Maktdemonstrasjon å følge opp meldeplikten

juli 2, 2009


Arfan Bhatti ble løslatt med betingelse om daglig meldeplikt. Da han ikke dukket opp som forpliktet ble han tauet inn av politiet for en alvorsprat og en natt på cella. PST innrømmer at dette var en maktdemonstrasjon.

Bhattis frosvarer Christian Elden uttaler: – Dette virker barnslig og som et misbruk av rettsvesenets ressurser

Det ser altså ut som om det er noe spesielt med at politiet reagerer når meldeplikten ikke følges opp av den løslatte.

Spørsmålet som da melder seg er åpenbart: Er vanlig praksis at meldeplikt er noe man normalt ikke tar så tungt i praksis?

Reklamer

11 Responses to “Maktdemonstrasjon å følge opp meldeplikten”

 1. ossy Says:

  godt og se att idiotenb er fengslet igjen

 2. Audun Says:

  Ser du ikke poenget?
  Det er ikke greit å bryte meldeplikten, men det finnes smidigere måter å opprette kontakt på.
  Jeg blir så jævlig mett sånne politi- stat- elskere som helt ukritisk lar politiet innvadere andre menneskers liv unødig. Håper du blir utsatt for noe lignende en gang. Men du er vel så skinnhellig at du aldri gjør noe galt.

  • ukorrigert Says:

   >Jeg blir så jævlig mett sånne politi- stat- elskere som helt ukritisk lar politiet innvadere andre menneskers liv unødig.

   Det jeg er mett på er folk som skal tillegge alle andre en masse meninger basert kun på egne fordommer.

   Bhatti får lov å være ute av fengselet han ellers med god grunn skulle sittet i, mot at an opprettholder meldeplikten.

   Poenget er, hvis han bare kan bryte meldeplikten uten konsekvenser, hva skal man da med meldeplikt? Da kunne han like gjerne fått permisjon uten meldeplikt.

   Hva skal man med symbolsk meldeplikt?

 3. Øyvind Says:

  Håper inderlig ikke det er vanlig praksis.

  @Audun: Haha. Sjekk fakta før du går til personangrep. Du trenger ikke bla lenger enn én bloggpost bakover for å se hva den «skinnhellige» Mr.Ukorrigert mener om overvåkingssamfunnet og polististaten.

 4. Erik Says:

  Uansett hva man har gjort seg skyldig i og sonet ferdig, så skal man da ikke måtte bli plaget av myndighetene på denne måten! Dette er et gufs fra totalitære regimer! Ikke noe annet! Pokker, dette skremmer meg! Og nei, jeg forsvarer ikke Bhatti. jeg forsvarer meg selv og alle andre frie kvinner og menn i dette landet! Frihet!? Hva pokker er det?

 5. Alex Says:

  Norsk politi…

  Høyt bemyndiget, men dessverre høyt underkvalifisert.

 6. Balltre Says:

  Ja..man kan spørre seg selv: Hva har man meldeplikt for.? Jeg tror ikke Bhatti «glemte» meldeplikten..! Han ga bare faen.! Og det er jo ikke noe nytt..!!

 7. LordMarius Says:

  Det de kunne ha gjort var å ta en telefon eller sende over en politiskolestudent for å sjekke om mannen var hjemme og irettesette ham. Han satt hjemme og spiste is med dattera si, han var ikke på vei til Argentina eller satt og bygde sammen en rørbombe. Om de gjorde det slik kunne det brukt de ressursene som nå ble kastet bort til å etterforske VIRKELIGE forbrytelser, og arrestere voldtektsmenn, tyver eller lignende.

  Noen dager før dette skjedde var Bhatti ute i media og kalte PST for amatører, og hevdet at han alltid lå et hestehode foran dem og visste hva de planla. Dette likte tydeligvis ikke PST, og de reagerte som små drittunger. Det er kvalmende at pengene som tas fra meg hver måned brukes på denne latterlige måten mens folk ikke får hjelp når de blir utsatt for VIRKELIGE forbrytelser.

  • ukorrigert Says:

   Spørsmålet mitt var: Er vanlig praksis at meldeplikt er noe man normalt ikke tar så tungt i praksis?

   Hvordan politiet reagerer viser hvor viktig man mener meldeplikten er. Ditt svar tolker jeg dit hen at du ikke synes meldeplikten burde være spesielt høytidlig.

   Du sier man kunne ta en telefon eller sende en student. Dersom man etablerer dette som praksis betyr det at man flytter ansvaret for oppfølgingen fra den innsatte til politiet. Dette betyr ikke mindre ressursbruk på politiet, men at politiet faktisk må bruke mer ressurser i lengden.

   Det smarteste politiet gjør om ressurssparing er målet er å vise at det får alvorlige konsekvenser om bryter meldeplikten. Så hvis du faktisk mener det er kvalmende at politiet bruker ressurser på dette, så burde du rette din kritikk mot de som bryter meldeplikten. Det er disse som skaper merarbeid på den ene eller andre måten.

 8. LordMarius Says:

  Nå er vi litt inne på to forskjellige diskusjoner her. Diskusjonen rundt om meldeplikt er en god ting, og hvordan den skal håndheves er én sak, diskusjonen rundt hva som har skjedd i den gjeldende sak i forhold til andre saker er en annen sak.

  I den gjeldende sak ser det ut til at PST har gått til dramatiske skritt, arrestert en mann og fremmet en påstand om fengsling de må ha visst at de ikke ville få gjennom. Dette kommer rett etter at Bhatti har vært ute i media og kalt PST inkompetente, og ellers fornærmet deres evner og arbeidsmetoder på forskjellig vis. Det sies så at reaksjonen i forhold til Bhatti er helt annerledes, og mye mer brutal, enn i andre, lignende, saker. Det får meg til å tro at det som PST her har gjort ikke er annet enn en pissekonkurranse, en barnslig markering av hvem som har størst pikk, kan pisse lengst, og er sterkest. Jeg gidder ikke at penger som tas fra meg under dekke av å skape et godt samfunn skal brukes på fornærmede byråkraters offentlige machismomarkeringer.

  Så var det dette med meldeplikt. Meldeplikt er bullshit. Se for deg at Bhatti virkelig vil stikke av. Han stikker ned på huset til smultringmisbrukerne, melder seg, setter seg inn i en Bimmer og peiser over grensa. Eller en båt. Eller et fly. Bullshit. Enten setter man folk i buret, eller så slipper man dem løs. Å legge en mann som sitter og spiser is med ungen sin i jern fordi han ikke har sagt hei er bullshit.

  • ukorrigert Says:

   Du skal ikke undervurdere viktigheten av stor … 😀

   For å være seriøs, jeg skjønner standpunktet ditt men er ikke helt enig. Med meldeplikt så får man et varsel når noen har stukket av. Man sørger også for at vedkommende ikke kan dra for langt av gårde i løpet av permisjonen. Det er begrenset hvor langt man kommer frem og tilbake i løpet av en dag. Man må i prinsippet holde seg i nærhete av hjemmet. Så meldeplikten har en misjon.

   Hvordan man skal håndtere de som ikke melder seg inn er en annen sak. Med telefon så kan vedkommende være hvor som helst. Men man kan sende ut en person som drar innom vedkommende, selvsagt, men da bør man etter min mening også ha andre konsekvenser i tillegg.

   Eller man kan inndra permisjonen, noe som definitivt ville virke avskrekkende.

   Når det gjelder dette konkrete tilfellet vs. normale tilfelle så vet jeg ikke hva som er normal praksis. Men det kan virke som normal praksis er ganske slapp (som jeg antyder i bloggposten). her synes jeg at skal man ha en meldeplikt, så får man følge den opp.

   Når det gjelder pissekonkurranse så tviler jeg på Bhatti glemte å melde seg. Han var nok ute etter å markere seg han også.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: