Hvorfor det Huitfeldt?

august 14, 2009


Det som er viktig å understreke er at meldeplikten kommer før taushetsplikten, sier Huitfeldt.

Hvorfor det Huitfeldt?

For den første delen av sitatet ditt er jo reflektert:

– Det er noe vi må se på, om taushetsplikten er for streng i dag. Men det er også et dilemma, fordi mange foreldre kanskje melder fra om problemer på helsestasjonen nettopp fordi de vet at de har taushetsplikt.

Du begynner så bra, men så forkaster du bare denne refleksjonen til fordel for konklusjonen om at meldeplikten er viktigst. Uten å begrunne noe som helst!

Det er flere ting som er viktig. Det å hjelpe de som trenger det er viktig, men å ta hensyn til folks privatliv og integritet er også viktig. Både av årsaken Huitfeldt nevner, men også fordi integriteten er viktig i seg selv. Folks mest personlig, private og sensitive opplysninger er ikke noe man skal dele lettvint med andre, selv om hensikten i utgangspunktet er god. Man må også huske at informasjon kan komme på avveie, og risikoen blir større jo flere steder informasjonen er tilgjengelig.

Jeg støtter helhjertet at hefter som «Fra bekymring til handling» lages og gjøres lett tilgjengelig. Konkrete opplysninger om fremgangsmåter er veldig viktig, fordi det er en terskel å faktisk gjøre noe. Det er lett å utsette, spesielt når man er veldig usikker på hva man bør gjøre. Men slike opplysninger bør ikke bare finnes i et hefte i et stativ på en helsestasjon, de bør også være et kjapt søk på google unna.

Ref: Vurderer å endre taushetsplikten

Reklamer

5 Responses to “Hvorfor det Huitfeldt?”

 1. Anonym Says:

  Jeg reagerte veldig på at journalisten lot påstanden stå uimotsagt.

  Skal ikke de som driver balansert journalistikk hente inn kilder som sier det motsatte, spesielt i saker som egentlig er kontroversielle ? Det virker som Norges befolkning bare stilltiende godtar å få tredd en rekke slike formyndersaker over hodet.

  • ukorrigert Says:

   Det virker på meg som det er lite kultur for å stille kritiske spørsmål blant journalister i Norge. Alt for ofte fungerer journalistene bare som mikrofonstativ for politikerne.

   Spesielt på radio legger jeg merke til dette noen ganger, der journalisten og intervjuobjektet nærmest har en kosestund sammen hvor de prater fortrolig om politikk og sånn.

   • Anonym Says:

    Norge er på mange måter allerede en moraliserende politistat der statsmakten trenger seg langt inn i familielivet. Dette fører til de reneste hekseprosesser i mange tilfeller, og er helt uakseptabelt.


 2. Hvem er det som stiller et eneste kritisk spørsmål til Huitfeldt eller Storberget? Begge statsrådene jobber med problematikk i forhold til barn, og begge får komme med sine påstander uten at noen kommer med motforestillinger.
  Huitfeldt løfter ikke et øyelokk for å avhjelpe barns forhold til siine fedre. Når mor ikke vil at barna skal ha kontakt med far, eller mor velger å dra langt vekk med barna ved samlivsbrudd, så de mister faren sin, er hun ikke villig til å gjøre noe med dette. Den nye barneloven er et musepiss i havet i forhold til å gjøre noe med forholdene mellom fedre og barna deres.
  Storberget kakler i vei om vold mot kvinner og barn, og skal beskytte dem, men sier ikke med et ord at mange kvinner mishandler sine egne barn. I hans verden er det fedrene som er slemme, selv om dette ikke er sant! Før utspillet om meldeplikt og taushetsplikt nå, kom Storberget med et utspill hvor han vil fjerne behovet for å dokumentere overgrep/vold mot barn, slik at mødre kan holde barna unna fars samvær! Det skal være nok at mor mener det er grunn til mistanke… Og dette sier da justisministeren, som burde være den første til å vite at ingen ting er bevist før en dom er endelig.
  Legg merke til at det dreier seg om at det ikke trengs bevises noe for å holde ungene vekk fra samvær med far, men ikke når det gjelder daglig omsorg hos mor! Omsorgen er det mor som sitter med i 97 prosent av tilfellene, mens barna bor med far i bare 3 pst!
  Til tross for at mødre er voldelige mot barna oftere enn fedre, gjenspeiler Storbergets verden seg i rettsapparatet. Kun svært få kvinner må svare for vold mot barn, men desto flere fedre.
  Måtte endringen i forhold til taushet-/meldeplikt føre til at flere slik saker kommer frem for politiet, og da IKKE bare menns vold!


 3. […] å bestemme hva som er best for en selv (kontantstøtte, valgfrihet innen skole og eldreomsorg), personlig integritet (taushetsplikten) […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: