Sex er et reelt behov

mai 25, 2009


De fleste menn som har opplevd en «tørkeperiode» kan skrive under på at sex er et reelt behov.

Ikke alle menn er attraktive og/eller forstår hvordan de skal klare å komme inn i et forhold som også innebærer sex. Men det betyr ikke at behovet nødvendigvis forsvinner. Noen klarer å forsone seg med det, men for andre blir det et reelt problem. En løsning for disse er å kjøpe seg samvær. En annen løsning er å ta seg til rette.

Sosialistisk ungdom vil fjerne en av disse løsningene.

Les også: Ventiler

Reklamer

10 Responses to “Sex er et reelt behov”


 1. Utrolig interessant at du ikke tror det skrikende, altoppslukende, sterke behovet for sex også finnes hos oss kvinner. Likevel er sex ingen menneskerett og bør ikke være en salgsvare. Jeg er enig — det kan FØLES som om vi ikke klarer oss uten eller kommer til å dø hvis ikke vi får pult nå med en gang — men fysiologisk sett ER det jo ikke slik, og derfor er ikke sex som mat og oksygen.

  En skremmende høy prosent av de såkalt «frivillig» prostituerte er mennesker med overgrepshistorie og et ulykkelig forhold til sin egen seksualitet. Hvis jeg bare kan ha sex med noen som må ha penger for det og som gråter når jeg har gått, da kjøper jeg heller et sexleketøy.

  PS. Det er ikke bare SU som «vil fjerne» løsningen sexkjøp — den ER allerede blitt fjernet fra første januar med politisk flertall…

  • ukorrigert Says:

   >Utrolig interessant at du ikke tror det skrikende, altoppslukende, sterke behovet for sex også finnes hos oss kvinner.

   Jeg har ikke sagt et ord om kvinners sexbehov i innlegget mitt.

   Det jeg synes er interessant er hvorfor så mange har behov for å tillegge andre meninger på denne måten.

   >Likevel er sex ingen menneskerett og bør ikke være en salgsvare.

   Men frihet er derimot en menneskerett. Og det bør gode begrunner til før man tar fra vioksne menneskers deres frihet til å avale sex med hverandre.

   >Jeg er enig — det kan FØLES som om vi ikke klarer oss uten eller kommer til å dø hvis ikke vi får pult nå med en gang — men fysiologisk sett ER det jo ikke slik, og derfor er ikke sex som mat og oksygen.

   Ikke bare er du kald og kynisk, men du har heller ikke forstått problemstillingen som er hva desperate menn gjør i en situasjon der de ikke får sex. 99/100 vil innfinne seg med situasjonen. Men hva tror du siste mann gjør?

   >En skremmende høy prosent av de såkalt “frivillig” prostituerte er mennesker med overgrepshistorie og et ulykkelig forhold til sin egen seksualitet.

   Det har du helt sikkert rett i. Det er mange skjebner her. Men å forby kjøp av sex handler ikke om å hjelpe disse menneskene. Det forebygger ikke overgrep og ulykkelige forhold til egen seksualitet. Derimot kan det føre til flere overgret.

   >Hvis jeg bare kan ha sex med noen som må ha penger for det og som gråter når jeg har gått, da kjøper jeg heller et sexleketøy.

   Så lettvindt er det kanskje for deg. Eller kankje ikke, hvis du en dag befant deg i en livssituasjon der det var fem år siden du hadde hatt mer fysisk kontakt med et annet menneske enn et håndtrykk, så er det ikke sikkert at en maskin lenger var en så god løsning som du i dag tror det er.

   Men du demonstrerer bare manglende psykologisk innsikt. Realiteten er at ikke alle velger din løsning. Realiteten er at det ikke finnes noen måte å få alle til å velge din løsning. Realiteten er at forbud mot å kjøpe sex for mange er å stenge eneste muligheten din har. Og realiteten er at å stenge for menneskers mulighet til å få tilfredstillt sterke behov både er kaldt, kynisk og risikabelt.

   Og la oss ikke glemme at slike forbud er et overgrep mot voksne menneskers frihet, den viktigste verdien vi alle har.

   • Marius Says:

    Ukorrigert – det er noen problemer med argumentene dine. Voldtekt forsvinner ikke dersom menn kan kjøpe sex. Kvinner har blitt overfalt på åpen gate nærmest bare meter fra prostituerte. I tillegg er visnok de fleste voldtekstmenn kjenning av kvinnen de voldtar. Så prostitusjon har ingen bevislig dempende effekt på antall voldtekter.

    Frihet – skriver du. Frihet er bra, alle vil ha frihet. men det finnes en grense for frihet, og den går der et annet menneskets frihet begynner. Å kjøpe sex fra trafficing ofre er å delta i et langt overgrep, og er direkte motsettningen av frihet- tvang.

    Det som jeg opplever som problem med loven om kjøp av sex, er at det er så mange nyanser som ikke blir tatt hensyn til. Jeg er ikke tilhenger av å kjøpe sex, men jeg gjenkjenner at det er vansklig å finne alle grensen, byttehandle f.eks.

    I min idelle verden hadde man ikke forbudt sex kjøp/slag, men gått etter trafficing og tilbudt alternativer til prostituerte. For å sikre friheten til de som er berørt.

    Til slutt; Sex er ingen menneskerett!

   • ukorrigert Says:

    Marius,

    selvsagt forsvinner ikke voldtekt av at man kna kjøpe sex. Det jeg sier er at det kan medføre mer voldtekt, eller andre typer overgrep, mot kvinner at noen menn i praksis avskjæres fra deres siste mulighet til å få sex og kroppskontakt på «fredelig» vis.

    Og ja, det finnes grenser for frihet. Selvsagt, det er derfor vi har lover i utgangspunktet. Jeg er ingen anarkist. Men frihet er viktig å bevare, og her tar man fra voksne menneskers frihet til å inngå en privat avtale de to voksne imellom.

    Og argumentasjonen for dette er ikke god nok. Mange av jentene som selger har problemer som har gjort at de har havnet i en fortvilet livssituasjon. Disse problemene forsvinner ikke av sezhandel blir ulovlig.

    Trafficking kan kanskje minskes noe, men jeg tror i svært liten grad. Problemet vil ofte bare forflyttes eller skyves under jorda der det er vanskeligere å hjelpe jentene som utsettes. Trafficking er allerede ulovlig, og bør bekjempes med helt andre midler.

    Å bekjempe trafficking er et godt formål, men ikke godt nok alene til å hellige middelet og forsvare et forbud.

    Sex er ingen menneskerett, men frihet til å inngå avtaler med andre mennesker er faktisk en menneskerett. Sex er også et sterkt behov, og som samfunn bør vi ikke ved lov ta fra noen deres siste mulighet til å få delvis dekt dette behovet. Ideelt sett fikk alle tilgang til en partner på «vanlig» måte, men slik er det desverre ikke.

    Apropos rett til sex: http://www.nrk.no/nyheter/1.6175252
    Det har også tidligere vært debatt om utviklingshemmedes rett til assistanse ved onani, eller/også få hjelp til å skaffe en prostituert. Folk med behov er ikke bare grisete ekle menn med overgrepstendenser.

  • Lars Anders Viker Says:

   «Utrolig interessant at du ikke tror det skrikende, altoppslukende, sterke behovet for sex også finnes hos oss kvinner.»

   Selv om det var slik, som det ikke er, så har kvinner en fordel – de kan sette seg ned på nærmeste bar eller utested og velge og vrake i partnere. En stor andel menn, selv mange spesielt attraktive menn, puler så og si hva som helst, spesielt etter de har fått litt å drikke. Gammelt, stygt, dumt, overvektig, vorter over hele trynet – you name it, det bryr dem ikke, de tar det beste de finner, samme hvor dårlig det er. Det er godt bevist gjennom adferdsstudier, men jeg regner ikke med at mer enn en liten brøkdel av alle som kaller seg feminister noen gang kommer til å godta det.

   «Likevel er sex ingen menneskerett og bør ikke være en salgsvare.»

   Der kom det ja, selve kronargumentet til feminstene – «sex er ingen menneskerett». Forsåvidt ikke nei, men det er jo helt på jordet så lenge ingen snakker om at de skal ha rett på å få utlevert sex. Det vi snakker om er frihet for voksne mennesker til å ha frivillig sex med hverandre. Poenget er jo at det er feministene som nekter frivillig sex mellom voksne mennesker under påskudd av å beskytte andre, og det er hvertfall ikke noen menneskerett. Tvert imot er det mot menneskerettighetene.

   «Hvis jeg bare kan ha sex med noen som må ha penger for det og som gråter når jeg har gått, da kjøper jeg heller et sexleketøy.»

   Ikke for å ødelegge den imponerende argumentasjonrekken din her, men det at det ikke finnes noen tilfredstillende sexleketøy for menn, det er kanskje noe som punkterer det du sier her litt, eller?

   «En skremmende høy prosent av de såkalt “frivillig” prostituerte er mennesker med overgrepshistorie og et ulykkelig forhold til sin egen seksualitet.»

   Det ikke så rart at folk med en historie av misbruk og generelle problemer velger de mest stigmatiserte og lavest ansette yrkene, spesielt når prostitusjon er en lettvint måte å tjene seg rik på.

   Sakens kjerne er hvordan det konsekvent er menn som skal tynes og hates, mens kvinner skal settes på pidestaller og gis alle mulige fordeler, samme hva saken gjelder. I bunn og grunn stigmatiseres alle horebukker fordi noen horer muligens får det verre pga. det de driver med. Hvordan hadde den samme generaliseringen fungert om det hadde vært kvinner eller innvandrere som måtte ta konsekvensene? Er det greit å diskriminere en stor gruppe innvandrere fordi mange av dem er forbrytere? Ikke det, nei.

 2. Vanlig mann Says:

  Samtidig så trenger ikke kvinner lenger å ha samleie med menn for å få barn. Slik har det riktignok vært en stund, men det blir mer og mer vanlig å benytte seg av andre alternativer.

  Kvinner sin økonomiske frihet har også gjort at mennene blir nøyere utsilt. Det er noen vinnere som koser mange damer og stadig flere tapere som ikke får seg noe som helst.

 3. Pikefjes Says:

  Eller så kan dere gjøre som meg.. Få jentene til å forelske seg med søte ord. ( Jeg ekke så pen at det gjør noe )
  Få deg noe, og deretter stikke til helvete av. Funker fett, så lenge du er flink til å ignorere samvittigheten din.

 4. Oss i SV og Rød Ungdum Says:

  Vi i rødt og SV vil saksøke Gud for å ha skapt mann og kvinne annerledes. Og for at løver dreper og spiser andre dyr. Og for at bier og blomster ikke er likestilte ( blomstene kan ikke fly) ergo er biene noen shovenister som tror de er noe for at de kan fly, de er sikkert tilhengere av USA og rasister på toppen.
  Fy fillern så urettferdig, Åhh vi blir så sint at FY FILLERN.
  Og for at fisk spiser plankton. Det er SÅÅÅ URETTFERDIG… GRRR..
  Stakkars plankton.
  Vi i SV og Rød Ungdom krever likestilling for plankton. Det er USA’s skyld at milioner av plankton-barn og plankton-kvinner blir drept og spist av USA vennlig fisk.
  DØD OVER ALL FISK. DØD OVER SHOVENIST BIER.
  DØD OVER DE IMPERIALISTISKE KAPITALIST LØVENE og TIGRENE som biter og dreper de snille og søte gazelle barna på savannen.

  støtt SV og Rødt for en rettferdig og kommunistisk verden der alger og plankton har samme rettigheter som fisk, der løver og tigre som biter andre dyr kan få komme i en hjelpeordning med psykolog som vil lære løvene og tigrene å bli kommunister. Slik at alle i hele verden blir bestevenner, og alger og plankton kan få ministerposter i regjering og
  slemme krokodiller blir snille og kan bli barnehage onkler.

  NEMLIG.


 5. Vel, jeg kommer ikke til å fortsette denne debatten, jeg anser det som svært ufruktbart, og har bedre ting å bruke tiden på.

  For fremtiden er det fint med referanser om man sier at «all forskning viser». Jeg har forøvrig aldri påstått at alle kvinner har like mye sexlyst som den gjennomsnittlige mann — bare at noen har minst like mye, og at den kan føre til like mye styrke, desperasjon og fortvilelse hos en kvinne. Dét må du nesten bare tro meg på, men hvis dere absolutt vil tolke meg generelt finnes det tvetydig forskning også på dette området: http://www.associatedcontent.com/article/840489/sex_drive_men_vs_women.html

  Det er dessuten ikke noe argument for sexsalg at dersom det tas bort vil de stakkars mennene som er totalt underlagt sin sexdrift (!) voldta i stedet, hvilket er enda verre. Det blir som å si at vi aldri kan irettesette lovbrytere i tilfelle de blir sinte og gjør noe verre.

  Med dette takker jeg for meg i denne debatten, ha en god tirsdag!

  • ukorrigert Says:

   >Jeg har forøvrig aldri påstått at alle kvinner har like mye sexlyst som den gjennomsnittlige mann — bare at noen har minst like mye, og at den kan føre til like mye styrke, desperasjon og fortvilelse hos en kvinne.

   Jeg for min del har problemer med å forstå relevansen til temaet her.

   >Det er dessuten ikke noe argument for sexsalg at dersom det tas bort vil de stakkars mennene som er totalt underlagt sin sexdrift (!) voldta i stedet, hvilket er enda verre.

   Selvsagt er det et argument. Og etter min mening også et godt og viktig argument fordi man må ta hensyn både til menneskene dette gjelder, og konsekvensene for samfunnet.

   >Det blir som å si at vi aldri kan irettesette lovbrytere i tilfelle de blir sinte og gjør noe verre.

   Nei, det blir det ikke. For det første er det ikke en forbrytelse å ha sex-behov. For det andre bør ikke sex-behov være straffbart. For det tredje snakker vi om å ta hensyn til et naturlig behov og den menneskelige psykologi, og ikke legge oss flate for hevnlystne forbrytere.

   >Med dette takker jeg for meg i denne debatten, ha en god tirsdag!

   Ha en flott tirsdag selv. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: