Solheim krever underkastelse

september 7, 2009


—Er klimaendringene er menneskeskapte eller ikke? Miljø- og utviklingsminister, Erik Solheim, krever et svar.

Erik Solheim krever at Siv Jensen underkaster seg den dogmatiske sannhet, og den rette tro. I Norge er det ikke rom for tvilere. De vil bli utstøtt og lyst i bann!

Klimasaken har blitt religion, og fanatikerne krever nå full underkastelse fra alle. Avvik tolereres ikke, da blir man uthengt og utstøtt.

Det verste er at spørsmålet i seg selv er så dumt.
Hvorfor i all verden må det være enten/eller?
Hvorfor er det så viktig å avgjøre skyld når løsningene ikke er avhengig av det?
Når ble skråsikkerhet en dyd, og skeptisk holdning en synd?

Og hvorfor tør ingen politikere ta opp det egentlige problemet, som er overbefolkning?

Jeg håper Jensen står rakrygget og ikke lar seg presse til å underkaste seg dogmatikerne. Selv om det vil bli brukt mot henne og koste henne og Frp mye dritt i lang tid fremover. Det viktigste er ikke å ha en dogmatisk holdning til årsakene, men ha et rasjonelt forhold til utviklingen og løsningene. Og det viktigste er tross alt hva man gjør, at man har en helhetlig og bærekraftig politikk hvor man tar hensyn både til energibehov, økonomisk utvikling og klima, og ikke hvor dogmatisk retorikken er. Og her slår Frp SV glatt, i følge NHO, som hevder Frp slår SV på klima. Forøvrig har Frp også samarbeidet i stortinget om klimakvoter og andre nødvendige tiltak, og ikke vært noen hindring.

Så Frps eneste synd er egentlig at de ikke er dogmatiske nok, men har bevart en viss skepsis i et politisk klima der slike som Solheim herjer og ødelegger enhver mulighet for rasjonell tilnærming til problemet.

Reklamer

7 Responses to “Solheim krever underkastelse”

 1. ugh Says:

  Dagbladet burde vært anmeldt for å smøre det trynet til Solheim utover min skjerm!
  Skal han fikse miljøet, må han begynne å avlive ca halve jordens befolkning.

  • ukorrigert Says:

   Overbefolkning er et problem, men å avlive folk er ingen løsning. Selve problemet er jo ikke jorden, men hva klimaendringene har å si for oss mennesker. Man kan ikke redde menneskene ved å avlive dem.

   Derimot kan mye løses gjennom utdanning av kvinner, generelt høyere levestandard, og redusere innflytelsen fra religion. I verste fall kan man gjøre som kineserne.

   • ugh Says:

    Det var ironi da, det med avlivningen :). Men at jordens befolkning må ned, er det ingen tvil om. Det løser miljøproblemer, løser vannmangel, matmangel, fattigdom.. Problemet er at det neppe blir gjort noe før det er for sent. Det er et ikke-tema. Katolikkene skal helst formere seg vilt,- det samme skal visst mange andre. Kineserne tok grep, men resten av verdens land lar det seile.

   • ukorrigert Says:

    Bra det, men det er faktisk overraskende mange som ikke forstår at overpopulasjon kan bekjempes med positive virkemidler. Dette tror jeg også er mye av grunnen til at mange ikke tør å ta i temaet.

    All religion er et problem, men for meg virker Islam som et større problem enn Katolisismen.

 2. JILL WHITE FANEBUST Says:

  Tiden er inne til at Erik Solheim lytter
  til forskere som har en annen menig når
  det gjelder klimaforandring.Har vært i
  all tid så lenge kloden har eksistert.

  JILL

  • ukorrigert Says:

   Klimaforandringer har definitivt eksistert i all tid. Og de vil foregå i all tid også.

   Det beste for oss mennesker ville dermed være å sørge for at vi var i stand til å tilpasse oss klimaforandringene. For å få til det må vi forbedre teknologien, redusere antall mennesker på jorden og redusere den pådrivingen på klimaforandringer som vi mennesker sansynligvis står bak.

   Dette krever en helhetlig tilnærming, ikke en dogmatisk tilnærming ala Erik Solheim og de fleste andre populistiske politikere som ikke tør ha egen mening.

 3. Goggen Says:

  Man kan vel redusere utslipp selv om man ikke tror på mennekeskapt klimaoppvarming. Jeg er imot all forurensing, men veldig i tvil om menneskeskapt oppvarming. Hvorfor være så dogmatisk?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: