En ærlig Muslim

august 19, 2009


Aslam (50) mener nordmenn bør innrette seg i bydelen Grønland. Det bor så mange muslimer der, og det er provoserende i forhold til deres religion og kultur.

– Jeg blir sint når jeg ser bildet av at de holder hender. Jeg liker det ikke, for det strider mot vår kultur.

En ærlig mening jeg har full respekt for. Han sier sin oppriktige mening som en representant for kulturen han tilhører.

Men jeg er selvsagt også helt uenig. Selv om det kan være ubehagelig å se en type oppførsel man av forskjellige grunner synes er uønsket, så stiller for meg den personlige friheten til å leie og kysse sin partner i den offentlige rom, uavhengig av kjønn, langt sterkere enn å ta hensyn til folks vemmelse. Hvis vi skal ta hensyn til det hver gang noen finner andres oppførsel, eller utsagn, ubehagelige, så blir det alt for store begrensninger på vår frihet.

Og hvis det blir slik at enkelte miljøer eller områder i Oslo (eller andre steder) får så sterkt innslag av fremmede kulturer at de føler at området bør rette seg etter deres kultur, da mener jeg at integreringspolitikken har sviktet. Da er det nok innvandrere (i hvertfall i det området).

Spesielt bør ikke noe så dogmatisk som religion (enten det er Islam eller kristendom eller annen religion) få lov til å diktere rett og galt, hvis det ikke også kan begrunnes med rasjonelle og mellommenneskelige verdier.

A man’s ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary. Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death.

Albert Einstein

Reklamer

4 Responses to “En ærlig Muslim”

 1. JILL WHITE FANEBUST Says:

  Muslimene vil snart ha hele Norge for seg selv
  og utvise oss etniske Nordemenn.
  Få pakket ut fra Norge innen uken
  er over.

  JILL

 2. Henrik Tambs Says:

  Bra og saklig innlegg! Men en kommentar til din påstand om at «integreringspolitikken har sviktet»: Dette er selvsagt rett. Men kjernen er at det er selve innvandringspolitikken som har sviktet. Alt snakket om integrering er en tåkelegging av det egentlig problemet, som heter ikke-vestlig innvandring, og ganske særlig «familiegjenforening». Den som vil integreres, integreres. Den som ikke vil, integreres ikke. Er utrolig lei av politikernes integreringspisspreik. I hvor mange tiår til skal vi høre på dette tullet mens resultatene uteblir?

  • ukorrigert Says:

   Skjønner hva du mener, men jeg er ikke helt enig. Min mening er at det er ikke noe feil med personene, bare med kulturen. De fleste som kommer til Norge blir mer norske etter hvert. Dersom innvandringstakten er lav vil vi kunne integrere de aller fleste. Dersom innvandringen er for høy, så vil det dannes subkulturer i Norge som er i opposisjon til det norske, og disse vil være mye vanskeligere å integrere.

   Med ande ord, vi kan ha innvandring dersom vi kan integrere de som kommer raskt nok til å unngå slik dannelse av subkulturer.

   Slik jeg ser det har vi feilet, fordi politikerne aldri har vært seg bevisst på dette og feid de fleste problemer under teppet, mens de har kastet skylden på rasister og Frp for resten.

 3. Petter -som er rasist Says:

  Når man ser en innavla apekatt som ASLAM kan man ikke forvente bedre.IQ en ligger under 50 og se på karen da .Totalt mislykka ,ser ut som et dyr i star wars film,at han er usikker grunnet sitt utseende skjønner jeg.Men er det vits og dra inn innavla apekatter som er totalt ødelagt i hodet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: