VG strekkern litt lenger

juni 2, 2009


Etter å ha lest i dag i Dagbladet og Aftenposten at sykepleierforbundet advarer mot FrP, fordi FrP ikke har nedfelt sin nye prioritering av likelønn i partiprogrammet (de føler seg lurt av FrP, og det lenge før FrP har hatt sjans til bryte noe som helst av løfter), kom turen til vår dårligste store avis som strekker sannheten litt lenger. VG drar en blank løgn og påstår «Frp vil likevel ikke ha likelønn.» Ikke en gang det gamle trikset med å sette en tankestrek foran utsganet for å gjøre det til noens påstand har VG brydd seg med i denne omgangen.

Og det til tross for at de har fått med seg forklaringen, her vakkert formulert av «nyhetsformidleren» NTB:

Frp-formannen forsvarer seg med at det er mye som ikke står i partiprogrammet, som likevel er partiets politikk. Hun sier hun har lagt inn forslag på Stortinget om et lønnsløft for de kvinnedominerte lavlønnsyrkene i offentlig sektor, men at «de andre partiene som prater varmt om likelønn, har tenkt å stemme det ned»

«Forsvarer seg med», er jo en fin og nøytral måte å ordlegge seg på.

Det er ingen tvil om at valgkampen er i gang.

Les også:
Ulik lønn er helt riktig
VG blir dårligere og dårligere

Reklame

5 Responses to “VG strekkern litt lenger”

 1. Jan Mayen Says:

  Jeg kjenner en mannlig og kvinnelig sykepleier. Det merkelige er at begge har samme utdannelse, har like lang ansinitet, og får den samme lønnen. Det må vel kanskje kalles likelønn?

  Hva er det sykepleierforbundet hyler opp om?

  Men selvfølgelig skal man sammenligne sykepleiere med anleggsarbeidere (som oftest er menn) tjener disse to gruppene jo ikke det samme.

  • ukorrigert Says:

   Jan Mayen, problemet med likelønnsdiskusjonen er nettopp det du er inne på, man definerer ikke hva man mener med likelønn.

   Sammenligner man innen et yrke, med samme ansenitet, samme utdannelse og samme ansvarsområde, så har vi så godt som likelønn.

   Sammenligner man menn og kvinner i snitt, så er det ganske store forskjeller. Fordi kvinner er i mindre grad i arbeid, kvinner velger andre yrker, kvinner er mere borte fra jobben på grunn av fødsler og permisjon, kvinner velger ikke karriere i samme grad osv.

   Når det er snakk om likelønn så bør man alltid få med seg hva det er snakk om og hva som er korrigert for i statistikken.

   Jeg tar opp dette i linken min ovenfor «Ulik lønn er helt riktig»

 2. Metallian Says:

  Skyld på media- offer-taktikken til Frpèrne er ihvertfall i full blomst så vi kan vel si valginnspurten har startet der i gården ja…

  • ukorrigert Says:

   Metallian, mener du at dette er god journalistikk av VG? Mener du VG har dekning for påstanden sin om at «Frp vil likevel ikke ha likelønn.»?

   Hvis nei, hvorfor kommer du da med et innlegg som dette? Er det ren taktikk for å henge ut FrP’ere?


 3. […] VG var det ikke nok å videreformidle saken, de valgte også å legge på litt og dro en glatt løgn og påstod FrP hadde snudd om […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: