Populistiske og udemokratiske LO

august 14, 2009


LO har kastet seg ut i valgkampen, for de rød-grønne selvsagt. Det er ikke noe snakk om i den organisasjonen at ledelsen skal være representativ for medlemsmassen, eller at organisasjonen skal reflektere sine medlemmer politisk.

LO kunne for eksempel støttet de forskjellige partiene økonomisk basert på hva medlemmene stemmer. Det er selvsagt ikke tilfelle, er du tilhenger av Frp vil fortsatt deler av din medlemskontingent gå til Ap, og til hefter som feilinformerer om Frp.

Måten LO feilinformerer på er ved å fortelle halve saken. De forteller alle ting Frp er imot. Men forteller ingen ting av hva Frp er for. Har Frp en alternativ tilnærming til noe i forhold til Ap, så fremstår det som om Frp har ingen tilnærming og bare er imot. Slik kan man feilinformere uten å lyve.

LO er politisk sett snevre og ensidige:

– Vi skal gjøre vårt for at alle er klar over hva alternativene faktisk er i saker som er viktige for arbeidstakere generelt, og ikke minst LOs medlemmer. På viktige felter som betyr mye for arbeidstakere, faglige rettigheter og den biten, ser vi store forskjeller mellom en rødgrønn og en borgerlig regjering. Det er som natt og dag, sier Flåthen til Dagsavisen.

Et politisk parti kan ikke gjøre som LO og kun tenke på arbeidstakere, de må tenke på helheten. Et politisk parti må forholde seg til at også bedriftene der arbeiderne jobber er viktige. Om ikke forholdene legges til rette for bedriftene, så blir det færre bedrifter og færre arbeidsplasser. Og det blir det ikke bedre forhold for arbeidstakere av.

Arbeidernes rettigheter må balanseres opp mot bedriftenes behov. Blir det for dyrt å ha ansatte må man kutte ned på antallet ansatte. Og det vil stilles større krav til prestasjonene til de som har jobb. Det blir også mer risikofylt med nyansatte. Det hele blir paradoksalt nok et tøffere arbeidsmarked, der mange presses ut fordi de ikke er topp ytere.

Den populistiske ensidigheten LO representerer politisk, der alt handler om å fri til arbeidstakernes kravmentalitet og ønske om mer, mer, mer, den kan ikke et seriøst og oppegående politisk parti holde på med. Derfor vil ikke alle partier legge seg flate for LOs vilje.

Reklamer

42 Responses to “Populistiske og udemokratiske LO”


 1. Roar Flåten har visst glemt at svært mange LO
  medlemmer stemmer FRP.Synd at deres kontigentpenger
  går til AP.

  JILL

  • INI Says:

   Jill, tro meg, han har ikke glemt det, men han fortrenger det. Det kan jo faktisk være tilfelle at han er fullstendig uvitende om det….mannen lever jo i sin egen verden.

   • ukorrigert Says:

    Jeg hørte på radioen når han ble spurt om det med det utrolig kjedelige og lite innovative spørsmålet «forstår ikke de medlemmene som stemmer Frp sitt eget beste?»

    Flåten rodde seg elegant ut av en med å hevde at han har snakket med mange medlemmer, men alle støtter kampen for arbeidstakernes rettigheter.

    Selvsagt kom ingen oppfølgingsspørsmål. Noen spørsmål om hvor riktig det er å bare støtte ett parti nå medlemenne støtter helt andre, for eksempel.

 2. Jarle Says:

  Panikken sprer seg i LO/AP ser jeg. Det er jo så korrupt at det lyser lang vei. Flåten kan dra ditt pepper`n gror for meg. Med slike nedlatende kommentarer som han kommer med idag, vil han bare få som resultat at enda flere stemmer blått ved valget. Heia Flåten !!

 3. Haakon Says:

  Lurer på hva som hadde skjedd om en annen organisasjon hadde dratt til på denne måten, jeg.
  Redierforbundet eller NHO eller noe….

  Det hadde nok blitt omtalt som særdeles demokratisk…

  • INI Says:

   Demokrati eksisterer ikke i LO, det så du under Gjerd Liv Valla saken – ingen turde huske eller si noe, bortsett fe noen få, hvor er de i dag – ikke i LO. Alle vet at uenighet belønnes med represalier. LO har jo også fått krass kritikk fra arbeidstilsynet – de følger ikke de lover og regler de pålegger andre. I sør-amerika kaller vi en slik ledelse Junta.

 4. Metallian Says:

  Bloggfotfatter og JWF ha misforstått hele greia. LO er en arbeiderorganisasjon som skal kjempe for arbeidernes rettigheter. Om medlemmer stemme rpartier som vil svekke arbeidernes rettigehter forplikter ikke det LO til å støtte dem, det er en ren interesseorganisasjon.

  Prøv å tenke Jill.TENKE.

  • ukorrigert Says:

   LO er til for sine medlemmer, men fører en politikk som ikke er representativ for medlemmenes ønsker. LO fremstilles som en demokratisk organisasjon, men en organisasjon som går på tvers av store deler av medlemsmassen på denne måten er ikke demokratisk.

   LO skal kjempe for sine medlemmers interesser, men det betyr ikke at LO bør gjøre dette på en ensidig og snever måte. LO burde løfte blikket å tenke litt mer helhetlig i stedet for å bare snakke om rettigheter.

  • INI Says:

   Det er klart Juntaen i LO har rett til å bruke sin makt, men de har ingen rett til å missbruke den. Dette minner om kirken og presteskapet på 17 og 18 hundre tallet, enten er du med oss eller så er du mot oss, i heldigste fall slapp du å stå i gapestokken. La oss alle medlemmer døpes i sosialismens fontene og følge Flåten i hans ferd gjennom skyggenes dal.

  • Freebird Says:

   LO har makt.Og de bruker den kun til å runke mer penger ned i lommebøkene til medlemmene sine.Forskjellene øker i dette landet og LO er i høyeste grad med på dette.
   LO burde tatt blårussen Jens i ørene og sagt ham noen alvorsord om økende fattigdom,uverdig eldreomsorg,trafikkskadde unge som ligger og råtner bort på gamlehjem.Men gjør de det?
   Og dette patetiske selvskrytet om alt fagbevegelsen har gjort.Det begynner å bli mange tiår siden LO gjorde noe for andre enn seg selv.
   «solidariteten lenge leve»

 5. Uviktig Says:

  Metallian,

  Interesseorganisasjon for hvem?
  Enten er de det for sine medlemmer, eller så er de det for regjeringen.

  Når de lyver i sin brosjyre til medlemmene kan du knapt kalle det for en interesseorgansiasjon for arbeiderne.

  Istedenfor at du ber bloggforfatter tenke bør du legge vekk dine politiske skylapper og se helheten.

  • INI Says:

   LO er til for Lo ledens skyld. Da Davidsen fylte 50 år disket LO opp og betalte regningen på 50.000. Om et medlem blir 50 år, så blir de avkrevd medlemsavgift for å kunne dekke Juntaens festligheter. PS….ledelsen i LO betaler ikke medlemsavgift.

 6. Haakon Says:

  Metallian.

  Hadde du hatt rett, så.
  Men, saken er at LO legger seg oppi langt mer enn arbeiderrettigheter.

  Mener du forresten at Venstre som har miljøet høyt oppe på prioriteringslisten burde få WWF, Bellona, Greenpeace osv til å betale valgkampen sin ? Og blande seg inn å fortelle litt om hvordan de rødgrønne har forholdt seg til Kyoto ?

  Eller om Høyre skulle fått EU til å sponse sin valgkamp. Og fått EU til å blande seg inn i valgkampen ?

  • Per Says:

   Er vel ikkeno nytt at Steinrik Hagen betaler FRPs valgkamp for å fremme egen sak og egne ideer. At grasrota, her ved LO støtter AP for å fremme grasrotas sak er vel ikke mye anderledes. At LO er knallrødt politisk burde vel ikke overraske et eneste medlem?

   Lobbying gjennom pengestøtte kan man være enig eller uenig i, men det er ihvertfall ingenting nytt….

   • Anonym Says:

    Men forskjellen er at Stein Erik Hagen bruker sine egne penger for å få innflytelse, mens LO bruker også FRP-sympatisørenes penger til å kjempe for noe som ikke alle medlemmene er enig i.

   • INI Says:

    Halloooooo, hvor steinrik er ikke Roar Flåthen da, så rik at han ikke har blitt oppført i skattelisten. Det skulle tatt seg om han kunne søkes på der med inntekt og formue. Noen søker makt der den enklest kan finnes.

   • ukorrigert Says:

    Hvordan vet du hva Hagens motivasjon er?

 7. D' e Fali'd.. Says:

  Gjør meg forbanna at AP har fullstendig kontroll over LO. Virker som de begynner å svette litt nå som valget nærmer seg, og at de gjør alt i sin makt for å kunne opprettholde monopolet. Jeg har lest noen av de øvrige innleggene, og jeg er enig i at det innad i LO finnes udemokratske krefter. Spesielt at en som stemmer FrP, vil måtte se at kontigentpengene sine havner rett i lommen på Jens stoltenberg og de andre Ap-Pampene.

  Jeg kan ikke så mye om disse forbundene, men kan noen vennligst opplyse meg: Er det slik at man kun har LO i Norge, og ingen motvekt på den borgerlige siden? NHO har vi jo såklart, men er ikke NHO i stand til å sette opp noen støtteordninger, og har vi som stemmer frp noen annen organisasjon som et alternativ?

  frp får min stemme, og bra er det. La oss få en forandring.

  • INI Says:

   Helt feil, det er LO som hat fullstendig kontroll over AP…det ser vi jo. Det har jo slått tilbake en gang, og da fikk Gjerd Liv Valla reisepass i god gammel Håkon Lie stil 🙂 Arbeiderpartiets hus i Oslo bør kalles Kreml, hvor LO-garkene bør frataes 24/7 adgangskortet. Når LO forvalter medlemmer av alle politiske syn, bør ikke ledelsen opptre så til de grader ulojalt mot 50% av medlemsmassen. Meld dere ut av LO og start en bedriftsorganisasjon, hvor alle i bedriften er medlem i en intern forening, da ville man stå sterkere vis-a-vis ledelsen. AML ville jo fortsatt leve. LO og sentrale forreninger er umoderne og har utspilt sin tid.

  • Bestemor Says:

   NHO og nesten alle andre organisasjoner forsøker etter beste evne å holde seg «nøytrale». Dersom Ap & Co er i regjering vil de selvsagt (sic) ikke støtte eller legge forholdene bedre til rette for «uskikkelige» ledere og deres selskaper. Det kalles derfor prioritering eller no.

   LO lyver så det renner av dem – de vil beholde makta over norsk politikk – også utenrikspolitikk, familiepolitikk o.s.v. Samtidig er de feige nok til ikke å stille kandidater direkte til stortinget i valg.

   Gigantiske medlemskontingenter drar de inn, later som de hjelper arbeiderne (les deres medlemmer), men hvordan bedriftene skal klare seg og hvordan nye skal komme inn på arbeidsmarkedet, ja det bryr de seg fint lite om.

   Nei, stem på helhetspartier – og sky støttepartiene til LO. Samrøre er usunt.

   • INI Says:

    Tidliger var det vanlig at en fra LO satt i en Ap regjering, samt hadde faste representanter i sentralstyre. Dette er det blitt en slutt på, mest heldig er dette for LO, for alle ministerene der har rett og slett tabbet seg grundig ut.

 8. Haakon Says:

  Bør FRP sette igang en vervekampanje for LO for å bryte det ned innenfra ?

  • INI Says:

   Den beste kampanjen for dette har Flåten allerede satt igang, medlemmene er da ikke like solerte som sjefen sjøl. Det var som de allierte generalene sa under krigen, Hitler var ved sin udugelighet deres aller beste general.

 9. Aksel Says:

  Frp har selv valgt å gjøre seg til LOs og alle andre fagorganisertes fiende. Tror Frp at de skal få være alene om å spre sine meninger?

  Frp er forsøker seg på mer meningssensur enn alle andre partier til sammen.

  • INI Says:

   Alle kan få spre sine meninger, men i et demokrati kan desverre LO også få spre sine løgner uten å stå til ansvar. Er faktisk litt usikker om jeg kan kalle det løgner – mulig dumskap eller uvitenhet er et bedre ord på det.

  • ukorrigert Says:

   >Frp har selv valgt å gjøre seg til LOs og alle andre fagorganisertes fiende.

   Dette er fullstendig unyansert. Det er ikke slik at enten er man 100% for alt fagforeningene driver med, ellers har man valgt å gjøre seg til fiende.

   Det burde i hvertfall ikke være slik.

 10. Haakon Says:

  Per :

  FRP var for skattelette FØR Hagen kom med pengene sine.

  Det er værre med AP og LO der AP ikke hadde noen AFP plan før de pratet med LO og kom frem til at alle i staten skal få AFP. Eller – LO medlemmene i praksis. Alle andre som vil ha det må betale ekstra.

  Du vil gjerne få det til å virke som Hagen korrumperer. Han gjør ikke det, for FRP endrer ikke syn. Han støtter et syn.
  AP derimot endrer politikk etter sponsorens ønske.

 11. INI Says:

  Ikke overraskende, Flåten satt i sin tid i styret i AP avisen Fremtiden i Drammen. Makan til uetterrettelig person, det er trist å si det, men mannen er en kunnskapsløs vits – trodde de hadde krav til ledere i LO, og som Lo leder kan du rett og slitt ikke manipulere sannheten til de grader….LO medlemmer, ta avstand til dette og stem alt annet enn AP.

 12. INI Says:

  Hadde det ikke vært for borgelig side hadde ikke folketrygden, AFP, IA eller sykelønnsordningen bestått. Hmmm, trist, for da hadde staten hatt mere penger de kunne har reist rundt med og gitt til korupte diktatorer rundt om i verden. Vi er jo værdens mest freds elskende folk og verdens 7end største våpeneksporterende land….ja ja, det blir jo penger av slikt. Pensjonsfond utland (oljefondet) har jo invistert vesentlige midler i våpen produksjon.

 13. Mamma Mia Says:

  Jeg har vært LO-medlem i ganske mange år. Har også vært lokal tillitsvalgt. I alle disse årene har jeg prøvd å si at mange medlemmer er ikke interessert i å støtte AP. Det verste er at jeg blir stående helt alene om det. jeg føler at mange er enige med meg, men ingen tør å si noe. De som har fått et ben innenfor er kun opptatt av å klatre videre og få en jobb høyere opp i systemet.Medlemmene gir de smått blanke i.
  Hører ofte noen som tar til orde for at bare de som er medlemmer skal ha rettigheter. Det blir jo som mafiaen der man betaler beskyttelsespenger. Minner meg ganske mye om mafia,ja.Er det noen der ute som føler seg kallet til å starte et opprør mot LO-pampene og fortelle dem at slik vil vi ikke ha det.
  Det var en eller annen her som spurte om alternativ til LO.Vi har YS da, de skal være upolitiske, ellers vet jeg ikke så mye om dem.

  • ukorrigert Says:

   >Hører ofte noen som tar til orde for at bare de som er medlemmer skal ha rettigheter.

   Det der er en ganske vanlig holdning har jeg inntrykk av. De som ikke er medlemmer beskyldes ofte for å være snyltere. Og verst var det når Valla herjet og ville ha forbud mot å ikke være organisert.

   Ikke bare mener jeg at man må slutte å være så egoistiske. Hva gjør det om andre får noe positivt ut av det en selv sloss for? Det er jo uansett også slik at de må ta konsekvensene av de endringene de mener er negative også. Bl.a må de ta konsekvensen av at LO støtter AP politisk, selv om man ikke er medlem.

   I tillegg skaper slike holdninger dårlige forhold på arbeidsplassen.

 14. tom Says:

  Er med i LO og har IKKE tenkt å stemme rødt. Synes det er forkastelig at LO bruker medlemmenes penger til å støtte de røde, i sær AP, når langt fra alle medlemmene har tenkt å stemme de partiene.

  Etter min mening er det ikke LOs oppgave å prøve å få valgt partier de mener er til deres medlemmers eget beste. Deres oppgave er å sikre våre rettigheter som arbeidere, uavhengig av sittende regjering, og ikke ellers blande seg i våre liv som borgere i denne staten.

  • INI Says:

   Godt skrevet

  • ukorrigert Says:

   Helt enig. Jeg har alltid vært av den oppfatning at organisasjonenes primære oppgave bør være å ta vare på enkeltmedlemmene, bla. ved å støtte dem med kurs, utdanning, hjelp under arbeidsledighet, hjelp og advokatbistand ved konflikter osv.

 15. INI Says:

  Lo har faktisk to ganger presset en AP regjering til å innføre tvungen lønnsnemd. Hvorfor?? Jo, for de streiken ble for stor og lang og dette tæret for mye på LO’s streikekasse og økonomi. Mamma Mia, du snakket om Mafia – du er nok på sporet. De er som Paven’s Rom, griske, grådige og uten skruppler når det gjelder å griske til seg godt og gull. Pengene bruker de på seg selv og sine interesser.

 16. Bernt Says:

  Tenk aa bruke loegn for aa fremme sine standpunkter. Da er det ikke lenger snakk om aa staa for noe de mener er rett…
  Slike folk burde begynne med aa jobbe med noe annet og la politikk vaere.
  Det er uansett typisk sosialistiske/komunistiske partier.
  Jeg tror rett og slett at de ikke har peiling og tilnaermet leker butikk.
  Ofh! Jeg blir sliten, jeg!

  PS! FRP: Jeg har forhaandsstemt fra utlandet og jeg gav den til dere.

  • ukorrigert Says:

   Jeg krysser fingrene for en H+Frp-regjering, med håp om at V og KrF ikke vil gjøre seg vanskelige i politiske saker.

 17. Bernt Says:

  …og en annen ting foer noen andre forteller meg det:
  Ja, jeg vet at LO ikke er et politisk parti, men jeg uttrykte meg slik fordi de oppfoerer seg slik i den korrupte samroeren de er…


 18. […] jobber hardest med å spenne bein under motparten i dagens politiske kamp? La meg kjapt minne om LO’s hefte som skal skremme folk fra å stemme Frp, Magnus Marsdal og hans bok FRP på 1-2-2, alle forsøkene […]

 19. LO medlem Says:

  kjedelig å måtte betal så mye i kontigent før å være med i LO det e greit du får noen goda. å advokat når du treng det. men æ trur at ves du tar de pengan du må betal LO å sett inn på en egen konto så har du nok til både det ene å det andre vis man sku kom oppi en uheldig sitvasjon med arbeids giver.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: