Useriøse uttalelser fra WHO

august 21, 2009


WHO advarer om at så mange som en av tre i verden kan bli smittet av svineinfluensa. I den forbindelse uttaler WHO-leder Margaret Chan:

Vi kan ikke si med sikkerhet om det verste er over eller om det verste fortsatt ligger foran oss. Vi må være forberedt på at dette uberegnelige viruset har nye overraskelser på lur

Etter min mening burde leder for WHO uttale seg i en god del mer nøkterne og mindre dramatiske vendinger enn dette. Det er mer enn nok hysteri allerede, og ingen grunn til å fremstille dette som om viruset er en utspekulert fiende som har masse fremtidig djevelskap planlagt for oss.

Et virus har ingen interesse av å skade oss. Et virus har ingen interesser eller planer i det hele tatt, Det gjør derimot planløst det det gjør, formerer seg og sprer seg. Og de mutasjoner av viruset som er best til å spre seg vil spre seg mer.

Hvis et virus skal bli mer farlig så er det fordi en farligere versjon har større spredningsevne. Men i utgangspunktet er det ikke slik. Størst spredningsevne har viruset om det får mest mulig folk til å snørre og nyse, men at folk forblir friske nok til at de ikke isolerer seg men fortsatt går mest mulig ute blant andre mennesker.

Viruset kan mutere til en farligere variant, men det er ingen grunn til å overdramatisere og skremme.

Reklamer

3 Responses to “Useriøse uttalelser fra WHO”

 1. Ukjent Says:

  fint at du tar opp dette :¤

 2. carl Says:

  H1N1 Vaccine Patent Filed (2007) Long Before the Swine Flue Virus Was Spread!

  http://cafr1.com/H1N1.html

 3. Kristian S Says:

  Vel sålangt har vel svineinfluensaen hatt en rapportert dødsrate på 0,6%, noe som er omtrent 5 ganger høyere enn vanlig influensa. Hvis svineinfluensaen følger vanlig mønster så er vel ikke 2 milliarder smittede helt usannsynlig og man kan da regne med at 10-12 millioner mennesker vil kunne dø. Andelen mennesker som vil dø i Norge vil være lavere siden vi har alle fasiliteter til stede for å håndtere situasjonen, men at WHO som tross alt skal jobbe for folkehelsa i verden ikke skal ta dette på alvor syns jeg blir for dumt.

  Når det gjelder at svineinfluensa vaksiner, så er ikke H1N1 noe spesielt, dvs det vil være forventet at også dette influensaviruset ville kunne bli pandemisk, så patentering er helt naturlig, spesielt etter det økte fokuset i verden etter H5N1 viruset (fugleinfluensa) Det var etter dette viruset at det ble åpnet for godkjenning av såkalte dummy vaksiner, dvs vaksinen med alle innholdsstoffer utenom selve viruset. Det er derfor vi nå kan få en vaksine på markedet iløpet av et knapt halvår. Normalt ville dette tatt fort et par år.

  Om vi skal massevaksineres er jeg ikke sikker på, men det er helsemyndighetenes plikt å lære av tidligere pandemier som spanskesyken og ta dette på alvor. Så får heller vi leve livet som normalt til det eventuelt er blitt en krise.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: