Høyre legger opp til borgerlig kaos

september 6, 2009


Høyre vingler om dagen. I ene øyeblikket er samarbeid med Frp mulig, i neste øyeblikk er det så lite sannsynlig at man heller bør stemme på Høyre for å få en H+V+Krf-regjering.

Stoltenberg gnir seg i henda,og Halvorsen high-fiver på kontoret.

For de eneste som tjener på Høyres vingling er de rød-grønne.

Denne gangen er det Per-Kristian Foss og Inge Lønning som ikke har skjønt hvem motparten innen politikken er. Hallo gutter:

Det er de rød-grønne som er fienden, ikke andre borgerlige partier.

I stedet for å være bønder (tog du’an?) i Sponheims spill, så burde Høyre ta seg sammen og jobbe for bredest mulig borgerlig samarbeid.

Det hele koker dermed ned til følgende:

 • En stemme på V eller KrF er en stemme på borgerlig splittelse.
 • En stemme på H er en stemmer på vingling, og sansynligvis mindretall og splittelse
 • En stemme på Frp er en stemme på borgerlig samarbeid og en mulig sterk regjering sammen med H

Sentrumsmafiaen viser en merkelig logikk. Under Bondevik-regjeringene fikk de støtte fra Frp. Frp ønsket å vise samarbeidsvilje for å få til en sterk borgerlig koalisjon, men ble skjøvet ut i kulden. Etter det sa Frp klart fra at dette blir ikke aktuelt igjen. Allikevel kjører sentrumsmafian fortsatt samme spillet, på tross av at de to ledende partiene i dette spillet knapt er over sperregrensa. V+Krf kommer i overskuelig fremtid ikke til å bli i nærheten av like stort som Frp alene.

De eneste som er tydelige på at de vil samarbeide er Frp. De andre er enten vinglete, eller de forventer støtte uten å selv gi noe tilbake. Derfor er Frp de eneste som fortjener en borgerlig stemme i år!

Jeg deler ikke analysen som sier at det vil bli vanskeligere for en H+Frp å hente støtte enn for en H+V+Krf-regjering. Partiene er gjensidig avhengig av hverandre i forhold til sakene de er enige om, og det blir ikke vanskeligere for Frp å hente støtte fra V enn det blir for V å hente støtte fra Frp. (Med mindre man forutsetter at Venstre er mer umodne og mer kranglefanter enn Frp.)

Den teoretiske fordelen sentrumsnære partier kan ha er at de oftere kan finne enighet med de sosialistiske partiene i saker. Med andre ord vil man kunne få noe mer sosialistisk politikk dersom man følger oppfordringen til Høyre i dette tilfelle. Er det det man vil ha dersom man egentlig kunne tenkt seg å stemme Frp?

Sponheim er årsaken til kaoset på borgerlig side. Men høyre ser dessverre ut til å bidra, i stedet for å være samlende og forsøke å få til samarbeid på borgerlig side.

Jeg har hatt en åpning for å stemme på Høyre hele tiden. Den har ligget på rundt 20% sannsynlighet i håp om at Høyre skal komme sterkere på banen med sin politiske ideologi. Det har ikke skjedd, i stedet får man kaosutspill som dette. Dermed er åpningen nå lukket. Jeg stemmer på borgerlig politikk og samarbeid, jeg stemmer ikke på kaos og mer splittelse, derfor kan jeg nå fastslå at i år blir det Frp.

Så håper jeg at Høyre om fire år er for borgerlig samarbeid, og vil føre en valgkamp hvor man angriper sosialistene og konkurrer mot de borgerlige ved å være best på borgerlig politikk, og ikke ved å angripe andre borgerlige partier.

Møkkafolk!

Reklamer

16 Responses to “Høyre legger opp til borgerlig kaos”

 1. Anund Rannestad Says:

  Tull. Høyre er det eneste borgerlige partiet som konsekvent har sagt at de vil samarbeide med alle borgerlige partier, basert på politiske forhandlinger mellom disse. FrP og Venstre, derimot, er mer opptatt av å garantere at man ikke skal samarbeide, uansett om man får gjennomslag for sine saker eller ikke.

  FrP (og V) må innse at man skaper ikke et godt samarbeidsklima ved å slå hverandre i hodet med dogmatiske «garantier» om samarbeidsnekt. Om partiene gjør alvor av dette, vil de i verste fall bidra til en Ap-regjering som ligger politisk lenger bort fra kjernesakene deres enn enhver borgerlig koalisjonsregjering vil gjøre.

  _Det_ er bedrageri overfor velgerne, det!

  Ønsker man borgerlig regjering, er det ett -1- parti som konsekvent vil arbeide for dette – Høyre. Stem Høyre!

  • ukorrigert Says:

   Det fremstår ikke særlig konsekvent når Høyre oppfordrer til å ikke stemme Frp, fordi det blir vanskelig med samarbeid.

   Frp har vært for samarbeid med Venstre hele tiden, og aldri vært for samarbeidsnekt slik du hevder. Det Frp ikke vil gjøre er å være et støtteparti utenfor et samarbeid, slik de var under Bondevik.

  • Odd-Egil Says:

   Anund,
   nå er det vel strengt sett du som tuller her.
   Frp har hele tiden sagt at de ønsker å samarbeide med alle de andre borgerlige partier. De kan også danne regjering med Høyre eller alene.
   Det de derimot ikke vil, er å støtte noen regjering de ikke er med i.
   Det regner jeg med at ikke heller Høyre ønsker.
   Så slutt å blande kortene og vær ærlig. Problemet er selvfølgelig at V og Krf ikke vil ha noe med Frp å gjøre, bortsett fra støtte til egen regjering.
   Fortell gjerne fornuftig hvorfor du mener Høyre er mer samarbeidsvillig enn Frp. Forskjellen er vel at ingen krever at de skal støtte en regjering, de ikke selv er med i.

 2. stabukk Says:

  Jeg skal stemme Frp, selv om Høyre har satt nesen i sky og sier det er bortkastet. Medvinden deres har gått dem til hodet. Arrogansen overfor en stor del av landets befolkning er mer enn irriterende. Kjenner mange som kommer til å gå over på Frp. Og det er ikke pga innvandrere at jeg stemmer dem,- det er andre saker 🙂

 3. Velger Says:

  Ble FrP på meg i år også.

  Nettopp fordi de ikke avfinner seg med at demokratiet blir holdt for narr. Småpartiene må åpne opp for Frp, og kan ikke ta 25% av stemmene på et annet parti til sin inntekt.

  Høyres arroganse gjør her et comeback, anført av de samme herrer som før; Foss og Lønning.

  Det utelukker Høyre for min del.

 4. Preik Says:

  Grunnen til at Venstre og KrF ikke vil samarbeide med FrP sier seg jo selv; politikken er for fundamentalt forskjellig (litt samme problem som de rødgrønne stadig møter på nå). Venstre har en politikk av ideologisk karakater, som vil være uforenlig med FrP.

  FrP fungerer godt som et opposisjonsparti, men en stemme til Høyre er i større grad en stemme til trygghet og stabilitet. 100-dagers programmet er urealiserbart og jeg kan garantere at alle som stemmer FrP vil bli skuffet. Det er mye enklere å bryte ned et system enn det er å bygge det opp.

  • ukorrigert Says:

   Politikken er ikke fundamentalt forskjellig. Det er veldig mye likheter i forhold til liberal økonomisk politikk, fokus på valgfrihet og individets rettigheter osv.

   Det er mye likhet å bygge på dersom man ønsker å fokusere på samarbeid. Men ønsker man å fokusere på splittelse, så er det alltid lett å finne ting man er uenige om og blåse opp disse.

   Og hva i hundredagersprogrammet er det du mener vil kunne bryte ned systemet? Høres ut som om du har kjøpt noens skremselspropaganda.

 5. DCF Says:

  hehe faen dere er en gjeng med idioter..

  Gleder meg til å se Ap i 4 nye år…

 6. Bernt Says:

  Jeg har forhaandsstemt FRP fra utlandet. Det har vaert FRP siden jeg forsto hva politikk var.
  Her om dagen oppdaget jeg et lite parti som staar for enda mer av de synspunktene jeg har. Sjekk de ut her:

  http://stemdlf.no/dlftv

  De faar min stemme ved kommende valg!
  Fordi som ikke befinner seg i utlandet og ikke har forhaandstemt, saa har dere naa mulighet til aa gi DLF deres stemme. Bare de hadde faatt litt inflytelse ville det hjelpe det litt syke Norge

  • ukorrigert Says:

   Kjenner godt til DLF, og har diskutert en del på nett med noen av dem. Mange interessante synspunkt og en del som jeg deler, men de blir for «religiøse» og virkelighetsfjerne for meg i praksis.

   Den største verdien av DLF er at de kanskje kan få folk til å tenke litt annerledes og se på verden fra litt fler forskjellige synsvinkler enn Stoltenbergs spleiselag-retorikk og tankegang legger opp til.

 7. Christina KN Says:

  Hvorfor er alle på hugget etter å ta Frp???? Jeg er sikker på at Siv vil bli en god statsminister. Gi henne sjansen!!!!!

 8. Christina KN Says:

  DET ER SÅÅ LATERLIG GÅ UT OG ADVARE FOLK MOT Å STEMME FRP – HVA ER DETTE FOR NOE TULL?? 😀 BARNSLIG SPØR DU MEG!

  PÅ TIDE MED NYTT BLOD I STATSMINISTERROLLEN NÅ!! BYTT UT JENS!

 9. Niix Olsen Says:

  Stemmer du borgerlig og vinner på det er du egoist, og stemmer du borgerlig og taper på det er du idiot – Hva er du?

  • ukorrigert Says:

   Det kan man si om alle uansett hvem de stemmer på, og like dumt er det i alle tilfelle.Jeg stemmer ikke ut fra egeninteresse, men ut fra moral og hva jeg mener er best for landet.

   Hva som gagner meg personlig mest, det er ikke en faktor. Det gjør meg vel til en idiot i dine øyne. 🙂


 10. […] tillegg skader dette forholdet mellom Frp og Høyre, minsker sannsynligheten for et borgerlig samarbeid og øker dermed muligheten for ny rød-grønn regjering. De enste som tjener på slike utspill er […]


 11. […] det er bare tre dager siden den samme Foss, sammen med Inge Lønning gikk ut og advarte mot å stemme Frp. Og dagen etter går Afshan Rafiq fra Høyre ut og påstår at Frp sin politikk nører opp under […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: