Høyre+Frp et godt alternativ

september 3, 2009


Dessverre har vi enkelte umodne elementer nær sentrum på borgerlig side, som er mer opptatt av føre en valgkamp basert på hvem de ikke vil samarbeide med enn på egen politiske plattform. Og mediene elsker å late som om uenigheten er større enn den er.

Tydeligvis for å styrke påstanden om at H+Frp ikke kan danne regjering. Men hvorfor kan ikke H+Frp ha en mindretallsregjering, når Ap-tilhengere mener Ap kan regjere i mindretall, og V og Krf sine tilhengere mener V+Krf+H kan regjere i mindretall?

Logikken synes å være at ingen vil samarbeide med Frp. Men det er selvsagt ikke riktig. Venstre, Krf og Ap har mye enighet i saker. Og partiene samarbeider godt i mange kommuner på saksbasis. Det er nok saker der Venste og krf er enige i Høyre og Frp til at det kan sette et tydelig borgerlig preg på tilværelsen.

Og jeg kan ikke tro at selv Sponheim kan bli så barnslig at han vil aktivt sabotere en borgerlig regjering og borgerlig politikk for å få en sosialistisk regjering og sosialistisk politikk. Så dum tror jeg ikke selv Sponheim er, etter at retorikken er lagt til side etter valget.

Gratulerer med fremgang i meningsmålingene Høyre (Dagbladet, TV2). Selv om avisene fortsatt ikke oppgir nødvendig data om målingene til at de kan taes spesielt seriøst.

Reklamer

8 Responses to “Høyre+Frp et godt alternativ”

 1. Optimisten Says:

  Trepartiregjering uten Venstre kunne vært et svært godt alternativ. Bastantiske garantier er aldri konstruktivt! KrF er mer smidig og slett ikke dårlige til å samarbeide, mener nå jeg. Heia Erna!

  • ukorrigert Says:

   Om det ville gitt et borgerlig flertall, så ville jeg vært helt enig. Om det ikke gir flertall… tja. Er ikke spesielt glad i den kristne bagasjen til Krf.

   Men samtidig bør man prioritere samarbeid om å få gjennom mest mulig borgerlig politikk før man prioriterer de spesielle sakene der uenighetene er størst.

 2. peron Says:

  Med et flertallstyre av H og Frp ligger veien åpen for Norges Evita til makten, og en populisme uten sidestykke i Norden. Vi vil få en kjempefest for de som får tak i oljeformuen, men etter et par år en nedtur uten sidestykke i vår del av verden(sml Argentina).
  Hva trakter du etter?

 3. Bjarne Betjent Says:

  En mindretallsregjering med H og Frp vil ikke fungere. Frps valgløfter og 100 dagersplan forutsetter at de får flertall, dette gjelder de fleste partienes valgløfter. Problemet for Frp er at de vil ha så radikale forandringer i samfunnsstrukturen at det ikke er gjennomførbart uten flertall. Det vil føre til at kabinettspørsmål må komme i løpet av perioden.

 4. joda Says:

  Høyre+Frp+Krf (med flertall) kunne gitt et greit utgangspunkt for borgerlig politikk innenfor rimelighetens grenser. Holde hverandre i ørene 🙂

  Jeg tror vi blir sittende med Jens & co igjen. Samme kan det muligens være,- når borgerlig side ikke har klart å få til et stødig alternativ på forhånd, men sitter på hver sin taburett og håper på et mirakel for sitt eget parti ved valget. Jeg skal stemme blått, men jeg har ikke så forbaska stor tro på noe.

  • ukorrigert Says:

   Vet ikke hva jeg skal tro jeg heller. Er ikke så glad i den kristne bagasjen Krf drasser på, men om Krf sammen med H+Frp kunne gitt et borgerlig flertall, så bør man sette samarbeid for å få igjennom det man kan av borgerlig politikk høyere enn forskjellene partiene mellom.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: