Rafiq forsterker fordommer

september 7, 2009


Høyres Afshan Rafiq angriper Frp og hevder at «Innvandrere er bekymret for å stemme på oss grunnet Frp». Men det er jo heller ikke rart, Rafiq er selv med på å bidra til dette med å hevde at «Frp går til valg på en politikk som nører opp under fremmedfrykt og fiendtlige holdninger til innvandrere.» Det er nettopp slik fordomspredning som Rafiq her driver med som gjør at innvandrere blir redde for Frp. Rafiq er dermed med på å skape sitt eget problem.

I tillegg skader dette forholdet mellom Frp og Høyre, minsker sannsynligheten for et borgerlig samarbeid og øker dermed muligheten for ny rød-grønn regjering. De enste som tjener på slike utspill er de rød-grønne.

Forøvrig kan det være greit å stikke fingern i jorda en gang i blant. En undersøkelse gjengitt for en knapp uke siden viser at Frp er nest største parti blant innvandrere, med 10% oppslutning. Høyre komme langt bak i leksa med magre 4% oppslutning.

Glem Høyre i år. De er ikke for bredt borgerlig samarbeid de heller. Høyre kan få ny sjanse om fire år, dersom de da viser at de er for samarbeid, og er villige til å konkurrere på egen politikk og ikke på borgerlig splittelse.

Reklamer

2 Responses to “Rafiq forsterker fordommer”

 1. Odd-Egil Says:

  Mener Rafiq at det er hos innvandrerne H skal hente stemmer? Skal H kjempe med V og Sv om hvem som har størst avstand til Frp i innvandrings spørsmål?
  Der er det få stemmer å hente.
  Frp har betydelig større støtte for sin innvandrings politikk i alle deler av befolkningen, enn noen annet parti.
  Det har Gerhardsen og Bøhler skjønt, og adopterer synspunkter fra Frp.
  H og innvandrings politisk talsmann Høie går heller ut mot Frp, det er H som bestemmer.
  Personlig vil jeg heller ha ren Ap regjering, enn H, V og Krf regjering. Det tror jeg også Frp ser seg best tjent med.
  Så får de såkalte sentrumspartiene snakke seg varme om borgerlig flertall. De vil føre en politikk, som ikke reflekterer det største delen av de borgerlige velgerne ønsker.


 2. […] Lønning gikk ut og advarte mot å stemme Frp. Og dagen etter går Afshan Rafiq fra Høyre ut og påstår at Frp sin politikk nører opp under fremmedfrykt og fiendtlige holdninger til […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: