Solhjell, du er full av dritt!

august 7, 2009


Bård Vegar Solhjell har noen «fine» uttalelser i E24. Her langer han ut mot «rikingene» som støtter Frp.

– Disse stemmer ikke som du og jeg, som støtter et parti fordi vi er enige med politikken. Hagen og de andre rikingene støtter partiet som vil føre til størst personlig vinning for dem selv, sier Solhjell.

Hvordan vet du det Solhjell? Hvordan kan du prate på vegne av andre på denne måten? Hvordan vet du at «disse» ikke mener at det de gjør er bra for landet, og at dagens skattepolitikk kunne vært bedre med tanke på landet?

Slik drittpreik bør en voksen mann holde seg for god til!

Solhjell støtter også opp om Frank Aarebrots påstander:

– Siden FrP ønsker å fremstå som «partiet for folk flest», så vil den negative omdømmeeffekten være større enn effekten av sju millioner ekstra i kassen, sier Aarebrot til E24.

Men det Aaebrot og Solhjell her legger til grunn er nettopp at folk er misunnelige egoister som lar vær å stemme Frp i frykt for at noen skal tjene mer på det enn dem selv. Denne appellen til egoisme går hele tiden igjen i de rødgrønnes retorikk, det snakkes hele tiden om forskjeller og omfordeling fra de rike til fellesskapet. Hele tiden såes det misunnelse og misnøye rettet mot «rikingene».

Man hører aldri fra den siden snakk om at det er sunt for Norge med et solid privat næringsliv som skaffer arbeidsplasser og verdier å skatte av. Beklageligvis er det nettopp den tanken som driver mange til å stemme helt annet enn missunnelses- og misnøye-partiene til venstre.

Solhjell, du er full av dritt! Du tillegger andre meninger du ikke har grunnlag for, og du gjør det for å sverte dem. Du sår misnøye og hat rettet mot andre mennesker, bare fordi de har lyktes. Du appellerer til egoisme og misunnelse. Og du bedriver skremselsproaganda! Du kan dra til …, for jeg vil aldri stemme på partiet ditt eller negative og ødeleggende mennesker som deg.

Reklamer

6 Responses to “Solhjell, du er full av dritt!”

 1. Tiril-Eline Says:

  ære være! ❤

 2. SVein Says:

  Ja, Solhjell er vel en av de mest tragiske i SV.
  Når skal de finne på noe nytt. Honecker i DDR brukte jo akkurat de samme frasene.

  Er sosialisme en religion eller en sykdom?

 3. Kjell Says:

  «Du sår misnøye og hat rettet mot andre mennesker, bare fordi de har lyktes. Du appellerer til egoisme og misunnelse. Og du bedriver skremselsproaganda!»

  Trodde det var Siv´s område jeg, du vet «splitt og hersk», «dem mot oss» retorikk.

  Btw, det spilles ikke helt rent på den andre siden av gjerdet heller : http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/article2847309.ece

  • ukorrigert Says:

   Ja, Siv er blitt beskyldt for mye. Det er mange, som Solhjell, som er glad i å demonisere motparten. Og når noe blir gjentatt ofte nok, så kan det etter hvert fremstå som en sannhet.

   Her tar jeg forøvrig Solhjell konkret på sak og uttalelser.

   Linken din kan jeg ikke se at er relevant i forhold til dette temaet. Det er ingen der som driver skremselspropaganda eller tillegger andre meninger eller lignende.


 4. […] har et rettmessig krav på. Denne typen appell til egoisme og grådighet gjør meg egentlig ganske forbanna. Dessuten handler dette i stor grad om å være gavmild med andres penger, så man slipper å […]


 5. […] Allikevel vil jeg berømme Rødt for konstruktiv tilnærming til debatten og valget. De går ikke inn for å være vanskelige, slenge dritt, skape motsetninger og hat, slik vi opplever alt for mye av i debatten. Særlig, vil jeg subjektivt si, fra rød-grønn side (eksempel 1,2,3). […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: