Kristin Halvorsen legitimerer hat og mobbing

juli 24, 2009


Halvorsens uttalelser i forbindelse med at Stein Erik Hagen flagger ut har gjort med betenkt, og gir meg en ekkel følelse i magen. Det er følelsesladet og personrettet og ikke egnet til annet enn å skape splittelse og hat.

– Hagen har mer enn god nok råd til å være med på det norske spleiselaget. Ingen betaler mer enn 1,1 prosent i formuesskatt i Norge, og det klarer han uten problemer, sier finansministeren.

– Her har regjeringen jobbet knallhardt og sørget for de mest omfattende tiltak mot finanskrisen, slik at vi alle skal være best mulig rustede – og nå stikker`n bare av!

Ref: e24.no

– Stein Erik Hagen er en meget rik mann, og det skulle bare mangle at han er med på å bidra til det spleiselaget som vi har i Norge.

Ref: Aftenposten

– Hvis Hagen tror han kan true oss – glem det! var Halvorsens kraftsalve.

Ref: Dagbladet

Hun argumenterer ikke for hvorfor skattenivået er riktig, hun prøver rett og slett å fremstille Hagen som et dårlig og egoistisk menneske. Slike personrettede angrep hører ikke hjemme i en offentlig debatt. I den stillingen Halvorsen befinner seg i burde hun holde seg for god til dette. Halvorsen er en rollemodell for mange mennesker, og når hun går ut og angriper enkeltpersoner på denne måten, i en tone som dette, så legitimerer det denne typen personangrep. Dermed er Halvorsen med på å skape hat mot enkeltpersoner, og mot grupper. Og hun er med på å så splittelse mellom bedriftseiere og investorer på ene siden, og arbeidstakere på andre siden, to grupper som egentlig burde samarbeide fordi de er avhengige av hverandre.

Kristin Halvorsen bør enten skjerpe holdningen sin eller komme seg ut av politikken!

Oppdatering:
Stoltenberg er ikke stort bedre:

– Jeg mener det er synd Hagen-familien ikke vil være med på det spleiselaget den norske modellen bygger på, det at alle bidrar. De som har mest betaler mest inn til felleskassa, men til gjengjeld får vi offentlig finansierte sykehus, skoler og en god velferd som alle har glede av, sier han.

Ref: TV2

For det første: Et spleiselag er noe man enes om. Her er det Stoltenberg som dikterer og hagens som forventes å opptre lydig.
For det andre: Stoltenberg er ikke i noen posisjon der han kan definere at «den norske modellen» er det samme som det skattenivået Stoltenberg ønsker
For det tredje: Å påstå at Hagen ikke ønsker å bidra er en påstand Stoltenberg ikke har dekning for. At Hagens ikke synes Stoltenberg sitt opplegg er rimelig er ikke det samme som at han ikke vil bidra.

Jeg vil ikke ha politiske ledere som Halvorsen og Stoltenberg. Jeg vil ha ledere som kan ta debatten på ærlig vis, og ikke drive med slike usakligheter som dette. Les også: Falske angrep og avledningsmanøver fra Stoltenberg

Reklamer

5 Responses to “Kristin Halvorsen legitimerer hat og mobbing”


 1. […] følger Stoltenberg opp Halvorsens mobbe-retorikk ved å appellere til følelser og fremstille Hagen som en egoist som ikke ønsker å […]

 2. Nils Says:

  Kristin Halvorsen og andre SV’ere er noen umodne fjols. SV er et skadelig parti for Norge. Den eneste grunnen vi merker lite til skadene er fordi oljen redder Norge.

  • ukorrigert Says:

   Det som viser hvor umoden Halvorsen er er denne måten å reagere på og uttale seg på. Det sømmer seg ikke på noen måten en politisk leder.

   Velferdsstaten i dagens form er et luksusgode vi kan unne oss pga. oljen. Men i fremtiden så må økonomien vår bæres av verdiskapning i privat sektor. Om vi ikke legger til rette for innovasjon og utvikling i privat sektor i dag, så vil vi lide hardt for det om noen tiår.

 3. Hypern Says:

  Det første de gjorde var å gi seg selv skattelette. Så ga de seg selv et stort lønnstillegg. Seriøse idioter vi har på stortinget. Hvordan kan mange av dem ha null i formue. Kan de ikke tette smutthullene de selv bruker for å slippe formueskatt. De hullene kjenner de jo veldig godt. Ikke noe problem å sette opp satsene på skatt de selv lurer seg unna.

 4. Hypern Says:

  Det er ikke Hagen som er en trussel for den NORSKE VELFERDEN. Det klarer vår regjering å gjøre veldig godt selv uten hjelp fra noen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: