Har ikke barnehagen begynt igjen etter sommerferien?

august 6, 2009


Det kan virke slik, for barna har tydeligvis alt for mye tid til å sitte hjemme foran PC’en og skrive meldinger til og om hverandre på Twitter.

I ekte barnehageånd: Det var Navarsete som begynte!

Det er og har vært mye flåseri fra politikermunn. Navarsete hevder at en stemme på FrP er et selvmordsprosjekt. Ikke noe oppsiktsvekkende i det. Det er dette nivået debatten alt for ofte ligger på. Påstander, skremselspropaganda og null argument eller saklighet.

Dette burde egentlig Frp bare avvise som det tøvet det er. Desverre er det ikke slik Frps Geir Mo reagerer, han legger seg i stedet på omtrent samme nivå og twitrer:

«Navarsetes uttalelser om at en stemme til FrP er et selvmordsprosjekt representerer et nytt lavmål fra dama. Skulle jeg lagt meg på samme nivå burde jeg vel titulert henne som morder som ikke sørger for bedre veier i hjembygda en gang…»

Problemet her, Mo, er ikke at du ikke har et poeng. Problemet er at måten du prøver å få frem poenget ditt gjør at du havner nede på samme nivået som Navarsete.

Jeg skjønner problemet til Mo. Det er todelt. Først er det vanskelig å faktisk svare på slike beskyldninger som Navarsete kommer med. Man blir fort dratt ned på same nivået som den man svarer. Jeg har erfaring med diskusjoner på nett, og dette vet jeg. Det andre problemet er å få oppmerksomhet rundt svaret. Og den norske pressen er så alt for glad i å videreformidle krangling, spissede uttalelser og annet dusteri. Mens et sindig tilsvar til Navarsetes våseri ville neppe bli hørt. Og når man i tillegg vet at våseri av typen til Navarsete blir hørt og tatt alvorlig, så kan det være frustrerende.

Allikevel er ikke løsningen å la seg trekke ned på samme nivå i et forsøk på å heve nivået på debatten. Det blir selvødeleggende. da får man heller påpeke at dette er et nivå man ikke legger seg på selv, og så innse at de som elsker slike uttalelser er tapte stemmer. Jeg tror dette følger sympatier allikevel, slik at disse stemmene i stor grad var tapt i utgangspunktet.

Navarsetes svar på Geir Mos reaksjon er ikke mye å glede seg over det heller.

– Det er veldig ille hvis han bruker den typen karakteristikk om min person, sier Navarsete til Dagbladet.no.

– Hadde han karakterisert resultater på politikken vår hadde det vært greit, men hvis valgkampen skal bli slik at han karakteriserer andre på den måten, så synes jeg det er veldig alvorlig.

For det første så viser hun ingen tegn til selvinnsikt eller til å ha forstått Geir Mos poeng. For det andre tror hun at det er hennes person som er angrepet, mens det egentlig er et åpenbart angrep på veipolitikken til Senterpartiet, hvor Mo bruker henne som representant for Senterpartiet politikk, fordi det var hun som kastet skitt på Frp. (Det er nesten ubehagelig å skrive dette, fordi jeg merker hvor dumt det er. Noe som går på det jeg skrev ovenfor, dersom man først begynner å diskutere slike uttalelser så er det veldig fort gjort å rase ned på samme nivået selv.)

Nå heier jeg på høyresiden, så mitt råd blir rettet til Geir Mo, Frp og Høyre: Når venstresiden setter igang med sin skremselspropaganda og skittkasting, bare påpeke at dette er grunnløse beskyldninger og nettopp skremsler. Og påpek at politikk på skittkastingsnivå er noe dere ikke ønsker å bli med på. Det gir nok ikke så mye oppmerksomhet i skvalderpressen, men jeg tror at man tjener på saklighet på lang sikt.

Oppdatering:
Arbeiderpartiets Thomas Breen har også lyst til å være med å krangle med de andre barna.

– Det er helt greit å spissformulere for å få søkelys på saker i media, men når han går til angrep på en kollega og kaller henne en morder, så har han nådd et lavmål.

Det skal han ha, selv om han heller ikke har forstått Geir Mos poeng (og det, Geir Mo, demonstrerer vel at fremgangsmåten din ikke var helt heldig), så holder i hvertfall Breen seg for god til å bli med på samme drittkastinga.

Selvinnsikt (på vegne av partiet) demonstrerer derimot Breen ikke:

– Det er ikke første gang Frp bruker en uredelig retorikk, det virker nesten som om dette er en bevisst strategi fra dem for å nå fram i valgkampen. De burde gå en runde med seg selv, slik at de skjønner at en slik retorikk ikke skaper annet enn politikerforakt, sier Thomas Breen.

Dette altså fra en som representerer Arbeiderpartiet, som stadig driver med skremselspropaganda rettet mot Frp av den typen som Geir Mo ville til livs. (Nok en gang, Geir Mo, demonstreres at du ikke var helt heldig med fremgangsmåten.)

Reklamer

3 Responses to “Har ikke barnehagen begynt igjen etter sommerferien?”

 1. Anders Says:

  Synes Mo er ryddig i og med at han sier SKULLE JEG LEGGE MEG PÅ SAMME nivå. Skremmende å se hvordan de bruker det som skyts også. Valgkampen blir jo et sjøslag hvor absolutt alt skal stikkes i kanonene. Patetisk.

  • ukorrigert Says:

   Tja, jeg skjønner poenget hans. Problemet er at ved å fullføre setningen så har han (diskutabelt) lagt seg på samme nivå. Han har uttalt koblingen «personlig ansvar for drap pga. dårlig politikk», en kobling som ikke hører hjemme i politikken.

   Dessuten er det bare å se på reaksjonen. Mange forstår ikke poenget, og mange andre vil ikke forstå poenget fordi de kan bruke missforståelsen til å angripe Mo tilbake.

   Se bare på Breens angrep. Mo har stilt seg laglig til, og Breen hugger løs. Poenget til Mo drukner fullstendig.

   Skal man ta for seg seg utspill av typen til Navarsete, så må man gjøre det på en mer nøktern og saklig måte enn det Geir Mo her har prestert.

   • jada Says:

    «Mange forstår ikke poenget, og mange andre vil ikke forstå poenget fordi de kan bruke missforståelsen til å angripe Mo tilbake.»

    Du tilhører sistnevnte gruppe.

    Du og Breen er uærlige opportunister som «misforstår» med vilje. Og det er rett og slett patetisk.

    Mos utspill var 100% nøkternt. Han kalte ikke Navarsete noe som helst. Han sa hva han kunne kalt henne hvis han hadde lagt seg på hennes nivå.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: