SU’ere og kvinner forstår ikke generalisering

juli 22, 2009


– Det maskuline blikket burde komme mer tilbake. Kvinnene er ofte veldig opptatt av parkett og kjøkkeninnredning. Slikt koster relativt lite å ordne på, sier advokat Thore Eithun Helland i Huseiernes Landsforbund til Bergens Tidende.

– Fra 1950

Leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, mener Helland høres ut som han lever i 1950.

– Den uttalelsen her ser ut til å være tatt fra en pressemelding fra 50-tallet. Det får være måte på å sette folk i bås, sier leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, til tv2nyhetene.no.

En generell uttalelse om en gruppe er ikke noe som gjelder absolutt alle tilhørende gruppen, men noe som preger eller gjelder den omtalte gruppen i større grad enn sammenliknbare grupper.

Man mange kvinner og SU’ere er så opptatt av å være politisk korrekte at de blir blinde for alt annet. Heldigvis finnes det mange oppegående kvinner også.

Ref: TV2

Reklamer

6 Responses to “SU’ere og kvinner forstår ikke generalisering”

 1. paal thomas Says:

  Teit å påstå at kvinner ikke forstår generaliseringer da.

 2. Den Moderne Mann Versjon 2 Says:

  Takk for sist og gratulerer med nytt design!

  Politisk korrekthet er et mye større problem enn folk tror. Dersom en ser på reaksjonene fra ulike debattanter og bloggere, så er det mange som sier at de vil ha seg frabedt slik informasjon. De vil altså indirekte at ytringsfriheten kun skal gjelde for det politisk korrekte.

  Dette gjelder ikke kun media. F.eks. en tilsynelatende seriøs side som forskning.no(for så vidt media, men du vet hva jeg mener) er nå mer eller mindre blitt en venstreradikal feministside, under ledelse av Nina Kristiansen, tidligere AKPer og leder for Kvinnefronten.

  Du har kanskje fått med deg debatten ang. kjønnsforskning vs. biologi- og evolusjons-forskere? Dersom det ikke er tilfelle, så går den ut på at kjønnsforskere benekter alt som har med biologi og evolusjon å gjøre. Og til disse liksomforskerene pøser staten på med millionsvis av kroner.

  • ukorrigert Says:

   Heisan, måtte kikke litt gjennom hva som fantes av design her på wordpress. Ganske begrensa hva man kan gjøre uten å måtte betale ekstra. Burde nok valgt blogspot. Nok om det.

   Joda, har fått med meg litt av den nevnte debatten, og så vidt kommentert en liten sak der også for en stund siden. https://ukorrigert.wordpress.com/2009/07/14/logikk-demonstrasjon/

   Det er ting jeg absolutt kunne tenke med å kommentere mer av. Selv er jeg sterk tilhenger av å forholde seg til virkeligheten, uavhengig av om man liker de politiske konsekvensene eller ikke.

   Forskning.no følger jeg også med på, og kommenterer en sjelden gang iblant. (JB) Publikasjonen har tapt seg ganske mye siden den gang den kom ut på papir, mye på grunn av tydelig politisk slagside på en del av artiklene. Og ikke minst alle NTB-nyhetene trekker ned. Kvantitet != kvalitet.

 3. predikeren Says:

  Istedenfor å henge ut damenes smak, burde man henge ut selgerne og spørre dem om lovverket ikke pålegger dem å gi korrekt og relevant informasjon om varen de selger! Leker de «hestehandlere» selv i vårt lovregulerte samfunn?
  Er det ikke lovregulert bør det jo bli det!
  Ved andre varer krever man datablad for vareinformasjon, det burde det være her også! Og ikke forlange at en kunde skal bruke av sin tid til å bli «spesialist» på produktet før man handler. Jeg kjenner veldig mange menn som er helt dust og ikke ville egnet seg som rådgivere for noe som helst!
  Men journalister er de!

  • ukorrigert Says:

   Det kan du si. Det er mange plikter ute og går når det gjelder kjøp og salg av bolig. Selger har opplysningsplikt, men kjøper har også plikt til å sjekke hva hun kjøper. Og når det siste ikke er gjort godt nok, da kommer konflikten og bråket.

   Men jeg har en tendens til å henge meg opp i det jeg synes er sviktende logikk, og det er derfor det var det jeg endte opp med å kommentere også denne gang. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: