Tull og tøys fra «Valgforsker» Årebrot

august 18, 2009


Årebrot uttaler i VG etter gårsdagens folkemøte på NRK:

Valgforsker- veteranen og AP-velgeren Frank Aarebrot mener derimot at Høyre taper på Frp-flørten.

– Erna prøver å ha en hyggelig tone med Siv, og der tror jeg hun gjør en stor feil, sier valgforsker Frank Aarebrot og drar fram følgende eksempel:

– Målinger viser at Høyre har tapt 44.000 velgere til Frp det siste året. Se da for deg en sauebonde. Hadde så mange av hans sauer rømt over til nabogården, ville ikke denne bonden bygd et lavere gjerde mot nabogården, han ville heller bygd det opp, sier Aarebrot, som altså mener Høyres på denne måten kunne vernet om flere av velgerne sine.

Dette er blottet for fornuft. Det er det samme både på høyreside og venstresiden, man konkurrerer om de samme velgerne. Skulle SV bygget gjerde mot Arbeiderpartiet? Skal Frp bygge gjerde mot Høyre? Hvordan skal man da kunne samarbeide dersom man skal bygge gjerder mot de man har noe felles med, for å unngå å tape velgere?

Det Årebrot her egentlig uttaler er slik de rød-grønne ønsker det, fortsatt uenighet og krangel på borgerlig side. Jeg vet ikke om Årebrot kommer med slike utspill av taktiske grunner, eller om han tror på sin egen logikk her. I siste tilfelle støtter det i så fall opp om min påstand om manglende nøytralitet i media og blant journalister.

Velgerjakten på borgerlig fløy bør føres som all annen velgerjakt, ikke ved å skape strid og splid, men ved å fremme en god politikk.

I alle tilfelle, om det er avtalt spill eller naturlig enighet, så er det hyggelig å se at Erna Solberg og Siv Jensen finner mye å være enige i. Det gir håp for en solid borgerlig regjering. Og stikk i strid med hva Årebrot sier, hvis jeg kan stole på at en stemme på Høyre er en stemme til en størst mulig borgerlig regjering (og det inkluderer dermed Frp), så kan jeg vurdere Høyre på lik linje med Frp. Og det ser jeg frem til, for en god stund nå har ikke Høyre sett ut som et alternativ.

Reklamer

3 Responses to “Tull og tøys fra «Valgforsker» Årebrot”

 1. Odd-Egil Says:

  Dette blir litt som innlegget du hadde om journalister og deres objektivitet.
  Ap medlem Aarebrot er naturlig nok, ikke nøytral. Han sier akkurat det samme som Arne Strand; Frp er Høyres største problem, når det kommer til velgerflukt.
  I lang tid mistet Sv velgere til Ap, ikke en gang nevnte noen, at Sv måtte skape avstand til Ap.

  Som jeg skrev i en tidligere tråd. UiO lagde en undersøkelse for Civita(gå inn på hjemmesiden til Civita så finner man undersøkelsen), som viste at både Høyre og Frp vant på at Høyre gikk ut og sa at de var villige til å gå i regjering med Frp.
  Det er rart hvis ikke Aarebrot eller Strand har hørt om undersøkelsen. Den ble framlagt på frokostmøte med kommentarer av Nakkim(Nrk), T.M.Wara, en dyktig journalist(som jeg ikke husker navnet på) fra Bergens Tidene.

  Ps
  Igjen ser vi hvem Nrk bruker til å oppsummere debatten. Strand, Stanghelle, Simonsen og en journalist fra Klassekampen.
  Venstre vridningen går igjen hele veien. Hvem tror at Nrk er nøytral?

 2. Nils Says:

  Bygge gjerder, stenge inne velgerne….det minner litt om Nord-Korea og Kina…


 3. […] som uttaler seg om en sak. Men dette kan være hvem som helst. Det kan være en person med egne politiske motiver. Det kan være en person som har jobbet med noe, men langt fra er dyktig i jobben sin. Posted […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: