Falske angrep og avledningsmanøver fra Stoltenberg

juli 24, 2009


– Synd at ikke alle vil bidra til den norske modellen, sier Stoltenberg om utflaggingen.

Ref: Dagbladet

I en kort setning begår Stoltenberg to kjappe feil:

 • Stoltenberg har ingen forutsetning for å påstå at Hagen ikke ønsker å bidra. Hagen har bidratt med masse opp gjennom årene
 • Stoltenberg har ikke anledning til å definere «den norske modellen» til å være lik det skattenivået den rødgrønne regjeringen har innført

Ellers følger Stoltenberg opp Halvorsens mobbe-retorikk ved å appellere til følelser og fremstille Hagen som en egoist som ikke ønsker å bidra.

Dette er en såkalt «red herring«, på godt norsk avledningsmanøver, for å føre debatten vekk fra hva dette egentlig burde handle om: det norske skattenivået generelt og formueskatt spesielt.

Er Stoltenberg og Halvorsen for feige til å forsvare politikken sin på en saklig måte uten personangrep?

Reklamer

4 Responses to “Falske angrep og avledningsmanøver fra Stoltenberg”

 1. Petter Says:

  Helt enig!

  Formueskatten kan like gjerne være beskatning av penger en ikke har (verdien på aksjer) som beskatning av penger som allerede er beskattet flere ganger tidligere.

  Selv betaler jeg ikke formueskatt grunnet gjeld, men jeg er tilhenger av høyere inntektsbeskatning heller enn å videreføre formuskatten som er helt urimelig.

 2. blæh Says:

  Formuesskatten hadde vært litt greiere om den gikk til kommunen folk bor i, ikke staten. Arveavgift derimot..fytterakkern..

 3. forvirret veggelus Says:

  Jeg har tenkt litt (noen ville sagt; fy flate..nå blir det trøbbel):

  Hagen ga penger til en type forskning som lå hans hjerte nær. Det ble hakket på av de røde, for privatpersoner skulle ikke styre sånt,- det skal kun myndighetene (staten). Hagen mobbes og utsettes i tillegg for en til tider vemmelig adferd av dem som styrer landet. Men de rike skal jo tas her,- de er erkefienden til de røde.

  Bill Gates gir penger til vaksiner,- det hyller Jens så mye at han gir noen milliarder, han også, men ikke av egne penger, neida; landets. Og rikingen Bill Gates sleikes oppetter ryggen (kun et uttrykk for å kunne sammenlikne ting litt) av statsministeren,- det er jo ikke en nordmann de kan mobbe. Men altså; Gates bestemmer jo der..hans private hjertesak, og da er det plutselig i orden for de røde.
  Ikke så snillt som man umiddelbart tror, forresten, for vaksinene skal nok kjøpes i Vesten, så det meste av milliardene havner i kapitalismens høyborg igjen.

  Det er mangt og meget en forvirret stakkar ikke skjønner,- må si det :\


 4. […] som kan ta debatten på ærlig vis, og ikke drive med slike usakligheter som dette. Les også: Falske angrep og avledningsmanøver fra Stoltenberg Posted by ukorrigert Filed in Uncategorized 5 Comments […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: