp at Høyre da skal støtte disse ??

  Om man mente at det var viktig, så burde Frp da kanskje samkjøre sine utspill med dem man ønsker å gå i regjering med før man kommer med nye milliarder hver eneste uke i inntektskutt.

  For skal man lege frem kontroversielle forslag i valginnspurten, så bør man faktisk ha en dialog med sine regjeringspartnere slik at ikke utspillene blir en utfordring eller en umulighet i forhold til fremtidig samarbeid.

  For ellers blir det jo som SV miljøkrav som de kom med i helgen. Kravene har jo ingen verdi så lenge AP og resten av stortinget stemmer dem ned fordi de ikke tar hensyn til annet en miljøet, og glemmer at påleggene rammer næringslivet. Man får ikke gjennomført miljøtiltak uten at man også bidrar med rammer og honorerer de som gjennomfører miljøtiltak, men det forstår jo selvfølgelig ikke SV.

  Nei jeg er bare oppgitt over at Frp for andre gang i en valgkamp får panikk på oppløpet når meningsmålingene snur og reagerer med å gå i strupen på Høyre som hele tiden har hatt døren åpen for Frp i en regjering.

  Det er bare trist når jeg i dag også ser at Hagen kommer på banen for å symboliserer selve erkjennelsen om at nå gir man blaffen i et borgerlig flertall, nå er det kun antall velgere til Frp som gjelder, selv om dette betyr at de rødgrønne blir sittende p.g.a. idiotiske utspill fra Frp.

  Så da har altså de rødgrønne og pressen hatt rett om Frp hele tiden ? Frp er ikke moden til å ta ansvar og de tåler ikke motgang før de mister besinnelsen og beslutningsevnen ???

  Slikt skaper ikke akkurat tillit og gårsdagens utspill fra Siv mot Erna for åpent kamera, er ingen statsministerkandidat verdig. Slike opptredener skaper ikke tillit og flere stemmer.

  • ukorrigert Says:

   >Forresten, på hvilke områder har Høyre angrepet Frp i det siste ?

   Det står flere eksempler i bloggen min. Er det linker du savner, så vil jeg for enkelhets skyld bare oppfordre til å se på de siste bloggpostene mine.

   At Frp skal samkjøre sine valgkamputspill med Høyre synes jeg blir et litt sært forslag. Frp må fremme sin egen politikk, og konkurrere mot Høyre med å være best på borgerlig politikk. Frp kan selvsagt ikke be andre partier redigere Frp sin politikk. Det blir like rart som at Frp forventes å uforbeholdent støtte en regjering de ikke selv er med i.

   Det er helt greit at de forskjellige partiene har forskjellige synspunkt. Det er allikevel ikke det som vil bli en del av regjeringsgrunnlaget. Derimot skal det bygges på det de har felles.

   Jeg synes også du snur virkeligheten på hodet når du hevder det er Frp som går i strupen på Høyre. Det er tross alt Høyre som har vært ute å anbefalt å ikke stemme Frp, rakket ned på Frps innvandringspolitikk osv.

 5. FRP Says:

  De borgerlige partiene står som alltid samlet, det jeg ikke forstår er hvorfor du skal dra inn FRP i denne sammenheng?
  FRP er ikke, har aldri vært og har aldri ønsket å være et borgerlig parti. Dette har de vist gjennom politikken sin i alle år. Hvorfor skal et parti som ikke er borgerlig forvente at alle borgerlige partier skal ønske å samarbeide med de?
  Når vi vet at det politisk i MANGE saker er kortere vei fra Høyre til AP en FRP, hvordan kan man forvente at sentrumspartiene KRF og Venstre skal gå mot FRP?

  • ukorrigert Says:

   Frp er borgerlig, og har mye til felles med de andre borgerlige partiene. Bl.a lavere skattetrykk, forbedre rammevilkårene for det private næringslivet, minske statlig innblanding i folks privatliv osv. Altså mye enighet når det gjelder de store linjene som skiller borgerlig fra sosialistisk.

 6. bjarne Says:

  Erne spiller desverre ikke
  Hun er det du ser , nemlig dum
  Erna er dum
  Høybråten er dummere
  Sponheim er dummest

  • ukorrigert Says:

   Jeg har vanskelig for å tro at mennesker i slike politiske posisjoner faktisk er dumme.

   Men noen ganger blir jeg i tvil…

 7. Otto Says:

  Jeg er jo ikke akkurat den eneste som mener at Frp sine forslag er svært kontroversielle ? Jeg er heller ikke den eneste som mener at Frp er langt fra alle andre partier på stortinget når det gjelder lettelser av skatter og avgifter på rekordtid, og andre kostnadskutt som i følge P.T. Jørgensens oppsummering med Siv var på ca 70 Millarder.

  Det er selvfølgelig ikke slik at partier må gjennomgå sine utspill med andre partier før de lanserer disse for velgerne og pressen, men om Frp forventer eller ønsker Høyre skal gi dem støtte i alle disse utspillene, eller ser på det som en fientlig handling å være uenig med Frp i disse sakene, ja så burde kanskje Frp forsøke en annen strategi.

  Dette handler jo ikke bare om egent parties valgresultat, men også at vi får et borgerlig flertall, eller flertall på høyresiden om det er så vanskelig for venstrevelgere å akseptere Frp som borgerlig.

  At både Høyre og Frp har sagt at man går åpent inn i forhandlinger etter at valgresultatet er kjent den 14 sept. og først da finner den plattformen som en borgerlig flertallsregjering kan styre etter, fordrer at ikke alle partiene gjør det nærmest umulig å få dette til.

  Etter mitt syn er det kun Høyre som holder stø kurs i dette spørsmålet tross de rødgrønne og pressens alle forsøk på å få til noe annet ved å tolke uttalelser og konstruere fotoseanser osv osv.

  Men Frp må klare å holde roen og stå for det samme frem til valgkampen er over og evnt. forhandlinger skulle vise seg å ikke føre frem ??

  At Erna nevnes som statsministerkandidat bør heller ikke forundre Frp. Høyre har erfaring fra tidligere regjeringer, noe Frp ikke har. Høyre er et naturlig balansepunkt i en 4 parties regjering noe Frp ikke vil være på sin ytterside.

  At Høyre også nærmer seg Frp på flere målinger gjør også at Frp egentlig bør tone ned kravene sine. Det høres nesten ut som at Frp forventer at de skal ha statsministeren og 50 % av statsrådene dersom de sitter med like mange mandater på stortinget som H,V og Krf ??

  Ja flere vil nok synes at det er demokratisk, men skal man invitere med små partier og skape et godt samarbeidsmiljø, så må man faktisk som det største partiet på ytterste høyrefløy belage seg på å gi mye mer en man tar i en slik forhandling.

  Å gi inntrykk av noe annet slik flere Frp kommentatorer og sentrale politikere i Frp gjør, skader bare en mulig forhandlingsklima i forkant.

  I valginnspurten vil de borgerlige partiledernes diplomatiske evner være avgjørende for et godt valgresultat på høyresiden.

  Til nå er det kun Erna som har ståkarakterer på dette område på Høyresiden. Men det er ikke for sent.

  Men det er viktig å parkere Hagen i solstolen igjen. Om han begynner å skyte fra hoften i sluttspurten av valget, er jeg redd det meste er gjort. Da bør alle redde seg selv og glemme en flertallsregjering på høyresiden.

  Siv må nå vise lederskap og holde Hagen ute av valgkampen og samtidig vise raushet og diplomatiske evner. Først da vil hun være verdig en fortsatt rolle som en mulig statsministerkandidat.

  • ukorrigert Says:

   Dette med 70 milliarder er svært overfladisk. Jeg kommenterte det i mitt forrige blogginnlegg, så jeg går ikke nærmere inn på det. (Kortversjonen er at mye av disse pengene kommer inn igjen gjennom skatter og avgifter på hva de brukes til)

   Men det jeg vil si om det er at den slags fokus er å skape kunstige motsetninger. Alle kan klare å være uenige med hverandre, om man tolker hverandres politikk som fanden leser bibelen, og man fokuserer på forskjellene. Det er den letteste sak i verden.

   Skal man samarbeide må man derimot fokusere på hva som er felles, og bygge en plattform på dette. Og gjør man det vil man finne mye likheter, mens man legge de mest kontroversielle tingene til siden og innser at dette ikke er gjennomførbart i en samarbeidsregjering.

   >Etter mitt syn er det kun Høyre som holder stø kurs i dette spørsmålet …

   Men som sagt, dersom man er interessert i samarbeid, så behandler man ikke sine fremtidige partnere som fiender.

   >At Høyre også nærmer seg Frp på flere målinger gjør også at Frp egentlig bør tone ned kravene sine. …

   Jeg har ikke registrert at Frp har stilt noen krav. Hvilke krav er det du snakker om?

   >Å gi inntrykk av noe annet [belage seg på å gi mye mer en man tar i en slik forhandling] slik flere Frp kommentatorer og sentrale politikere i Frp gjør

   Igjen, dette har ikke jeg fått med meg. Regjeringsforhandlinger er meg bekjent ikke påbegynt.

   >Til nå er det kun Erna som har ståkarakterer på dette område på Høyresiden.

   Du ignorer de angrepene Høyre har gjort på Frp i det siste, som er det denne bloggposten tar opp.

 8. lita Says:

  Er det noen som helst av ærlige velgere som er i tvil om at Høyre har spilt et uærlig spill i denne saken?
  For en tid siden var jo Erna nærmest god venninne med Siv, riktig så rosenrødt. Siv er ikke så garvet i politikkens uærlighet at hun trodde Høyre ville snu rundt slik de har gjort nå, med Erna på bordet mellem de to som jeg ikke våger meg på å karakterisere, i frykt for å bli stengt hvis jeg sa alt jeg mente. Ja, jeg snakker om Krf og V sine ledere, som jeg ikke finner det minste tiltalende.
  I mine forestillinger er ikke de to høyre-have-beens Lønning og Foss(som jeg tidligere hadde litt sans for) det minste bedre, dette spillet deres har nok vært nøye avtalt.
  Siv, du er litt for grønn når du stoler på denne gjengen, du har å snakke om de viktige sakene som Frp er nokså alene om, resten av tiden, rettferdig eldreomsorg og å hindre islamisering av Norge!
  Du burde forresten ved å vurdere Erna litt nøyere, forstått at hun er en som vanskelig får nok av noe som helst, ikke makt heller.
  Hun snakker litt småsøtt innimellem mumlingen, men ville nok som du nå ser gjøre det meste for å få denne stolen på toppen av regjeringsbygget.
  Skinnhellige Lønning og Foss, den siste hadde jeg litt sans for tidligere, kunne nok tenke seg noen poster på toppen der, de også.
  Hold deg for nesen Siv, neste gang du ferdes rundt disse falskspillerne fra Høyre.
  Sponheim har i det minste, i sin uendelige selvopptatthet, spilt med åpne kort. Han har jo vært på guttetur med Jens må vite!

  V med ham som sjef kan ikke regnes som fullt borgerlig etter min mening.
  Høybryten går nok med et hat til Frp, som har stjålet mange fra hans parti, som er blitt utålmodige på Høybråtens nøling i innvandringssaken bl.a.,og andre saker, antagelig delvis for å tekkes AP. Han har nok et lønnlig håp om å få være med Jens en dag, han også, når det blir for masete for Jens med SV på nakken.

 9. Otto Says:

  Dette er bare ille.

  Jeg vil anbefale alle Frp’ere og slutte denne håpløse debatten snarest.

  Dere høres ut som små unger som ikke har fått viljen sin eller for første gang blitt snakket i mot.

  Man kan ikke fremstå som et ansvarlig parti om også Statsministeren lar pressen og den rødgrønne regjeringen fortelle hvem som vil leke med hvem på høyresiden.

  Om dere ikke slutter med disse pranoide utspillene deres så er det kun Frp som taper på det. Derfor forstår jeg ikke at dere ikke lar slik frustrasjon bli liggende utenfor den offentlige diskusjonene.

  Det er lov å bli lei seg, det er lov å føle at det er ille at meningsmålingene ikke hele tiden går oppover. Det er leit at pressen begynner å fokusere på andre en Frp for Frp velgere og politikere, men la dere ikke knekke eller miste fokus av den grunn.

  Den beste måten å løse dette på er at være initiativtaker for å ha tett dialog mellom partilederne på Høyresiden, slik at pressen og de rødgrønne kan spy ut så mye kaospropaganda dem vil uten at det skal rokke partiene på høyresiden.

  At Sponheim signerte sin hårreisende garanti i valgkampen, overgikk med klar margin Jagland sin 36,9 % ultimatum. Jagland gjorde dette som kjent etter press og i kampens hete. Ingen beskyldte han for å ha tenkt gjennom saken.

  Jens har nok fått Sponheim til å være klokkeklar i sine utspill og gjerne signere garantier. Kanskje har Jens allerede lovet Sponheim en plass i en rødgrønn regjering uten SV men med SP,V,KRF og AP ? Hvem vet, men med alle disse mulighetene så er det viktig å holde hode kaldt og stole på egne saker og standpunkt og ikke la Jens og pressen konstruere kaos.

  Det er det siste vi trenger nå i innspurten.

  • ukorrigert Says:

   Frp HAR vært initiativtaker til dialog. Og du fortsette å ikke kommentere årsaken til den nye situasjonen, utspillene til Høyre rettet mot Frp.

   Så jeg vil spørre deg direkte:
   Er utspill av typen “[Frp] nører opp under fremmedfrykt og fiendtlige holdninger til innvandrere” forenelig med et samarbeidsønske? Er slike angrep en god måte å forholde seg til fremtidige samarbeidspartnere på?

   Og hva med Foss og Lønning sine utspill, der de advarer mot å stemme Frp? Er det en god måte å behandle sine venner på?

 10. Odd-Egil Says:

  Otto,
  noe av problemet er jo politikere i Høyre som avblåser Frp sin politikk. Som Høie gjør når han sier at ingen skal være redd for at Frp sin innvandringspolitikk kommer til å gjelde. Hadde han sagt at dette ville bli en forhandlingssak og at Høyre sto på sin poltikk, vel så hadde ikke dette blitt noen sak.
  41% av Frp sine velgere, ser på innvandring som viktigste sak for å stemme Frp.
  Det er klart de er hårsåre på det punktet og det er ikke tvil om at de har mye større støtte for sitt syn hos den Norske befolkningen enn Høyre.

  Forsøk å snu ting på hodet og se for deg at Frp gikk ut og avlyste Høyre sine hjertesaker. Tror du Solberg eller Foss hadde sittet stille og holdt kjeft?

 11. Otto Says:

  La meg svare dere slik:

  Jeg liker svært dårlig når jeg hører ulike politikere fra ulike partier på høyresiden uttale seg på måter som svekker muligheten for sammarbeid.

  Så også når det gjelder Inge Lønning, som jeg forøvrig aldri har sett på som spesielt inviterende mht. samarbeid. Lønning sitter i sin siste periode på stortinget og jeg hadde ikke ventet så mye annet. Når det gjelder Foss så er han svært kunnskapsrik og korrekt i sin framferd. Når han er negativ til Frp sine utspill, så er det grunn til å lytte.

  Man skal være klar over at media forsøker å splitte, forsøker å få politikere til å si noe galt om negativt om sine mulige politiske samarbeidspartnere, og man ville også virke svært lite troverdig om man slik dagens situasjon ikke klargjør skille mellom partiene, eller unnlater å svare på spørsmål.

  Frp har en klar og tydelig asyl og invandrerpolitikk. Media og de øvrige partiene på stortinget forsøker å vri på uttalelser eller punkter i Frp sin politikk, men det ender som oftest med at de følger etter Frp til slutt på dette området. Ja slik den rødgrønne regjeringen har kolapset når det gjelder asylpolitikk og ulovlig innvandring, ja så er faktisk også AP i ferd med å kopiere Frp sin asylpolitikk.

  Jeg ville uansett parti være veldig varsom med å kritisere Frp for asyl og invandrerpolitikken. Men hovedårsaken til det er at det kreves enorme tiltak for å rette opp i situasjonen som er skapt på 4 år med en rødgrønn regjering. Derfor blir kanskje også Frp sin politikk forsiktig i dagens situasjon.

  Det er rimelig opplagt at det står profesjonelle kriminelle organisasjoner bak den eksplosjonen av ulovlige invandrere uten ID papirer. Omfanget er jeg redd er mye verre en politikerne, pressen og velgerne er klar over.

  Oslo har blitt en nærmest lovløst samfunn etter kl. 19 om kveldene, og de ser ikke ut som de kriminelle er så nøye med om det er dag eller natt lenger, eller om du ligger hjemme og sover eller er på ferie.

  Og skulle de bli tatt, så er det bedre en å sitte uten penger i et uland, så hva har de å tape ?

  Men midt opp i hele, så sender Frp ut forslag som asylmottak i Afrika. Hvorfor ?? Frp klarer å svekke troverdigheten sin i forhold til asylpolitikken med å komme med et så lite dokumenter forslag. Pressen og de rødgrønne sluker slike forslag rått, og bruker det i sin svertekampanje mot Frp. Hvorfor kan ikke en ellers så vellorganisert valgkamp.org. i Frp styre unna slike saker ??

  Hvorfor kan man ikke fokusere på å få skiftet regjering fremfor å komme med mindre gjennomtenkte forslag som blir umulig for de andre mulige samarbeidspartnerne å ta seriøst ?

  Frp trenger jo ikke endre hele verden på 1 dag ?

  Så mitt forslag er å bruke dagene frem til valget på å få fokus på regjeringsskifte, fremfor å forsøke å gjøre Høyre til hovedfiende slik Jens aller helst vil at Frp skal gjøre.

 12. Odd-Egil Says:

  «Når det gjelder Foss så er han svært kunnskapsrik og korrekt i sin framferd»,
  som når han dro nazist kortet mot Siv Jensen? Etterpå holdt han klokelig kjeft en stund. Jeg kan forstå at ikke alle liker Siv, men Foss la seg på Marte Michelet sin linje. Brunbeis de som har andre meninger enn deg selv.
  Ellers er jeg enig med deg i nesten alt det andre.
  Frp tråkker ofte i salaten, men du ser det hele feil.
  «forsøke å gjøre Høyre til hovedfiende», det er faktisk motsatt. Høyre har ved gjentatte anledninger angrepet Frp, og det er kun nylig Frp virkelig slår tilbake.

 13. leifern Says:

  ok da har alle lufta ut. Neste stopp er valget og en ny kurs for landet og inntil da; Gå på fienden (AP) og ikke hverandre..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: