Sutre-Jensen freser mot LO

juli 3, 2009


VG kan melde om Frp-bunn i LO-undersøkelse.

Med den langvarige anti-Frp-propaganden som LO har bedrevet, så er det ikke overraskende at det etter hvert får påvirkning også på medlemstallet. Men om årsaken er man melder seg ut, eller skifter standpunkt, sier artikkelen og formodentlig undersøkelsen lite om.

At dette virkelig er rekorddårlig, slik VG hevder, må man ta med en klype salt. Det er nok bare rekorddårlig for journalister med korttidshukommelse. 17 prosent er ganske høyt antall i forhold til for en håndfull år siden, da FrP generelt lå mye lavere enn dette både i befolkningen og LO. Og den gang LO ikke så noen grunn til å kjøre anti-FrP-propaganda.

Men da FrP vokste begynte LO aktivt å beskytte seg selv i sin nåværende form, ved å bruke sin innflytelse på å fremstille FrP som en trussel mot arbeidstakere generelt. Vi har sett det utad i LO-sponsede annonser for AP i valgkamper, LO-sponsede annonser som trekker enkeltsaker ut fra FrP sitt program og presenterer det uten sammenheng og argumentasjon, og med selvsagt med en negativ vri. Avsløre Frp-koden kalte Kolberg det.

Fasinerende er det også å lese hvordan journalisten i VG omtaler saken:

– Frps arbeidslivspolitikk er en katastrofe for Frp, sier LOs valgkampgeneral, Øivind T. Hansen.
– LO er så til de grader til sengs med Ap at det er LO som har et problem, ikke Frp, freser Frp-leder Siv Jensen tilbake.

Det er blitt så populært å beskylde Jensen som sutrende og en hissigpropp. Og man ser dette gjenspeiles i debatter om FrP. Alt for mange elsker å snakke om sutre-Jensen i enhver sammenheng.

Man kan bare lure på hvordan FrP sin oppslutning hadde vært om journalistene hadde vært nøytrale i sin vinkling, og om FrP hadde like mektige venner som LO til å drive valgkamp for seg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: