Frivillig eller tvungen støtte?

august 7, 2009


Frp er så heldig å få økonomisk støtte fra en del «rikinger» i valgkampen. Dette er en frivillig støtte fra personer som har lykkes i næringslivet, og ser verdien av en politikk som legger til rette for privat næringsliv.

Dette er en verdi alle burde se, selv skattekåte sosialister. Grunnen til det er at verdiskapning i næringslivet er selve grunnlaget man skal skatte av. En mer aktivt og velfungerende næringsliv, desto mer er det å skatte av, og det klinger godt i fellesskapskassa. «Rikingene» er egentlig ikke så ille om man tenker på det på denne måten?

Imens støtter LO Arbeiderpartiet med et antall millioner jeg ikke har kjennskap til. Det interessante med disse millionene er at de kommer fra medlemmenes kontingenter. Og det uavhengig av om medlemmene støtter Arbeiderpartiet, Frp eller et annet parti. Ikke-arbeiderparti-stemmende LO-medlemmer er altså tvunget til å støtte Arbeiderpartiet økonomisk dersom de skal være fagorganisert i LO! Og det er ikke bare å melde seg ut og stå alene heller, det blir uglesett på mang en arbeidsplass, og man mister de personlige fordelene med medlemskapet (og hadde Valla fått igjennom sin hjertesak, så hadde det vært ulovlig å ikke være organisert).

Her burde LO kjenne sin besøkelsestid og fordele sin støttepott på de forskjellige partiene basert på medlemmenes tilhørighet.

Men det kommer selvsagt ikke til å skje med verken det første, andre eller tiende. I stedet er LO sterkt engasjert i valgkampen og bidrar gjerne med egne annonser til fordel for AP og til angrep på andre partier.

Reklamer

2 Responses to “Frivillig eller tvungen støtte?”

 1. dutchy Says:

  Så enig med det du skriver, synes det er helt på trynet at det skal være fagforeningen som bestemmer for alle medlemmer hvilket politisk parti det er «korrekt» å støtte.
  Jeg hadde gjerne vært medlem av LO men jeg nekter å sende penger til et politisk parti som ikke snakker for meg og mine meninger. Er medlem i Parat, får egentlig ikke noe tilbake for det men jeg er da i hvert fall ikke en som lever på felleskapet.
  LO burde inse nå at det er flere partier som har gode ting i partiprogrammet, AP er ikke som det en gang var det partiet som ene og alene var der for vanlig arbeidstakere, tvert imot sulle jeg si nå.
  Den dagen LO slutter å sende kontigentet direkte til AP, den dagen er jeg medlem hos dem.

 2. Metallian Says:

  DU misforstår hele greia. Rikingene støtter Frp fordi det vil gjøre dem rikere, LO støtter Ap fordi det vil gjøre arbeiderne rikere. LO er en interesseorganisasjon som skal jobbe for sine medlemmer.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: