Virkelig lavmål av Giske og Gerhardsen

august 18, 2009


Jeg hørte på radio Rune Gerhardsen debattere mot Sylvi Listhaug. Gerhardsens påstand var at siden Oslo Byråd styrt av Frp hadde fått store overskridelser på bl.a det nye Holmekollen-prosjektet og det nye billetsystemet, så beviste det at Frp i regjering ikke vil kunne holde orden på pengene.

Listhaug hadde en enkel jobb med å påpeke at de Rød-grønne i regjering også hadde ansvar for en rimelig bunke prosjekter som hadde gått over budsjett. Siden jeg ikke husker detaljer, så låner jeg Per Kristian Foss sine ord:

– Ombyggingen av ringveien mellom Ulven og Sinsen i Oslo som bygges av Statens Vegvesen er overskredet med 2 milliarder kroner. Mongstad-utbyggingen ble overskredet med 6 milliarder kroner. Gardermobanen ble overskredet med 5 milliarder kroner.

Listhaug kunne også påpeke at Trondheim kommune, styrt med AP-flertall, går solid i underskudd. Mens Oslo kommune har styrt såpass fornuftig at de har økonomi til å håndtere sprekkene.

Giske tar den falske:

Denne budsjettsprekken får selvsagt konsekvenser for befolkningen i Oslo. Når budsjettet ryker med 600 millioner kroner, er dette penger som ikke kan gå til noe annet, sa Giske i går til NRK.

Så kommer det fram i radioprogrammet at AP og Giske egentlig ønsket å bruke enda mer penger på det nye nasjonale anlegget. Skulle ikke de pengene komme fra noe sted?

Til slutt viser det seg at regjeringen bare har støttet prosjektet med magre 50 millioner (om jeg husker tallet rett), mens de har overlatt det aller meste av regningen for dette nasjonalt viktige anlegget til Oslo kommune.

For en uærlig og uredelig gjeng de er disse AP-folka.

Reklamer

8 Responses to “Virkelig lavmål av Giske og Gerhardsen”

 1. tg Says:

  Tenk om det hadde vært andre enn FRP som var ansvarlig fra overskridelsn i Oslo da hadde det blitt skrevet med store bokstaver på denne bloggen!

 2. Nils Says:

  Godt sagt! Så godt sagt at jeg like godt henviser til innelgget ditt på min blogg.

  • ukorrigert Says:

   Det er alltid hyggelig! 🙂

   (Selv om jeg selv føler at jeg har skrevet bedre innlegg før.)

 3. Per Says:

  Ja bare se på Lørenskog. Der bygges «Lørenskogs hus» Arbeiderstyrt med 100 mills i overstigning av budsjettert. Høyre anslo et bygg til 4-600 milioner men Arbeiderpartiet ville ha et til 1 milliard. Penger kan dem bruke men det går jo ut over oss!! Mer skatt…Men klart at staten skal jo være med og støtte et internasjonalt hoppanlegg sykt….

 4. Kølla Says:

  Typisk populistiske Giske å komme med slikt.

  Euro 2016 vil han, som ihuga RBKfan og med en datter som heier på VIF, frarøve enten Skedsmo eller Stavanger. Til fordel for Bodø, byen der man kun kan bo og/eller dø.

  Å ta det vekk fra Trondheim er selvfølgelig ikke aktuelt. Uansett er dette bare stemmefiske i nord-Norge, der stemmene teller mere enn på øst- og vestlandet.

  Mitt spørsmål: Føler du deg habil, din pr-kåte ynkelige lille møkkatrønder?


 5. […] I går var det Hadia, for to dager siden Gerhardsen og Giske osv. Posted by ukorrigert Filed in Uncategorized Leave a Comment […]


 6. […] Allikevel vil jeg berømme Rødt for konstruktiv tilnærming til debatten og valget. De går ikke inn for å være vanskelige, slenge dritt, skape motsetninger og hat, slik vi opplever alt for mye av i debatten. Særlig, vil jeg subjektivt si, fra rød-grønn side (eksempel 1,2,3). […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: