Politikk koster liv

august 7, 2009


I går skrev jeg alt for mye om kranglingen mellom Navarsete og Geir Mo, de Geir Mo bl.a gjorde koblingen mellom politikere og ansvar for dødsfall på vei. Selv om jeg er imot å holde noen personlig ansvarlig på denne måten (da det ville umuliggjøre det å være politiker), så har politikerne fortsatt et ansvar for konsekvensene av den politikken de fører, og i forlengelse har velgerne et ansvar for den politikken de er med på å velge.

Jeg synes ikke alle tap av liv teller likt. Jeg synes det er langt verre når noen blir uforskyldt offer for andre, enn når de er ofre for egen dumskap. Midtdelere kan hindre mange ulykker der noen blir helt uforskyldt ofre for andres handlinger. Når noen kommer skjenende over i din kjørebane fra motsatt retning og i høy hastighet, så er det forferdelig lite du kan gjøre. Du rekker kanskje å krysse fingrene.

Ta ansvar, og velg noen politikere som vil ruste opp veiene og bygge flere midtdelere. Det vil redde liv, og beskytte deg og andre mot å bli tilfeldige ofre for andres uforsiktighet.

Jeg vil også oppfordre til å bli organdonor.

Reklamer

11 Responses to “Politikk koster liv”

 1. tor Says:

  Trist

  Trist ,men det nytter ikke å koble det til politikk. Alle vil ha tryggere vei.De rød\grønne prøver Bondevikregjeringen ville så gjerne og Frp skriker om mer midler innimellom utspill om høyere fartsgrenser og skattelette.

  • ukorrigert Says:

   Nei, alle vil ikke ha tryggere vei. Det har vært mye motstand mot veiutbygging, bl.a av miljøhensyn.

   Og det har også vært mange klager og kampanjer rundt om i landet i forhold til trafikkfarlige veier opp gjennom årene, fordi politikerne har vært trege eller uinteresserte i å gjøre noe.

   Til og med valgtesten til Aftenposten setter kollektivtrafikk opp mot utbygging av veier med utsagnet «Det må satses mer på kollektivtrafikk enn nye, store motorveier».

   Så dessverre er det ikke slik at det er politisk enighet om å heve veistandarden og gjøre veiene sikrere.

 2. tor Says:

  Javel.
  Hvem er det så som kan gi oss færre trafikkdrepte?

  • ukorrigert Says:

   Politikere som satser på tryggere veier, bl.a flere midtdelere.

   Hvem dette er skal jeg ikke si noe mer om, men følg med i mediene så finner du det ut etter hvert.

 3. JAH Says:

  Det antydes allerede at høy fart kunne være årsaken til dødsulykken. Veistandard og midtskille kan kanskje redusere antall dødsulykker, men jeg tviler. DET ER FARTEN SOM DREPER.

  • ukorrigert Says:

   Det er ikke noe enten/eller her. En ulykke har som regel mange årsaker som spiller inn i varierende grad.

   Spørsmålet er hva kan vi gjøre noe med, hva er hensiktsmessig å gjøre noe med og hvilke fordeler og ulemper har tiltakene.

   Man kan sette ned farten på alle landets veier til f.eks maks 60 km/t, og hindre mange ulykker. Men dette har den store ulempen at det vil koste masse tid og penger, og skape masse missfornøyde mennesker.

 4. tor Says:

  politikk

  spørsmålet er : Kan vi med å stemme et spesielt parti få færre drepte. Eller hvis alle fikk mulighet til å kjøre store trygge biler f.eks WW touran….Nei..ops!! Det var visst en sånn som drepte.. Det er dem som har den minste bil som får smellen ikke den som er årsak

  • ukorrigert Says:

   Jeg tror absolutt vi kan få færre drepte ved å stemme partier som er villig til å satse på forbedring av veiene!

   Å forby forskjellig størrelse på biler tror jeg kan bli vanskelig. Men med flere midtdelere kan vi få færre tilfelle av at man blir drept av å få en stor bil i fronten.

 5. Anders Says:

  Midtdeler burde være et mål med svært høy prioritet. Svinekjører får vi ikke gjort stort med, de fleste vet godt hvilke risker de tar.


 6. Alle kan gjøre feil, og det kommer stadig nye «verdensmestre» på vegene. Faktisk er det ikke bare unge som er det. Men helt enig med deg at det må fysiske midtrekkverk til skal vi klare å hindre de stygge frontkollisjoner som kan ramme mange uskyldige. Vi vet ikke hvem som kommer mot oss neste gang…vi må bare stole på at det går bra og ofte er det flaksen.

  Se forslag: http://www.frontkollisjoner.no/politikk/fra-stortinget/335-maner-til-felles-innsats-grunnlaget-er-lagt

 7. øyvind lien Says:

  ta vare på våre jenter istedefor å la jens sine invandrere våta dem.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: