Borgerlig kaos?

august 15, 2009


Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen har denne analysen av spriket mellom parti- og regjeringsmålingene:
– Jeg tror det skyldes at vi har satt fokus på at det er kaos på borgerlig side.

Valgkampstrategi i klartekst. Det er viktig å henge ut motparten.

Men er det egentlig kaos?
Dessverre er det to partier på borgerlig side, Venstre og KrF, som gjør sitt beste for å ødelegge mulighetene for borgerlig regjering. Venstre og Sponheim er verst, som nærmest har gjort det til hovedsak i valgkampen at de ikke vil samarbeide med FrP.

Følgende uttalte Sponheim som kommentar til en meningsmåling der Venstre hadde krøpet et stykke frem (omtrent i størrelsesorden feilmarginen på undersøkelsen):

Jeg tar dette som et uttrykk for at mange borgerlige velgere ønsker et politisk alternativ fritt for Frp-politikk. Det betyr at det finnes en mulighet for et anstendig borgerlig alternativ blant folk som ikke vil ha Frp inn i regjeringskontorene.

Og under valgkampåpningen kjørte han samme sporet:

Men selv om de fleste vil ha en ny regjering, mener Venstre-lederen at enda flere vil ha en regjering uten Frp. Og foran en gjeng entusiastiske valgkampslitere og tilhengere åpnet Sponheim valgkampen i Oslo fredag ettermiddag med å gjenta at partiet skal stå som garantist for en borgerlig regjering uten et snev av Frp.

Men selv om Venstre og KrF gjør seg vanskelige, så kan det fortsatt bli borgerlige flertall. Og selv om det ikke blir flertallsregjering, så er det masse enighet på sak mellom de borgerlige partiene. En Høyre+Frp-regjering i fri utfoldelse vil vi dessverre neppe få, men god næringslivsrettet politikk er fortsatt mulig å få. Og ikke minst kan vi slippe den prinsippløse regjeringen vi har nå, som har null bevissthet om grunnleggende menneskerettigheter som ytringsfrihet (rasismeparagrafen), frihet og rett til å bestemme hva som er best for en selv (kontantstøtte, valgfrihet innen skole og eldreomsorg), personlig integritet (taushetsplikten) osv.

Med tanke på verdiskaping i samfunnet (velferdssamfunnets egentlige grunnlag), individets rettigheter og fokus på omsorgstjenester, så er det viktig å få en borgerlig regjering, og fortrinnsvis en FrP+Høyre-regjering.

(Bildebruken til Dagbladet er som den pleier. Friske og sunne rød-grønne, og illsinte Siv Jensen. Tenk om vi hadde en nøytral presse…)

Reklamer

7 Responses to “Borgerlig kaos?”

 1. Sindre Says:

  Det er en nøytral presse. Dere må slutte å bruke det argumentet.

  Det blir bare barnslig.

  • ukorrigert Says:

   Ikke er pressen i nærheten av nøytral. Meningsmålinger viser at det er sterk overvekt av sympati med rød side blant journalister. Og alle mennesker blir påvirket av sine holdninger og måte å se verden på når de skal gjengi den.

   Det var heller ikke noe argument, men en kommentar til bildebruken)

 2. Undrende ... Says:

  Er enig med deg i dette.

  At arbeiderpartiet ønsker å fokusere på borgelig side ikke blir enig. Det hadde jeg gjort også. Og ja, det er krf og Venster som ikke ønsker en borgelig regjering, vel det er det som blir utfallet skal vi stole på utsagnene. Det er veldig synd.

  Men hva er det vi har fått med de rød grønne?

  – Satsing på samferdsel? Neppe, ikke en dritt har skjedd der trafikk kaoset er værst. Og kollektiv satsing eksisterer ikke. Bare prat.

  – Samfunns sikkeret: Det er helt håpløst, Kaos i politiet. Forsvaret og sammarbeidet mellom forsvar og politi er borte.

  Er selv med i forsvaret, og har ikke hatt trening på 3 år, samt beredskaps amunisjon er skutt opp. Utstyr har uteblitt. Fullstending mangel på realiteter og kontroll på hvordan det faktisk er.

  Kan dra dette ut i det uendelige. Men de som sitter i regjeringen i dag gjør faktisk ingen god jobb. Dette er den mest grelle og tafatte regjeringen vi noensinne har hatt. Blir de gjenvalgt, så forstår jeg ingen ting.

 3. Kjenning Says:

  I de rødgrønne så har du Solheim som har gjennom sitt «freds» arbeid produsert ingenting i Sri Lanka. Jeg kjenner ikke til en ting som han har gjort som er faktisk er gjennomført. Så har du frøken SV som er finansminister. Dette er jo et parti som ordner penger til sine egene, et parti som har så liten valgoppsluttning bland nordmenn at de går til utlendingene for å sanke stemmer. Hadde Jens avskaffet disse dårene så hadde jeg stemt AP.

  • ukorrigert Says:

   AP hadde jeg ikke stemt uansett. De er alt for opptatt av å spre motsetninger mellom arbeidere og bedrifter, de er alt for redde for at private skal kunne få slippe til og utføre viktige samfunnsoppgaver og de er alt for lite bevisst på at det som skaper verdier i samfunnet ikke er skatter men private bedrifter. (Om man ser bort fra oljen).

   Halvorsen som finansminister er forøvrig en morsom sak. De tre viktige postene som måtte fordeles på de tre partiene var stats- finans- og utenriks-minister-postene. Statsministern skulle selvsagt AP ha. Og tenk deg Halvorsen som utenriksminister i forhold til viktige samarbeidspartnere som USA! Det kunne ikke gått. Så da måtte det bli finansminister.

 4. Odd-Egil Says:

  Lars Sponheim sier at hvis det er borgerlig flertall, og V, Krf og Høyre tilsammen er større enn Frp, er det naturlig at disse danner regjering. Her innkasserer han glatt Frp sin støtte.
  I samme tilfelle, hvor Frp alene er større enn de 3 andre, kan Frp alene, eller med Høyre bare glemme Venstre sin støtte.
  Hvor er logikken ?,
  dere bør støtte oss, men vi vil ikke ha noe med dere å gjøre.
  Etter Sponheim sine utallige utspill, kommer aldri Frp til å støtte noe sentrumsalternativ. Uansett hvor stort det blir.
  Får de ikke være med selv, så foretrekkes en ren Ap regjering.
  Eneste borgerlige mulighet, er et flertall for H, Krf og Frp.

  • ukorrigert Says:

   Jeg er ikke mye uenig i din fremstilling, men jeg tror en H+Frp-regjering kan hente sak til sak støtte fra V, KrF og av og til AP.

   Muligens kan H+V+Krf hente det samme fra Frp, men etter behandlingen Frp fikk forrige gang, så vil nok Frp ikke være den mest samarbeidsvillige partneren.

   Det er synd venstre domineres av politikere som er mer opptatt av å være mot Frp enn å fremme egne politikk. For rent politisk kan to liberale partier finne en del felles.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: