De prinsippløse rider videre: Overvåking og privat justis får fortsette

juni 16, 2009


Regjeringen, som jeg anklager for å være en gjeng uten evne til prinsipiell tenkning, demonstrer på nytt at enkle prinsipper om personvern er noe de ikke forstår.

Advokatfirmaet Simonsen har lenge hatt konsesjon for å overvåke fildelere og innhente og lagre privat informasjon om disse, uten å måtte gå omveien om politiet, strikk i strid mot prinsipper om personvern og prinsipper om at det er politiet som skal etterforske kriminalitet.

Som en konsekvens av dette har Simonsen bedt Lyse Tele om informasjon om hvem som bruker en gitt IP. Dette avslo selvsagt Lyse Tele å oppgi, noe som førte til en rettsak der Simonsen forlangte å få oppgitt disse opplysningene. Og om det ikke er skremmende nok, så er utfallet av denne rettsaken hemmeligholdt for det norske folk! Dette hører mer hjemme i en fasistisk stat, og er ikke holdbart i et demokrati!

Konsesjonen har gått ut og datatilsynet har bedt regjeringen komme på banen. Men regjeringen, hvis synes å være ukjent med demokratiske prinsipper, tar ikke tak i saken på noe som helst nivå. De utsetter(!) behandlingen til 2010 (etter valget), og vil i mellomtiden gi Simonsen forlenget konsesjon. For en prinsippløs og udugelig gjeng denne regjeringen er.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: