Norgespatriotene, høyreekstremisme og respekt for demokrati og ytringsfrihet

august 28, 2009


Det er ikke uvanlig å kategorisere innvandringsfiendtlige partier og grupper som høyreekstreme. Men man kan lure på hvorfor. Norgespatriotene har en eneste ting på sitt partiprogram, og det er å redde Norge fra ikke-vestlig innvandring. De har ingen liberal økonomisk politikk, ingen ting om individuell frihet og rettigheter og ingen ting annet som er typisk for høyrerettet politikk. Det er ingen høyrepolitikk å spore i det hele tatt, allikevel kalles partiet høyreekstremt.

Jeg tror Norgespatriotenes leder Øyvind Heian er veldig takknemlig for det kronestykket som noen kastet i pannen på han. Oppslag i både VG og Dagbladet, og støtte (om ikke sympati) fra alle personer som er bevisst nok på prinsipper til å mene at ytringsfriheten er en av våre viktigste verdier, og at den er uavhengig av person og meninger.

Vedkommende som kastet kronestykket er en idiot. Uten forståelse og respekt for ytringsfrihet og demokrati, og uten forståelse for at han (eller hun) bare gjøre Norgespatriotene en tjeneste.

Reklamer

31 Responses to “Norgespatriotene, høyreekstremisme og respekt for demokrati og ytringsfrihet”

 1. Jon Says:

  Folk i SOS Rasisme har sympatier for kommunisme og venstreekstremisme, flere av dem har klare ny-kommunistiske trekk. De bør snus ryggen til, og gjerne bli pepret med gjenstander, akkurat slik høyre-ekstreme blir.

  Det er på tide at nordmenn, som bor i Vest-Europas mest sosialistiske regime – i mange tilfeller sammenlignbart med gamle Sovjet – at andre verdenskrig i øst var en ideologisk krig mellom to ekstreme ytterpunkter, hvor det ene ytterpunktet – kommunistene – vant. Kommunistene sto før, under og etter krigen for langt mer lidelse enn nazistene noen gang rakk.

  Nordmenn bør snart ta inn over seg hva øst-europeere har å fortelle oss om sin historie. Mange land der ønsket Hitler velkommen fordi de hadde opplevd Stalin som langt, langt verre.
  http://www.dagbladet.no/2009/01/27/magasinet/andre_verdenskrig/historie/4545125/

  SOS Rasisme (som like mye er bygget på ny-kommunistiske organisasjonen «Tjen Folket») bør under ingen omstendighet tas seriøst (vekk med statsstøtten). Et godt eksempel er alle voldelig angrepene de står bak siste årene. SOS Rasisme (Tjen Folket) er ikke annet en ekstremister, akkurat slik Heian er. Vi bør snu ryggen til begge deler.

  • ukorrigert Says:

   Ingen bør pepres med gjenstander.

   Ellers er jeg enig i at folk burde ta mer avstand fra kommunisme, og det kommunistisk tankegods som sniker seg inn i samfunnet vårt. Med det tenker jeg på fiendskapet mellom bedriftseiere (rike) og arbeidstakere som venstresiden jobber med å bygge opp.

 2. RB Says:

  Helt enig!
  Den som kastet flasken er en idiot, som ikke skjønner hva demokrati er og hvorfor det er viktig at alle høres!
  Nå gjorde han alle høyre ekstreme en tjeneste!

 3. stian Says:

  Jeg lo litt når jeg leste om dette på vg, men du har egentlig rett i det du skriver.

  «Utingen» med et demokrati er at faktisk alle har lov til å ytre seg og mene det de vil, og det må vi faktisk respektere, uansett hvor syke meninger visse andre har. Om vi starter å forby partier, skrenke inn på ytringsfriheten osv, da beveger vi oss i en meget farlig retning.

  Det å snu ryggen til/bue osv er uansett en langt mer effektiv måte å kneble slike psykofolk på. At SOS rasisme ikke tar avstand fra kastingen osv, er også dypt klandreverdig.

  • ukorrigert Says:

   Det er et paradoks, men egentlig ingen uting.

   Jeg er ikke så glad i buing, latterliggjøring og andre kneblende teknikker heller, det skaper mer innbitte holdninger.

   En av funksjonene til ytringsfriheten er å la folk få ventilere. Ytringer er en lite farlig måte å ventilere på. Får man ikke ytre seg, så kan folk finne tøffere måter få ut følelsen av å ikke bli forstått av samfunnet på.

 4. Jan Says:

  Helt enig med bloggeren.

  Tragisk med «venstresiden» som snakker om å «snu ryggen til». Denslags burde heller bli møtt med folk som totalt overså dem.

  Hvem vet om ikke Heian hadde organisert kastingen av gjenstand(-er) selv?

 5. sOs-pakket! Says:

  Igjen: ALT er lov så lenge det kommer fra venstresiden…..
  Gud bedre, den omvendte rasismen og likeverd? Nei, så lenge det ikke er fra venstresidens rette vei, så er det ingen vei, lover eller regler!

  Om det var omvendt? Hvilke følger og ramaskrik ville det ikke fått? Sos-rasisme får pengestøtte så det jomer etter. Tenker K.Halvorsen koser seg godt, og øser på et par ekstra kroner ved neste utbetaling.

  Omvendt hendelse ville ført til ville tilstander, hvor alle med minoritetsbakgrunn kunne følt seg støtt og krenket. På med sko, raser gater, skrik opp om den økende rasismen, få folket med på fakkeltog … og ALT av skyld ville selvsagt gått til høyresiden, og da spesielt Frp. Makan!!


 6. SOS Rasisme oppfordrer folk til å snu ryggen og bruke andre ikke-voldelige metoder i kampen mot Norgespatriotene.

  Det er slike metoder som virker.

  Kommentaren til han konspirasjonsteoretikeren, lar jeg falle på sitt eget idioti.

 7. sOs-pakket! Says:

  «- Vi håper likevel at skolene og fylkeskommunen tar til vett og trekker invitasjonen av Heian. Det er en skam at elever skal bli tvunget til å høre på organisert rasisme i Norge i 2009.»

  DET er demoktati det, Torbjørnsen ….. forbannet være urett! Og den urett og kyniske holdning for alle som ikke er som deg? Den elsker du å spre. Omvendt rasisme, og ganske så hyklersk!


 8. Trond Thorbjørnsen:
  Du sier: «SOS Rasisme oppfordrer folk til å snu ryggen og bruke andre ikke-voldelige metoder i kampen mot Norgespatriotene.»
  (Hadde det enda vært så vel)

  Jeg leser: «SOS rasisme tar IKKE avstand fra episoden».

  Kasting av flaske/mynt på et menneske er i mine øyne en form for vold når det gjøres med hensikt. Altså, SOS rasisme støttter OG oppfordrer med et slikt utsagn til vold. Og du behøver ikke prøve å vri deg unna.

  Alt er tydeligvis lov så lenge man har de «rette» meningene. Syk holdning av en syk organisasjon som burde legges ned på flekken.

  MVH

  Voldsmotstander

 9. sOs-pakket! Says:

  Kan jeg da altså sprette en flaske i trynet på din gode venn da, Torbjørnsen?

  http://www.nrk.no/programmer/tv/i_kveld/1.6345826

  Begge har jo samme fortid i Vigrid….

  Ånei, det stemmer det: Kun Storrøsæter som valgte rett side i ettertid. Kun din venn som har rett til å gå fri for vold.

  Minner igjen om at NP mannen som fikk en flaske i trynet, fordømmer nasismen i like stor grad som din gode venn.

 10. Vegar Says:

  SOS Rasisme kan si «vi oppfordrer folk til ikke voldelige aksjoner» til de blir blå i ansiktet; men så lenge de ikke sier rett frem «Vi tar avstand fra denne handlingen», så er det ikke mye verdt

 11. Lars Says:

  Til «sos pakket»
  Takk for at det endelig er en (og desverre kanskje bare en)som har forstått grunnprinsippene i et demokrati. Det er så ur-typisk av venstre siden og ta i bruk slike virkemiddler. Ett av hovedtrekkene til nazismen var jo akkurat det å «kneble» folks meninger og holdninger, så her er de jammen på god tur inn i historiens største selvmotsigelse.
  Prøv og bruk hodet litt før dere selvproklamerte, bedreviterne tar til «pennen.» Dere har ikke snev av fornuft eller logisk tankegang.
  Demokrati betyr fri vilje og mening!

 12. R.C. Christian Says:

  Jeg hadde satt pris på om du ikke dysset ned fakta så grusomt og fremstiller dette som om Heian er et offer. Graverende skjeiv fremstilling av deg her.

  Det er ikke bare «et parti som vil redde Norge fra ikke-vestlig innvandring», det er grunnleggende rasistisk og alle andre ytringer Heian har komt med tidligere som klassifiserer dem (mildt sagt) som et høyreekstremt parti.

  La meg få være den første til å stille et helt åpent og greit spørsmål, som kanskje også kan anses som kontroversielt – men i faktisk den beste intensjon mot menneskeheten:

  Ville det være så galt å tatt livet av Heian?

  • ukorrigert Says:

   Jeg har ikke dysset ned noen fakta. Uansett hvor mye man missliker Heian, så er ytringsfriheten viktig i et demokrati, og det å angripe ytringer og meninger med vold uakseptabelt. Dette mener jeg UAVHENGIG av hvilke meninger det er snakk om.


 13. Nazistene møtte ryggen

  Nazisten Heian i Norgespatriotene ble møtt av en samlet elevflokk som viste ryggen til han da han skulle spre sin gift fra valgdebatten på Færder vgs i Vestfold.

  Én elev fant Heians opptreden så provoserende at han kastet en flaske i ansiktet på Heian.

  For oss viser dette tydelig at nazister ikke har noe i en skoledebatt i Norge å gjøre – verken i 1945 eller 2009.
  SOS Rasisme oppfordrer til ikke-vold

  – Vår oppfordring til folk har vært veldig klar: Snu ryggen til Heian, sier Sondre Sæbjørnsen, Landsstyrerepresentant i SOS Rasisme.
  – At hele skolen snur ryggen til Heian er nok et vel så hardt slag i trynet på han som en flaske, og et vel så effektivt våpen i kampen mot hans hatbudskap.

  Fire politifolk eskorterte Øyvind Heian inn i Oseberg kulturhus i Tønsberg, der valgdebatten på Færder vgs ble avholdt. Han var inne i salen kl 12.00, én time før debatten startet.

  Inne i salen var det i tillegg flere politifolk. Det ble kjørt adgangskontroll som skulle sikre at bare elever og media slapp til under debatten.
  Fotfølger Heian

  – På alle skoler i Vestfold er det heldigvis antirasister. Derfor kan vi love at nazistene blir møtt av folk fra SOS Rasisme – uansett hvilken skole de velger å forsøke seg på, fortsetter Sæbjørnsen engasjert.
  – Vi håper likevel at skolene og fylkeskommunen tar til vett og trekker invitasjonen av Heian. Det er en skam at elever skal bli tvunget til å høre på organisert rasisme i Norge i 2009.

  Mvh

  Kjell Gunnar

 14. Kåre Says:

  Og SOS Rasisme er blant sensurorganene. De som har en interesse i rasisme her til lands og dermed blir en forkjemper for rasisme i samfunnet.

  De fleste meningsmotstandere av denne gruppen møtes med beskyldninger om rasisme og hatspredning, og ofte vold.

  NP og Vigrid er en minimal gruppe mennesker. SOS Rasisme og deres meningsfeller i ungdomssosialistiske organisasjoner skaper langt flere forskjeller og rører opp mer avstand og hat ved å stadig påpeke rasisme i alle bauger og kanter.

  Om noe er de vel sjeleglad for å ha Heian å peke på.


 15. Bak SOS-Rasisme står kommunistgruppen Tjen Folket. SOS-Rasisme har idag omtrent samme funksjon som de ungkommunistiske pøbelgruppene hadde i folkemorderstaten Sovjetunionen.

  Alle som ønsker demokrati og frihet bør samle seg i en felles front mot Tjen Folket og SOS-Rasisme.

 16. Lars Says:

  Dette er til R.C Christian. Du tar feil. Partiet er ikke rasistisk. Les §2 og 4 i vedtektene deres.
  http://www.norgespatriotene.org
  Men jeg forstår du ikke vil gjøre dette for da faller all din argumentasjon i fisk.
  Hvis patrioter ikke lenger kan kalles rasister eller nazister, har venstre siden faktisk ikke noe og komme med, i og med at partier som f.eks norgespatriotene kjemper for demokratiet.

  • R.C. Christian Says:

   Ja, for all del: døm hele venstresiden i dette.
   Og trekk inn euforiske argumenter som «demokratiet».

   Jeg leste det, men det forandret ikke min mening.
   Huff, hva skal jeg nå gjøre, mon tro?

   Det spiller ingen rolle for meg hvordan man kamuflerer rasisme og fremmedhat. Det er meg faktisk revnende likegyldig og jeg takker pent nei dersom noen tilbyr meg hundedritt pakket fint inn konfektpapir – ja, om de så skulle legge den lille klatten med hundedritt på en stabel av gullbarrer og diamanter i et palass av sølv omgitt av hundretusen vakre jomfruer… så hadde jeg fremdeles skjønt at det var en innpakket liten klatt med avføring.

   Skjønner?

 17. CG Says:

  Sykt så mange her som forsvarer en organisasjon som putter merkelapper på mennesker, og dømmer folk utifra pigmenter…

 18. FNTC Says:

  «Sykt så mange her som forsvarer en organisasjon som putter merkelapper på mennesker, og dømmer folk utifra pigmenter…»

  Ja, jeg synes også det er sykt at noen her inne støtter SOS Rasisme, som åpenbart støtter vold mot noen som ytrer seg ihht ytringsfriheten.

  • ukorrigert Says:

   Hvis en part bruker ytringer, og en den annen part bruker vold, så vil jeg forsvare vedkommende som bruker ytringer. Uavhengig av min sympati med meningene.

   Det er fordi jeg anser ytringsfriheten og meningsfriheten som noe av det aller aller viktigste vi har.

 19. CG Says:

  Hvorfor får du egentlig det ifra? de har jo undrestreket at de ikke oppforderer til vold, at en ungdom kasta en flaske har jo ingenting med dem å gjøre? Synes du NP er en god organisasjon? Hva er negativt med å motarbeide generaliserng grunnet rase?

 20. Ja Says:

  Bare vent. Hvis innvandringen fortsetter sånn som den gjør nå, så kommer dagens regjering og mange andre politikere til å bli kjeppjaget på grunn av sin idioti. SOS-rasisme er idoioter som stempler alle som sier den minste ting mot innvandring eller andre saker som rasister. Folk som «Kjell Gunnar» er med på å ødelegge landet vårt ved å stemme på partier som SV og AP.

 21. Sjokkert Says:

  SOS-Voldsforherligelse er et bedre navn på organisasjonen.

 22. ukorrigert Says:

  En klassiker verdt å gjenta, for de som ikke skjønner hvordan man kan ta en person som Heian i forsvar:

  «First they came for the Communists, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Communist. Then they came for the Jews, and I didn’t speak up, because I wasn’t a Jew. Then they came for the Catholics, and I didn’t speak up, because I was a Protestant. Then they came for me, and by that time there was no one left to speak up for me.»

  En dag kan det hende at en selv står i en posisjon der man har upopulære meninger. Da vil man være takknemlig om ytringsfriheten er godt ivaretatt.

  Kun den som tror at han alltid vil mene som flertallet trenger ikke bry seg om å forsvare ytringsfriheten.

 23. anti nazzi Says:

  Norgaspatriotene (Norgesidiotene) er helt på jorde når di kommer og sier at de vil sende ut alle som ikke er opprinelige norske. bare ved og si noen slik mister persjonen all min respekt. mange av de som er her er her av en grunn, f.eks. forfølgning\krig\osv. å de fleste av disse menneskene har slått seg til ro her og er dykktige arbeidere og lever ett godt liv. og så fordi noen er så syke i hodet at de vill sende alle utigjen til land med krig og lingnene for og bli drept. det er det bare syke folk som kan tengke slik. men om de vil gjøre noe med mengden utlendinger så får de heller halvere mengden som kommer inn ikke sende dem som allerede har fåt opphådstilatelse ut igjen.men ja dette er alt som dette så kalte nazzi partiet har og tilby norge.
  det er og gjøre det om til et mini tyskland(fra andreverdens-krig ) men tangken på at det er snart flere folk med ikke Norsk opprinelse kan være litt skremende for noen. men da for vi bare lavære og ta inn så menge mennesker som vi gjør. og heller ha det som det er og heller konsentrere os på hva som skjer når olja forsvinner.


  • anti nazzi:

   Det burde være en selvfølge at de som ikke er etnisk norske flytter fra – eller lar være å bosette seg i – Norge. Hvis du ikke har fått det med deg tidligere, kan jeg opplyse deg om at det heter «Norge for nordmennene». Ingen som ikke er nordmenn har rett til å bo i Norge – ingen som er nordmenn har rett til å bo i andre land enn Norge. Vi har måttet kjempe for vår frihet tidligere – ikke minst under 2. verdenskrig. Men med Guds hjelp vant vi vår rett. Med Guds hjelp vil vi klare å stanse de som invaderer oss i dag.

   For øvrig vil jeg gjerne oppfordre deg til å ta et kurs i rettskrivning.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: