En nei-mann fra et nei-parti

september 6, 2009


Nytenking er vanskelig. Ikke bare er det mye vanskeligere å være kreativ og komme på gode alternative løsninger i forhold til de vanlige løsningene, enn det er å tusle videre med det samme gamle. Men man møter også mye mer motstand fra nei-mennesker som er automatisk negativ i forhold til alt nytt, og som er kjempeflinke til å finne grunner for hvorfor ting ikke vil fungere.

Mange har sikkert opplevd liknende ting; Man er ung, man er ivrig, man vil ha endringer, men de gamle surmaga etablerte skyter alt nytt ned. «Slik gjør vi det her, og slik har vi alltid gjort det». Dette er nei-menneskene som er fornøyde med slik det er, og vil ha minst mulig endringer. Det enkleste blir å ikke finne på noe nytt. Da slipper man også kritikk, for det er lett å kritisere de som vil gjøre noe. De som ikke stikker seg frem slipper som regel unna.

Støre fremstår som et slikt nei-menneske i nei-partiet AP. Flyktningemottak i Ugunada? Nei, det går ikke. Det er ikke slik vi gjør det her. Det blir for dyrt. Det blir for vanskelig. Nei. nei nei.

Kanskje er det et forslag som ikke vil la seg gjennomføre. Men er det virkelig et så dårlig forslag at det ikke en gang er vits å vurdere det før man leter etter alle grunnene til å nei, nei, nei?

Her er en utfordring til Støre: Prøv å finne måter å løse ting på, i stedet for å bare prøve å finne problemer.

Reklamer

One Response to “En nei-mann fra et nei-parti”

  1. odda Says:

    Norge har lang erfaring i å si nei til alt nytt.
    Da fargeTV ble oppfunnet stod norske politikere på venstresiden frem med ansiktet i alvorlige folder og sa at fargetv er sløseri og øker kjøpepresset osv. Norske(hi hi) forskere samstemte og sa at folk blir blinde, kvinner kan mister fruktbarheten, barn kan bli lamme av å se på fargetv. Da glassfiberskiene kom ville venstrepolitikerne at disse måtte forbys for fjellheimen kom til å bli forurenset og hele familier på skitur ville dø av forgifting. Da det ble foreslått å lage vinterOL var Norge igjen på banen og forby det, Hele OL visjonen
    ville bli ødelagt. Vstilen i hopp ville gi norske barn krigstraumer. Norge fant aldri opp kruttet og vil aldri finne opp noe annet heller. Nordmenn er tross alt europas mest sidrumpa og trege folkeslag.

    Ser at komiske Støre fører norges tradisjon videre der han står med ansiktet i alvorlige folder og proklamerer at asylmotak i Afrika vil medføre det ene og det andre og at alt går på dunken. Så kommer det noen sidrumpa norske forskere og er enige. Hihi.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: