Ingen særbhehandling her, men storingsrepresentanter skal på riksen!

juni 20, 2009


Det er kommet for dagen at da stortingsrepresentant Inge Ryan var et par dager på Ullevål sykehus og «uttrykte misnøye med sider ved oppholdet ved Ullevål universitetssykehus», så tok helseministeren affære.

Bjarne Håkon Hanssen ringte «både direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen, og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen.» Noe som har blitt opplevd som press og vakt sterke reaksjoner i sykehusmiljøet.

Hanssen hevder det aldri var mening å legge noe press på sykehusene, men bare ville finne ut av hvorfor Ryan lå på Ullevål og ikke på Rikshospitalet, siden stortingsrepresentanter skal henvises til Rikshospitalet når noe er galt. Hanssen forsikrer at det ikke var ønske om noen form or særbehandling av Ryan.

…?

I Norge skal altså ingen særbehandles, men stortingsrepresentanter skal henvises til Rikshospitalet og ikke til Ullevål. Hvis ikke får man telefon av helseministeren personlig. Dette er altså hva mange norske politikere med glatt ansikt hevder er «samme tilbud til alle».

Nå har jeg i utgansgpunktet ikke noe problem med slike særordninger, så lenge de er godt begrunnet. Men når det går helt på tvers av hva de selv hevder de står for av politikk så blir det hykleri.

Hanssen beskyldes i forbindelse med saken for dårlig dømmekraft. En mann, en helseminsiter, som tror på telefonhealing basert på anekdotiske bevis, og går ut med det i media kan vel ikke ha dårlig dømmekraft?

Oppdatering
Mer kritikk: Leger anklager Helse-Hanssen for maktmisbruk
Og dermed: Helse-Hanssen legger seg flat

Personlig er jeg fortsatt mest oppgitt over at vi har en helseminsiter som tror på telefonhealing og ikke skjønner problemene med anekdotiske bevis.

Reklamer

9 Responses to “Ingen særbhehandling her, men storingsrepresentanter skal på riksen!”

 1. Bente Holm Says:

  Heldiggris som kom på sykehus.
  Der fikk han jo mat og pleie.
  Selv har jeg høy feber og elendig form.
  Man mistenker svineinfluensa.
  Men gå ut å kjøpe saft e.l. – nei det får jeg ikke. Får sulten er man jo ikke – kun bør vel drikke for feberen?
  Og nå sa Legevakten at jeg må vente i underkant av en uke på svarene fra Ullevål.

  Råttent gjort at noen får god behandling slik! Forskjell på folk i dette landet.

 2. Helga Says:

  Helseministeren bør vel følge litt med i timen, Ullevål eller riksen hva er forskjell. Det heter i dag Oslo Universitetssykehus og det er da et sykehus. men med en avdeling Rikshospitalet, Ullevål og Aker så da er det vel samme om pas. var på Ullevål eller riksen.

 3. hmmm Says:

  Så mye ringing rundt om fra helseministerens side. Kan det kalles forsøk på healing via tlf? Rart han ikke koblet Snåsamannen inn på linja.

 4. Lita Says:

  Kongefamilien og stortingsrepresentanter har Rikshospitalet (som er en del av Oslo Universitetssykehus) som sitt faste sykehus. Selv hører jeg til Lovisenberg Diakonale sykehus i Oslo, og det har å gjøre med hvilken bydel jeg bor i. Verre er det ikke. Siden stortingsrepresentantene i utgangspunktet er bosatt i fylket de er valgt inn fra, har man bestemt at når de er i Oslo, skal de behandles på Riksen.

  • ukorrigert Says:

   Jeg har som sagt ikke noe problem med det.

   Men hvorfor lage en sak hvor man ringer rundt til «direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen, og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen» fordi en person er to dager på et annet sykehus enn det som er ens «faste» sykehus?

   Da antyder man ganske kraftig at noe er «galt» med Ullevål.

   Det er ikke uvanlig at andre pasienter havner på alternative sykehus, basert på behandlingsbehov og ledig plass.

 5. Mauren Says:

  Nå er da Ullevål og Rikshospitalet slått sammen til Oslo universitetssykehus. Kan ikke forstå problemtet til nevnte stortingsfolk. Du må selvfølgelig regne med å bli lagt inn på Ullevål……samme «hus».

 6. Walker Says:

  Det er bra det er valgår i år slik at vi har en sjanse til å bli kvitt udugelige politikere som Hansen. Han får heller reise hjem til trøndelag å spise seg fet på pølser i stedet. Det er han god til.
  For å være litt saklig – det er bra dette kommer fram i lyset, for pølse-Hansen er ikke den eneste av pampene som benytter seg av vennekorrupsjon.

 7. Per Says:

  Selvfølgelig er det noe galt med Ullevål sykehus


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: